Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 σημεία στην Αθήνα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα

Μαγικές εικόνες!

7 Ιουνίου 2023 07:09
4 σημεία στην Αθήνα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα
Από Αγάπη Μυργιώτη

Έχουν γραφτεί εκατοντάδες τραγούδια για το ηλιοβασίλεμα. Έχουν δοθεί εκατομμύρια φιλιά κάτω από αυτό και έχει θαυμαστεί από πολλά ζευγάρια μάτια. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι η πιο ρομαντική στιγμή της ημέρας... εκείνη τη στιγμή χιλιάδες άτομα σταματούν για να θαυμάσουν τη μαγεία του τοπίου υπό την δύση του ηλίου. Και καθώς ο ήλιος χάνεται, χάνεσαι και εσύ στο τοπίο.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε 4 σημεία στην Αθήνα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.

Πάμε να τα δούμε.....

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τα φετινά σχήματα στις πίστες των Μπουζουκιών.

ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας, τέχνης, αθλητισμού και αναψυχής.

Στο Νιάρχος μπορείς να απολαύσεις τόσο την υπέροχη θέα του Ιδρύματος όσο και την θέα που προσφέρει στη θάλασσα και τα ιστιοπλοϊκά.

Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια μετά το πάρκο θα βρείτε ένα πιο ψηλό σημείο από το οποίο θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα.

Μαρίνα Φλοίσβου

Στη Μαρίνα Φλοίσβου, την μεγάλη μαρίνα που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία του Παλαιού Φαλήρου, μπορείς να κάνεις βόλτα δίπλα στα κότερα και τα ιστιοπλοϊκά, να πάρεις ένα παγωτό στο χέρι και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα... πάνω από τη θάλασσα και πάνω από τα επιβλητικά σκάφη.

σημεία στην Αθήνα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα

Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός είναι το δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αθηνών μετά τα Τουρκοβούνια και υψώνεται στα 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 227 μέτρα πάνω από την πόλη... το ύψος του οπότε και μόνο το καθιστά ιδανικό σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Η ανάβαση στην κορυφή μπορεί να γίνει είτε με τελεφερίκ (από την οδό Πλουτάρχου) είτε, για τους πιο τολμηρούς με τα πόδια.

Ο λόφος έχει θέα τον Πειραιά και τον Σαρωνικό Κόλπο και είναι ιδανικό σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Άλλωστε, ο Λυκαβηττός, φημίζεται για την υπέροχη, ρομαντική του θέα με πιάτο όλη την Αθήνα.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος Φιλοπάππου που βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη και μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην κορυφή του με τα πόδια.

Με θέα την Ακρόπολη και πιάτο την Αθήνα θα απολαύσετε μια μοναδική θέα και θα μαγευτείτε με το ηλιοβασίλεμα.

Ακολουθήστε το πλακόστρωτο δρομάκι που οδηγεί στην ιστορική Πνύκα όπου κατά την αρχαιότητα συγκεντρωνόταν οι μεγάλοι ρήτορες της εποχής για να συζητήσουν τα πολιτικά ζητήματα του τόπου.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share