Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

69ο Ράλι Ακρόπολις: Το WRC θυμάται το 2005 και την υπερειδική του ΟΑΚΑ για το αθλητικό γεγονός της χρονιάς

Τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα Ράλλυ, οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο

2 Σεπτεμβρίου 2022 12:17
69ο Ράλι Ακρόπολις: Το WRC θυμάται το 2005 και την υπερειδική του ΟΑΚΑ για το αθλητικό γεγονός της χρονιάς
Πηγή εικόνας: KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 69ο Ράλι Ακρόπολις, ο κορυφαίος αγώνας του WRC, έρχεται σε μια υπερειδική διαδρομή του ΟΑΚΑ, για την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "…200 εργαζόμενοι, 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα και 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία" χρειάστηκαν για τη δημιουργία της Super Special Stage του ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά, για έναν χώρο (η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει 8 ημέρες) που θα έχει μια διαδρομή 16 στροφών και θα περιλαμβάνει μία γέφυρα και ένα άλμα.

Παράλληλα, στην Τανάγρα 17 και 18 Σεπτεμβρίου η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ελλάδα.

69ο Ράλι Ακρόπολις: O Παγκόσμιος τελικός στο ΟΑΚΑ

"Το εγχείρημα της Εκκίνησης ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA και μιας υπερειδικής διαδρομής από τον αγωνιστικό χώρο ενός σταδίου χωρητικότητας 69.000 θεατών, ακόμη και ως σύλληψη εντυπωσιάζει.

Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, η Ελλάδα θα «μεταδώσει» αυτήν την εικόνα σε 150 χώρες στον κόσμο, με περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές να απολαμβάνουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες το πέρασμα (ανά ζευγάρια) 70 αγωνιστικών αυτοκινήτων από την ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 1,95 χλμ., που θα στηθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Δεκάδες χιλιάδες… περισσότερο τυχεροί, θα ζήσουν τη στιγμή από τις κερκίδες του γηπέδου, έχοντας νωρίτερα την ευκαιρία να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του, όπου θα εξελίσσονται παράλληλες δραστηριότητες," έχει αναφερθεί από τους διοργανωτές.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του Ράλλυ Ακρόπολις, του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2005, που εξελίχθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας:

Παράλληλα, με ανάρτησή τους στο twitter, οι διοργανωτές του WRC μας θύμισαν την εκπληκτική ατμόσφαιρα που καθήλωσε τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2005, με τους κορυφαίους οδηγούς να απολαμβάνουν τις απίστευτες στιγμές και να μένουν με το… στόμα ανοιχτό. “Αυτό είναι κάτι που δεν θα θέλετε να χάσετε” αναφέρεται σαν σχόλιο στο video που “ανέβηκε” στα social media.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share