Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα καλύτερα μαγαζιά με κήπο στην Αθήνα

Οάσεις δροσιάς στην πρωτεύουσα!

5 Οκτωβρίου 2023 07:27
Αυτά είναι τα καλύτερα μαγαζιά με κήπο στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, οι κήποι και οι αυλές έχουν την τιμητική τους. Κανείς δεν θέλει να κάθεται μέσα αυτές τις μέρες του χρόνου. Είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις το έξω, το φεγγάρι και τον ουρανό. Η Αθήνα μας είναι γεμάτη με όμορφα μαγαζιά με κήπο.

Το Athensmagazine.gr, ανακάλυψε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά με κήπο στην Αθήνα και στα παρουσιάζει παρακάτω.

Παράλληλα, δείτε ποιες είναι οι καλύτερες ταράτσες της Αθήνας, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7

Τηλέφωνο: 21 0325 2396

Σε ένα ιστορικό σημείο, όπου 180 χρόνια πριν αποτελούσε το κέντρο της πόλης, βρίσκεται το Black Duck Garden.

Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη. Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.

Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836. “Ο κήπος του παλαιού Παλατιού” ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας, με τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μία στέρνα με χρυσόψαρα. Συμπεριελάμβανε τη σημερινή Πλατεία Κλαυθμώνος και έφτανε μέχρι την Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος, εκείνου του μεγάλου κήπου. Παραμένει όμως μία μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία.

Κήπος Της Τρώων

Τρώων 37, Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 21 3030 3578

Ο Κήπος της Τρώων, είναι μία μικρή όαση, με τα γλαστράκια της, τους πέτρινους τοίχους, τα λουλούδια και την ψευδαίσθηση πράσινου που έχει διαμορφώσει με τα φυτά του. Ανοιχτός και καθαρός χώρος, χωρίς διάσπαρτες κολόνες να περιορίζουν το οπτικό πεδίο, δημιουργεί μια πολύ ρομαντική διάθεση.

Παράλληλα, διαθέτει πολύ νόστιμα φαγητά φτιαγμένα από διαλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα και πιάτα όπου όλα είναι χειροποίητα.

Eden' s Garden

Τριπτολέμου 48, Αθήνα

Τηλέφωνο: 694 225 2950

Με το όνομά του να παραπέμπει στον γνωστό και μη εξαιρετέο κήπο της Εδέμ, το Eden’s Garden υπόσχεται να σε συναρπάσει. Υπέροχα cocktail, ειδυλλιακός χώρος και ιδιαίτερη διακόσμηση.

Noah

Ευζώνων Πάρκο Ελευθερίας Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0723 3419

Mόλις δυο βήματα από το μετρό του Μεγάρου Μουσικής, βρίσκεται το Noah, ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει μέχρι την Λατινική Αμερική. Παράλληλα, το σιντριβάνι-έμβλημα που διαθέτει σου δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης. Το μποέμ σκηνικό του Noah, σε συνδυασμό με τα γευστικά cocktail θα σε συναρπάσουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noah (@noah.athens)

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 5550 6414

Αυλή με το χαλίκι, ελληνικοί μεζέδες και όμορφα χρώματα δίνουν ζωή στο εσωτερικό του παλιού νεοκλασικού.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share