Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το πρώτο πράσινο κτήριο γραφείων στην Ελλάδα

Ο λόγος για...

4 Οκτωβρίου 2022 15:55
Αυτό είναι το πρώτο πράσινο κτήριο γραφείων στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κτίριο Karela Office Park, το οποίο σήμερα μισθώνεται εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Cosmote, έχει λάβει τη χρυσή πιστοποίηση Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), που δίνεται από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων (U.S. Green Building Council), χάρη στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας που κρύβει μέσα της πολύ αγάπη και ποιοτικά προϊόντα.

Πρόκειται για το πρώτο πράσινο κτήριο στην Ελλάδα.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε το έργο για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας της έκτασης Karela S.A., «στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό οικολογικό πάρκο γραφείων, που θα ενσωμάτωνε το σύνολο των πλεονεκτημάτων της “πράσινης” αρχιτεκτονικής στον εργασιακό χώρο. Κεντρική ιδέα ήταν να ενώσουμε τους εργαζόμενους με τη φύση, σεβόμενοι το περιβάλλον».

Η Dimand ξεκίνησε τις εργασίες για την ανάπτυξη του ακινήτου το 2008, σύμφωνα με την παραπάνω στόχευση. Προτού όμως κατορθώσει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του, μεσολάβησαν η οικονομική κρίση και η είσοδος της οικονομίας της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.

Αυτό είναι το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Πλήρης ανάπτυξη γραφειακού συγκροτήματος 61.135 τ.μ., που περιλαμβάνει τρία υπόγεια πάρκινγκ, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήριο και βοηθητικούς χώρους με πράσινη ταράτσα.

Χρησιμοποιήθηκαν υλικά υψηλής τεχνολογίας και ένα καινοτόμο κινούμενο σύστημα σκίασης στο σύνολο των όψεων, με στόχο τον έλεγχο του φυσικού φωτισμού.

Το κτήριο είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και αποτελεί το πρώτο κτήριο γραφείων στην Ελλάδα με πιστοποίηση LEED® και μάλιστα σε επίπεδο Gold.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share