Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Έφτασε η ώρα: Από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο με μετρό σε 55 λεπτά - Παραδίδονται άμεσα οι 3 νέοι σταθμοί

Μια νέα εικόνα της ζωής της Αθήνας από τα τέλη Σεπτεμβρίου

17 Σεπτεμβρίου 2022 11:24
Έφτασε η ώρα: Από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο με μετρό σε 55 λεπτά - Παραδίδονται άμεσα οι 3 νέοι σταθμοί
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μετρό της Αθήνας φτάνει στην ολοκλήρωσή του για την μπλε γραμμή, τουλάχιστον ως προς την επέκταση μέχρι τον Πειραιά, ο οποίος θα συνδέεται με το αεροδρόμιο από το λιμάνι μέσα σε μόλις 55 λεπτά.

Εντός Σεπτεμβρίου, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους τρεις νέους σταθμούς. Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, τη στιγμή που υπάρχουν αντιδράσεις για την επόμενη γραμμή.

Το εύρος των συνδέσεων στη διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο

Συνενώνονται λειτουργικά:

  • δύο γραμμές του μετρό (Γραμμές 1 και 3),
  • το λιμάνι,
  • ο προαστιακός σιδηρόδρομος
  • και το τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί).

Τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Μανιάτικα και στον Πειραιά αναμένεται να μειωθούν σημαντικά με την επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς», που στο σύνολό της περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς.

Ικανοποιητικά μάλιστα είναι τα πρώτα αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό, από τις 6 Ιουλίου 2020, οπότε και παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Μόλις δοθούν προς χρήση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να κοπούν αρκετές λεωφορειακές γραμμές σύνδεσης με τους Δήμους Νίκαιας και Κορυδαλλού, οι οποίες όπως έγινε και σε άλλες επεκτάσεις, θα μετατραπούν σε διαδημοτικές και τροφοδοτικές προς τους σταθμούς μετρό.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share