Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το γνωστό - άγνωστο ανώνυμο "beach bar" της Βουλιαγμένης

Ο λόγος για...

30 Μαΐου 2023 08:58
Το γνωστό - άγνωστο ανώνυμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mικροί, φυσικοί και πανέμορφοι κολπίσκοι, ένα σημείο της Αθήνας για μπάνιο που θυμίζει ελληνικό νησί. Ο λόγος για τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα beach bar της Αττικής που σε ταξιδεύουν στα εξωτικά νησιά του εξωτερικού.

Τα λιμανάκια είναι βεβαίως πόλος έλξης και για τους λουόμενους που φτάνουν εκεί απ’ όλη την Αθήνα, προκειμένου να στρώσουν την πετσέτα τους στα βραχάκια και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Και εκεί κάπου κρυμμένος στα Λιμανάκια υπάρχει και ο Λευτέρης. Ο λόγος για την "άγνωστη" στους περισσότερους και ομώνυμη καντίνα. Ένα ιστορικό αναψυκτήριο, κάτω από την στάση του λεωφορείου. Ένα μαγαζί χωρίς ταμπέλα, αλλά με πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία μιας και βρίσκεται στο ίδιο σημείο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Τα Λιμανάκια έχουν πάρει και τον αριθμό τους ανάλογα με τη σειρά που τα συναντάμε. Λιμανάκι 0, Πρώτο Λιμανάκι, Δεύτερο Λιμανάκι και Τρίτο Λιμανάκι.

Όλα με εύκολη πρόσβαση, σχεδόν σε όλα τα σημεία και με βάθη που δεν ξεπερνούν τα 17 μέτρα. Μόνη εξαίρεση το Δεύτερο Λιμανάκι όπου εκεί υπάρχει το γνωστό σε όλους πηγάδι, με βάθος τα 30 μέτρα.

Οι κόντρες

Τα Λιμανάκια αποτελούν για χρόνια την ελληνική πίστα του Nürburgring, καθώς είναι από τις πιο γνωστές περιοχές όπου διεξάγονται αυτοσχέδιοι αγώνες (κόντρες) στην Αττική με ατελείωτο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων αλλά και δυστυχημάτων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν “αποχαιρετήσει” το αγαπημένο τους όχημα σε κάποια από της κλειστές στροφές της Βουλιαγμένης και έχουν αναφερθεί μάλιστα και περιστατικά για αυτοκίνητα και μηχανές που κατέληξαν στη θάλασσα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share