Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μύρισε Χριστούγεννα: Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας ο στολισμός θυμίζει παραμύθι και σε βάζει στο εορταστικό κλίμα

Ανακαλύψαμε το σημείο!

8 Νοεμβρίου 2022 10:28
Μύρισε Χριστούγεννα: Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας ο στολισμός θυμίζει παραμύθι και σε βάζει στο εορταστικό κλίμα
Από Αγάπη Μυργιώτη

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων. Τα ζεστά χρώματα που αναβλύζουν από τον φωτισμό που παράγουν τα φωτάκια, ο στολισμός με αντικείμενα που φέρνουν στο νου όμορφες αναμνήσεις, τα τραγούδια, τα δώρα και η έκρηξη αγάπης, κάνουν τη γιορτή των Χριστουγέννων, να είναι μοναδική και ιδιαίτερα αγαπητή.

Μπορεί να είναι ακόμα αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δειλά δειλά, ξεκινούν να στολίζουν τα σπίτια τους ή τα μαγαζιά τους, από τώρα. Είναι αυτή η προσμονή για την αισιοδοξία και την χαρά που φέρνουν τα Χριστούγεννα, που θέλεις να την φέρεις λίγο νωρίτερα στη ζωή σου.

Πόσο όμορφη είναι αυτή η εποχή του χρόνου... Να ξυπνάς και να πίνεις τον ζεστό καφέ σου δίπλα στο στολισμένο δέντρο, να βλέπεις μια ταινία με την cozy ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα λαμπάκια ή να κάνεις μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα, που αλλάζει όψη και γίνεται πιο "ζεστή" και πιο φιλόξενη.

Και κάπου εκεί στα όμορφα, γραφικά στενά στο κέντρο της Αθήνας... εκεί που περπατώ Νοέμβρη μήνα και σκέφτομαι πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα, βλέπω αυτή την όμορφη γωνιά της πόλης στολισμένη και μαγεύομαι.

Είναι εκεί στα στενά του Ψυρρή, όπου δεσπόζει το επιβλητικό και διόλου απαρατήρητο Litlle Kook, που ξέρει να σε βάζει στο εκάστοτε εορταστικό κλίμα με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί ακόμα να μην έχει φύγει ο στολισμός του Halloween, αλλά εκείνο το μαγαζάκι στο τέλος των τραπεζιών, που θυμίζει σκηνικό από ταινία της Disney, είναι γεμάτο Χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια.

Καρυοθραύστες, Άγιοι Βασίλιδες, ξωτικά, γραμματοκιβώτια, φωτάκια, αστέρια και πολλά άλλα Χριστουγεννιάτικα, που θυμίζουν παραμύθι. Περνάς από το σημείο και νιώθεις να μεταφέρεσαι στον κόσμο που ταξίδεψε το παιδάκι από "Το Πολικό Εξπρές".

Δείτε εδώ την στολισμένη γωνιά της Αθήνας:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share