Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Αθήνα

Μην τα χάσεις!

28 Νοεμβρίου 2022 07:42
Μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Πέμπτη στη 1 Δεκεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος και η Αθήνα θα λάμψει, ενώ τις επόμενες μέρες, μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα φτάσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεσή σου στα ύψη.

Οι μουσικές παραστάσεις

Στη σκηνή της πλατείας Συντάγματος, από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου θα γίνονται καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις. Θα ξεκινά στις 11:00 με ορχηστρικά σύνολα, στις 14:00 θα ακολουθούν ανερχόμενα σχήματα και στις 18:00 θα ανεβαίνουν στη σκηνή δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Ευρυδίκη, Μύρωνας Στρατής, Stavento, Ήβη Αδάμου, 1550, Δημήτρης Σταρόβας και ENORASIS.

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων έχει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη χορωδία του δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη «χρυσή» εποχή της jazz, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα δοθεί η συναυλία «The Twelve Days of Christmas» με τη χορωδία του δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Αθήνα

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια

Παράλληλα, φέτος θα υπάρχουν συνολικά στις γειτονιές της Αθήνας δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά. Επίσης, από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου θα στηθεί χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια.

Στις 24 Δεκεμβρίου ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών» και θα ακολουθήσει πάρτι με επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6, μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας.

Τα παιδιά θα έχουν το δικό τους διήμερο στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που θα υποδεχθεί το kidsradio.

Στις 29 Δεκεμβρίου στη στοά Moxy θα πραγματοποιηθεί πάρτι με μουσικές που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6.

Με την αλλαγή του χρόνου, στη Βαρβάκειο αγορά θα στηθεί πάρτι στο οποίο θα συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους djs της Αθήνας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share