Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

La Belle Époque: Ο vintage παράδεισος στην καρδιά του Πειραιά!

Μία δόση νοσταλγίας σε ένα από τα ομορφότερα στέκια

9 Δεκεμβρίου 2023 08:11
La Belle Époque: Ο vintage παράδεισος στην καρδιά του Πειραιά!
Από Αγάπη Μυργιώτη

Πριν από λίγο καιρό άνοιξε τις πόρτες του στον Πειραιά, ένα μαγαζί εμπνευσμένο από την «Ωραία Εποχή», την «χρυσή περίοδο» της Ευρωπαϊκής Ιστορίας μέχρι και την αρχή του Ά Παγκοσμίου πολέμου (1871-1914), η οποία ξεχώρισε για το αισιόδοξο πνεύμα της.

Έτσι, λοιπόν, το «La Belle Époque», το μπιστρό της Αριστοτέλους 10, σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στην «Ωραία Εποχή», όπου η το πνεύμα της αισιοδοξίας ήταν διάχυτο, φέρνοντας μια δόση νοσταλγίας στον μικρό πεζόδρομο του Πειραιά.

Όμορφα χρώματα, vintage έπιπλα και διακόσμηση, λουλούδια, ασπρόμαυρο πλακάκι... το μαγαζί είναι προσεγμένο μέχρι και στην τελευταία του λεπτομέρεια.

La Belle Époque

Παράλληλα, τα όμορφα κάδρα στον τοίχο με τη Σκάρλετ Ο΄Χάρα στην αγκαλιά του Ρετ Μάτλες και την Όντρεϊ Χέπμπρν από το Breakfast at Tifanny’s, συμβάλλουν στο νοσταλγικό ταξίδι σου στις δεκαετίες ‘60s - ‘70s.

Ενώ, φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την συμβολή της μουσικής στο vintage κλίμα του μαγαζιού, η οποία με τους golden retro ήχους και τα πικάπ με τα βινύλια, σε μαγεύει.

La Belle Époque

Ένα στέκι για όλες τις ώρες της μέρας

«Η ιδέα πίσω από το La Belle Époque ήταν να δημιουργήσουμε ένα στέκι στη καρδιά του Πειραιά, όπου κανείς θα μπορεί να έρθει για τον καφέ του, το πρωινό του, για το μίτινγκ της δουλειάς του ακόμα και για το κοκτέιλ του το βράδυ», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού.

Πράγματι, αρκεί μονάχα μια επίσκεψη σου στο «La Belle Époque», για να καταλάβεις ότι είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της μέρας.

Μπορείς να ξεκινήσεις από το πρωί με ένα καφέ, να συνεχίσεις με πρωϊνό ή brunch και μεσημεριανό και το βράδυ να απολαύσεις το cocktail σου.

La Belle Époque φαγητό

Το μενού θα σε ενθουσιάσει με τις επιλογές του και τις νόστιμες γεύσεις του. Στα brunch θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε επιλογές με αυγά, ενώ το special πρωινό με pancakes και κρουασάν, θα σε ενθουσιάσει.

Παράλληλα, στο μενού θα βρεις πίτσα, μπαγκέτες και pancakes καθώς και σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότο για μεσημεριανό γεύμα.

La Belle Époque cocktails

Για γλυκό μπορείς να επιλέξεις, ανάμεσα στο πεντανόστιμο brownie με την αλμυρή καραμέλα βουτύρου και το παγωτό μαστίχα και το ακαταμάχητο cheesecake με την χειροποίητη μαρμελάδα, τα φρούτα του δάσους και το παγωτό φιστίκι.

Πίσω από αυτές τις ασυναγώνιστες γεύσεις βρίσκεται ο ταλαντούχος executive chef Λευτέρης Μαυρίδης, ο οποίος ξέρει πώς να κάνει τον ουρανίσκο σου να φτάσει στα ουράνια.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share