Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια για σινεμά, παγωτό και φαγητό

Η περιοχή που θα αγάπησεις!

20 Ιουλίου 2023 07:17
Νέα Φιλαδέλφεια για σινεμά, παγωτό και φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας. Είναι γεμάτη πράσινο, πλατείες, μαγαζιά για φαγητό και ποτό, ενώ το Άλσος της ξεχωρίζει.

Είναι μια ιδανική περιοχή για έξοδο. Μπορείς να βρεις από σινεμά μέχρι μαγαζιά για φαγητό και ψώνια.

Το Athensmagazine.gr, σου συστήνει την Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην περιοχή.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τα ιδανικά μαγαζιά για πρώτο ραντεβού στην Αθήνα.

Μια ματιά στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Για σινεμά

Στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα βρεις Cine Alsos, ένα θερινό σινεμά περιτριγυρισμένο από δέντρα και με θέα τον ουρανό.

Ενημερωθείτε εδώ για το πρόγραμμα ταινιών του θερινού σινεμά.

Για παγωτό

ΤΙΛΛΑΣ

O βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 10 στο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε τα πιο νόστιμα παγωτά, φτιαγμένα με πολύ αγάπη από τους ίδιους. Μια μεγάλη ποικιλία σε περιμένει για δροσερή απόλαυση.

Μπορείς να πάρεις το παγωτό στο χέρι ή να κάτσεις στην πίσω αυλή με τον μικρό καταρράκτη.

Ζαχαροπλαστείο Συντριβάνι

Στο ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 4, θα βρεις παγωτά από αγνές πρώτες ύλες... φρέσκα φρούτα, γάλα πρόβειο και αγελαδινό της ημέρας, φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, και άλλα αγνά υλικά.

Για φαγητό

byράκί

Ένα λογοπαίγνιο που σημαίνει μπαιράκι (σημαία στα τουρκικά) και by-ρακί, είναι το μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Νικολάου Τρυπιά 39 - 41, που συνδυάζει την ποιότητα και την γεύση σε ξεχωριστούς σπιτικούς μεζέδες και καλό ρακί.

Ένας χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και εκλεκτά προϊόντα κατά τόπους συλλεγμένα που μετατρέπονται σε απόλυτα εδέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Byraki (@byraki)

Μπαρμπαλέξης

Αν σας αρέσει η τούρκικη κουζίνα και οι έντονες, πικάντικες γεύσεις, το μεζεδοπωλείο Μπαρμπαλέξης, στην οδό Σαλαμίνος 70, θα γίνει το στέκι σας.

Περιποιημένη διακόσμηση, διακριτική πολυτέλεια και ατμόσφαιρα Ανατολής συνδυάζονται με όμορφα χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στην Τουρκία και τη γαστρονομία της.

Ντεμέκ

Στην οδό N.Τρυπιά στον αριθμό 1-3 στην όμορφη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, θα βρεις λοιπόν το Ντεμέκ, το μεζεδοπωλείο που θα σε κερδίσει με την πρώτη "μπουκιά".

Μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με προσοχή και τα πιο φρέσκα υλικά. Τηγανητή φέτα με μαρμελάδα ντομάτας και τριμμένη ζύμη φύλλου, τηγανητό χοιρινό με ελληνικό ρακόμελο, τηγανητές τραγανές φλούδες πατάτας, πίτα με κιμά, πιπέρι, ντομάτα, σταφίδες, μπαχαρικά καθώς και πολλές σπεσιαλιτέ της ημέρας. Μήπως σας τρέχουν ήδη τα σάλια;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ντεμέκ (@ntemek)

Agavita Cantina Mexicana

To Agavita, στην οδό Λεωφ. Δεκελείας 86, σε ταξιδεύει από την πρώτη στιγμή στο μακρινό Μεξικό. Από την διακόσμηση μέχρι τα πιάτα, όλα θυμίζουν λατινική Αμερική.

Μια πανδαισία χρωμάτων με μοναδικές ζωγραφιές φτιαγμένες στο χέρι, ακόμα και πάνω στα τραπέζια, κοσμούν το μαγαζί, ενώ η Φρίντα Κάλο εποπτεύει ότι όλοι περνάνε καλά.

Στα παραδοσιακά πιάτα του καταλόγου θα βρείτε μεταξύ άλλων huevo ranchero με λουκάνικο, αλλά και salsa ranchero πάνω σε φωλιά από tortillas και τηγανητό αυγό.

Επίσης το μαγαζί φημίζεται για τα πρωτότυπα κοκτέιλ του.

pastabar

Στο pastabar, που βρίσκεται στην οδό Λεωφ. Δεκελείας 136, θα βρείτε Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις.

Συνεργαζόμενοι με μικρά εργαστήρια ζυμαρικών έχουν πάντα στην διάθεση τους ολόφρεσκα Ραβιόλια που δεν έχουν υποστεί καμία διαδικασία ξήρανσης.

Σε συνδυασμό με σάλτσες που ξεχειλίζουν από αρώματα μπαχαρικών και βοτάνων είναι σε θέση να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μια ματιά στο Άλσος:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share