Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Γλυφάδας: Τι είναι το «διαστημικό» γήπεδο που ετοιμάζετε και πότε θα είναι έτοιμο;

Ένα συγκρότημα πέντε γηπέδων πολλών αστέρων

3 Νοεμβρίου 2022 14:45
Δήμος Γλυφάδας: Τι είναι το «διαστημικό» γήπεδο που ετοιμάζετε και πότε θα είναι έτοιμο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ιδιαίτερο γήπεδο μπάσκετ, κάτω από το Γκολφ και δίπλα στα γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία δημιουργήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην οδό Παναγούλη, ετοιμάζεται να παραδοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, στους μικρούς μπασκετμπολίστες της Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του δήμου, κατασκευάζονται τρία γήπεδα μπάσκετ, δύο ανοιχτά και ένα κλειστό. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «συγκρότημα» πέντε γηπέδων. Το γήπεδο θα διαθέτει παρκέ επαγγελματικών αγωνιστικών προδιαγραφών, με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για πλήρη λειτουργία κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τα οκτώ «διαμάντια» του Κατάρ, τα γήπεδα απαράμιλλης ομορφιάς και τεχνολογικής εξέλιξης.

«διαστημικό» γήπεδο γλυφάδας

Στη Γλυφάδα επομένως δημιουργείται ένα συγκρότημα πέντε γηπέδων πολλών αστέρων.

«Το μέλλον… είναι εδώ. Η “διαστημική” κατασκευή που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας, το “μπαλόνι” που πολύ σύντομα θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Χαρακτηριστικό είναι το ιδιαίτερο παρουσιαστικό του γηπέδο απ’ έξω, καθώς θυμίζει «μπαλόνι». Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η συγκεκριμένη κατασκευή επιλέχθηκε καθώς απαιτεί λιγότερο χώρο και χρόνο, ενώ έχει πολύ χαμηλότερο κόστος, από ένα «παραδοσιακό» γήπεδο. Ακόμη, όπως αναφέρει ο ίδιος είναι μια επιλογή που κερδίζει διαρκώς έδαφος διεθνώς για τη δημιουργία νέων κλειστών αθλητικών υποδομών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου:

«Το μέλλον …είναι εδώ! Η «διαστημική» κατασκευή που βλέπετε είναι το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας μας, το «μπαλόνι» που πολύ σύντομα θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι ! Σύγχρονο, λειτουργικό, ασφαλές, έτοιμο να χαρίσει τις συγκινήσεις που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει», αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Η προσπάθεια για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας είναι διαρκής: Την άνοιξη παραδώσαμε – μετά από τεράστια προσπάθεια – δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου (εκεί που υπήρχε ένα), στο ολοκαίνουργιο πλέον 1ο Δημοτικό Στάδιο της Γλυφάδας. Τώρα, στη διπλανή ακριβώς έκταση – επί της οδού Παναγούλη – παραδίδουμε τρία γήπεδα μπάσκετ (εκεί που υπήρχαν δύο), δύο καινούργια ανοιχτά και ένα καινούργιο κλειστό. Ένα μοντέρνο κλειστό γήπεδο, με τις τελευταίες προδιαγραφές και όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, απολύτως άνετο και ασφαλές, με παρκέ επαγγελματικών αγωνιστικών προδιαγραφών, με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για πλήρη λειτουργία κάτω ακόμα και από τις πιο δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Προσέξτε όμως και αυτό: Δεν είναι μόνο ότι απαιτεί λιγότερο χώρο και κατασκευάζεται πιο γρήγορα, αλλά έχει τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερο κόστος από ένα «παραδοσιακό» κλειστό γήπεδο μπάσκετ ! Το «μπαλόνι» αποτελεί δηλαδή μια πολύ οικονομικότερη λύση σε σχέση με την κατασκευή ενός κλασικού κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι μια επιλογή που κερδίζει διαρκώς έδαφος διεθνώς για τη δημιουργία νέων κλειστών αθλητικών υποδομών. Οι εργασίες όπως μπορείτε να δείτε είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα τελειώσουν – μέχρι τα Χριστούγεννα τα παιδιά μας θα χαίρονται τους νέους αυτούς χώρους. Όπως έλεγε και το πρόσφατο μότο του NBA, «it’s a whole new game». Είναι, λοιπόν, ένα εντελώς καινούργιο παιχνίδι στη Γλυφάδα και σας καλούμε να το απολαύσετε»!

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share