Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πτήσεις με αερόστατο στην Αττική - Δες που θα τα βρεις και πόσο κοστίζουν

Μια μοναδική εμπειρία!

7 Ιουνίου 2023 07:13
Πτήσεις με αερόστατο στην Αττική - Δες που θα τα βρεις και πόσο κοστίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει μια βόλτα με αερόστατο, να πετάξει στον ουρανό με αυτό τα χρωματιστά "μπαλόνια" και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία;

Σου βρήκαμε που μπορείς να πετάξεις με αερόστατο στην Αττική.

Βρίσκεται στον Μαραθώνα, πατά εδώ για να δεις ακριβώς το σημείο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ τη λίμνη Μαραθώνα.

Τι είναι το αερόστατο;

Το αερόστατο (από τις ελληνικές λέξεις «ἀήρ» και «στατός», μέσω της γαλλικής σύνθετης λέξης «aérostat») είναι ένα αεροσκάφος, που παραμένει αιωρούμενο επειδή η «αεροστατική σφαίρα» του γεμίζεται με θερμό ατμοσφαιρικό αέρα ή άλλα αέρια (π.χ. υδρογόνο, ήλιο, φωταέριο κ.τ.λ.) ελαφρύτερα από τον αέρα, οπότε προκύπτει άνωση ικανή να ανυψώσει το αεροσκάφος, έστω και αν η συνολική πυκνότητά του είναι σχεδόν ίδια (αλλά έστω και λίγο μικρότερη) σε σύγκριση με εκείνη του αέρα.

Η κύρια δομή ενός αερόστατου αποτελείται από ένα «φάκελο» ή «αεροστατική σφαίρα», ένα (σχετικά) ελαφρύ περίβλημα που περιέχει ένα ανυψωτικό αέριο, για να παρέχει την απαραίτητη για την πτήση άνωση, με τον οποίο συνδέονται όλα τα άλλα εξαρτήματα, που συνήθως αποτελούνται από ένα «καλάθι» ή «γόνδολα», (συνήθως) κάτω από το φάκελο, που συνδέεται μαζί του (με το φάκελο) με σκοινιά ή καλώδια, και μεταφέρει ανθρώπους, ζώα ή αυτόματο εξοπλισμό, όπως τηλεσκόπια, κάμερες και μετεωρολογικά όργανα.

Το αερόστατο επίσης μπορεί να περιέχει μηχανισμούς ελέγχου της πτήσης. Η πρώτη επιτυχημένη πτήση με αερόστατο (θεωρείται ότι) έγινε από τους αδελφούς Μονγκολφιέ (Montgolfier), και η πρώτη επανδρωμένη από τους Ζαν-Φρανσουά Πιλάτρ ντε Ροζιέ (Jean-François Pilâtre de Rozier) και Φρανσουά Λωράν ντ'Αρλάντ (François Laurent d'Arlandes) στις 21 Νοεμβρίου 1783 στο Παρίσι, που αποτέλεσε το «γενέθλιον» της αεροπλοΐας.

Κόστος

Πτήση για 1-4 άτομα 1300 ευρώ
Πτήση για 5-8 άτομα 270 ευρώ/άτομο
Πτήση 9-12 άτομα 220 ευρώ/άτομο

Περιλαμβάνεται:

  • Ένα ποτήρι Σαμπάνια
  • Σνακ ή Σοκολάτα
  • Πιστοποιητικό πτήσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share