Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ami gastrotheque: Άρωμα Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας

Το μαγαζί που σε ταξιδεύει!

11 Ιανουαρίου 2023 09:27
Ami gastrotheque: Άρωμα Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παριζιάνικος αέρας φύσηξε στο κέντρο της Αθήνας, με το νεοαφιχθέν γαλλικό bistro, «Ami gastrotheque», το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό στη συμβολή των οδών Βουλής και Απόλλωνος.

Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί, με λίγα τραπέζια, αλλά πολύ άνετο και φιλόξενο. Η μεγάλη μπάρα δεσπόζει στον χώρο, ενώ ο συνδυασμός ξύλου και μαρμάρου, το κάνει να είναι επιβλητικό και μεγαλειώδες.

Τα μικρά στρογγυλά τραπέζια με τα μικρά βάζα με λουλούδια και οι μεγάλες τζαμαρίες που ακόμα και αν είναι κλειστές σου επιτρέπουν να βλέπεις έξω, δίνουν μια γαλλική φινέτσα στον χώρο και φέρνουν ένα αέρα από Παρίσι.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το κλασσικό ιταλικό café της Αθήνας, που σε ταξιδεύει μέχρι τη Ρώμη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amigastrotheque

Δεν είναι όμως, μόνο ο χώρος που σε ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι, αλλά και οι γεύσεις. Οι πεντανόστιμες μπαγκέτες και τα μοσχομυρωδάτα κρουασάν από το «Τρομερό Παιδί»ένας, ένας καλός φούρνος που ξέρει από παριζιάνικες γεύσεις, θα σε συναρπάσουν και θα σχηματίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου, από την πρώτη μπουκιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amigastrotheque

Παράλληλα, το φαγητό όπως η κρέπα, το σωστό ταρτάρ, η πεσκανδρίτσα a la meunière, είναι ένας ακόμα λόγος που θα νιώσεις σα να ταξιδεύεις μέχρι το Παρίσι.

Την ίδια στιγμή, το σημείο του μαγαζιού σου επιτρέπει να κάνεις χάζι την αθηναϊκή περατζάδα, ενώ απολαμβάνεις το κρουασάν σου και να χαλαρώσεις ενώ νιώθεις ότι είσαι η Emily στο Παρίσι, λίγο αφότου σχόλασες από τη δουλειά σου.

Μπορείς να απολαύσεις το «Ami gastrotheque», από το πρωί μέχρι το βράδυ, να φας το κρουασάν σου, να πάρεις ένα lunch ή να πιείς το κρασάκι σου.

Άλλωστε, τι άλλο θες όταν έχεις νόστιμο φαγητό, ευχάριστο περιβάλλον και καλή παρέα;

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share