Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλα τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και οι γιορτινές εκδηλώσεις

Για να μπεις στο κλίμα των γιορτών!

24 Δεκεμβρίου 2022 07:43
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλα τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και οι γιορτινές εκδηλώσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα θα είναι μαγικά! Χριστουγεννιάτικα χωριά στην πρωτεύουσα σκορπάνε την μαγεία και σε περιμένουν για να περάσεις αξέχαστες στιγμές, σε ένα περιβάλλον παραμυθένιο, γεμάτο δραστηριότητες.

Ανακάλυψε τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Αθήνας και ζήσε την χριστουγεννιάτικη μαγεία.

The Christmas Factory

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Από 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι 6 Ιανουαρίου 2023

Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ξεχύνονται φως, χαρά, γιορτή, παιχνίδι, γέλια, γαργαλιστικές μυρωδιές και για πρώτη φορά φέτος και θεατρική παράσταση!

Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του που οδηγούν στη χαρά! Και αυτό γίνεται με 7 + 1 ξεχωριστά εργαστήρια - από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και χορογραφίες από τα ξωτικά- dancefloor για μικρούς και μεγάλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα.

The Christmas Factory

Φέτος, το The Christmas Factory περιλαμβάνει στο πλούσιο πρόγραμμά του και τη θεατρική παράσταση Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» σε σκηνοθεσία και σύλληψη του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο της Σοφίας Καψούρου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά τους Μύθους του Αισώπου μέσα από τα μάτια του Γάλλου ποιητή και μυθοποιού Ζαν ντε Λα Φονταίν (Jean de La Fontaine). Μια παράσταση – ωδή στη συνεργασία και στο «μαζί». Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει και η σκηνή ήδη στήνεται στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο –«διαμάντι» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το αγαπημένο εργοστάσιο των Χριστουγέννων επανέρχεται πιο πλούσιο, πιο λαμπερό, πιο πλήρες με πολλά κρυμμένα μυστικά που περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα ανακαλύψουν!

Το Ελληνικό Χωριό του Άγιου Βασίλη

Θέατρα Βράχων, Δήμων Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού

Από 7 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023

Για πρώτη φορά έρχεται στα θέατρα Βράχων, ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό του Άγιου Βασίλη, γεμάτο χρώματα, γιορτινούς ήχους και πολλές δραστηριότητες.

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους η Thessaloniki Brand υπό την αιγίδα και τη συνεργασία των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού διοργανώνει το πρώτο Ελληνικό χωριό του Αη Βασίλη - Greek Santa's Village, που θα πραγματοποιηθεί στα Θέατρα Βράχων.

Θα υπάρχει πληθώρα δωρεάν δράσεων για να απασχολούνται και να διασκεδάζουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Χριστουγεννιάτικου μας χωριού.

Αρχοντικό του Αη Βασίλη, η χαρά του παιδιού, Facepainting, παραμυθόσπιτο, ταχυδρομείο, σπιτάκι ηρώων της Disney και των παραμυθιών, κέντρο ενημέρωσης, κοινωνική δράση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, το σπιτάκι της φιλοζωικής, το σπιτάκι της πυροσβεστικής, το σπιτάκι του Ερυθρού Σταυρού και το σπιτάκι της τροχαίας, φουσκωτά και το ραδιόφωνο του χωριού.

Το Ελληνικό Χωριό του Άγιου Βασίλη

Ο κατ’ εξοχήν πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων, ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης αλλά και το επιτελείο του με τα ξωτικά, τους τάρανδους, τους καλικάντζαρους, τους χιονάνθρωπους, τις νεράιδες, animater και άλλους συγκεντρώνονται σε ένα μαγικό μέρος, το Greek Santa's Village.

Το πρωτότυπο Ελληνικό χωριό του Άη Βασίλη υπόσχεται στους επισκέπτες του 33 ημέρες γεμάτες φως, χαρά, γιορτή, παιχνίδι, χαμόγελα υπό τη συνοδεία ενός πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος με συναυλίες από μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και χορευτικά, πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα, που θα 'ντύσουν' το εορταστικό κλίμα και θα ανακοινώνονται ανά εβδομάδα.

Το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικό Χωριό στο Paradise Park

Ε.Ο. Κόμβος, Μεταμορφώσεως 100, Αχαρνές

Από 10 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή και «μαγική» χριστουγεννιάτική εμπειρία, στο αγαπημένο τους Paradise Park.

Στο Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωρίο τα παιδιά βιώνουν αξέχαστες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες. Εδώ τα παιδιά:

  • Θα γίνουν βοηθοί στο Εργαστήρι Στολιδιού του Άι Βασίλη. Τα παιδιά καθοδηγούμενα από τους βοηθούς του Αι Βασίλη, θα κατασκευάσουν και θα πάρουν μαζί τους την δημιουργία τους!
  • Θα κάνουν μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη βόλτα με το έλκηθρο του Αι Βασίλη, που το σύρει το πόνυ του!
  • Θα τραγουδήσουν τα Κάλαντα στον Άι Βασίλη ο οποίος θα τους χαρίσει το Φλουρί της Βασιλόπιτας, θα φωτογραφηθούν στο Θρόνο του και θα γράψουν το Γράμμα τους!
  • Θα επισκεφτούν τη Φάτνη στην Φάρμα του Πάρκου και θα ταΐσουν με μπιμπερό τα αρνάκια, ενώ λίγο πιο δίπλα θα γνωρίσουν, θα τραγουδήσουν αλλά και θα ταΐσουν με φρέσκα καρότα τον Ρούντολφ το ελαφάκι και την οικογένεια του!
  • Θα φτιάξουν σοκολατοκατασκευές στα σιντριβάνια σοκολάτας του Χωριού, μεταμορφώνοντας το πιο γλυκό συστατικό σε Χριστουγεννιάτικη απόλαυση!
  • Θα φτιάξουν στα εργαστήρια του χωριού Χριστουγεννιάτικές δημιουργίες με πραγματικό Πηλό (άργιλος/νερό) και υλικά από την φύση, τα οποία θα προσφέρουν στους γονείς τους!
  • Θα παίξουν στη μοναδική Παιχνιδοχώρα. Ένας χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης με παραμορφωτικούς καθρέπτες, τραμπολίνο, Εορταστικό Survivor, φουσκωτά και άλλες εκπλήξεις με την επίβλεψη εκπαιδευτών!

Το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικό Χωριό στο Paradise Park

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πλήρως θερμαινόμενο Χωριό, ενώ λειτουργεί και ταβέρνα/χώρος εστίασης με φαγητό, λιχουδιές, καφέ, ροφήματα, σνακ για να χαλαρώσουν οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί μετά τη διασκέδαση.

Κάντε την απαραίτητη κράτησή σας τώρα στο viva.gr

Santa Claus Kingdom

Ανοιχτά Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου 10:00-22:00

Από 16 Δεκεμβρίου καθημερινά 10:00-22:00

H Εταιρία Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια είναι περήφανος διοργανωτής του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου πάρκου στην Ελλάδα του Santa Claus Kingdom.

Στο Santa Claus Kingdom η μαγεία συναντά τα παραμύθι και η φαντασία την διασκέδαση. Όλα τα παραπάνω ξεδιπλώνονται στα 19.250 τ.μ. του εκθεσιακού κέντρου M.E.C. Παιανίας και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Φανταχτερά παραμυθένια σκηνικά, παιδικοί ήρωες, αμέτρητα παιχνίδια αλλά και ο αληθινός Άι Βασίλης από το Ροβανιέμι καθιστούν το πάρκο τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό για όλες τις ηλικίες.

Santa Claus Kingdom σημαίνει:

  • Παραμυθένιος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πολλαπλά θεματικά stages
  • Ο χιονάνθρωπος Frodi, o ήρωας των Χριστουγέννων και η παρέα του
  • Ο αληθινός Αι Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας
    Αμέτρητα παιχνίδια ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια
  • Θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα
  • Εκπαιδευτικά – δημιουργικά εργαστήρια
  • Χριστουγεννιάτικη αγορά
  • Χριστουγεννιάτικη κουζίνα

Στο Santa Claus Kingdom κάθε μέρα είναι γιορτή! Για την περίοδο 2022-2023 το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Θεατρικές παραστάσεις
  • Παιδικές συναυλίες
  • Μουσικοκινητικά δρώμενα
  • Χριστουγεννιάτικη μπάντα
  • Μάγους
  • Ζογκλέρ
  • Ξυλοπόδαρους
  • Animateur
  • Αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών

Santa Claus Kingdom

Θεατρική Παράσταση ο Frodi & το όνειρο των Χριστουγέννων!

Η καλλιτεχνική ομάδα «Το Πολύτεχνο», με 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του εκπαιδευτικού θεάτρου, παρουσιάζει το πέμπτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας του χιονάνθρωπου Frodi.

«Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» είναι μία θεατρική παράσταση που έχει ως κεντρικό θέμα τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας και του θάρρους!

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

Τα Χριστούγεννα είναι δημιουργία! Τα παιδιά στα εργαστήρια του Santa Claus Kingdom θα έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν περίτεχνες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να ζωγραφίσουν διάσημους παιδικούς ήρωες χρησιμοποιώντας τις ειδικές χρωμοσελίδεςτου πάρκου και να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες ανά ημέρα, καλέστε στο 210-6199777.

Το πάρκο του Αϊ-Βασίλη στον Φλοίσβο

Από 2 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2023

Ανάμεσα στα πάρκα που μετατρέπονται σε χριστουγεννιάτικα χωριά είναι και το Πάρκο Φλοίσβου, το οποίο μετατρέπεται σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό με τρενάκι, καρουζέλ και άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, από τις 2 Δεκέμβρη, όπου ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του για τα φετινά Χριστούγεννα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share