Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4 πρωτότυποι τρόποι για να δροσιστείτε στην Αθήνα

Ανάσες δροσιάς στην πρωτεύουσα!

26 Ιουνίου 2023 09:00
4 πρωτότυποι τρόποι για να δροσιστείτε στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Καλοκαίρι στην Αθήνα, μπορεί να έχει πολλά θετικά, όπως αμέτρητες συναυλίες, παραλίες σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και υπέροχα cocktails, ωστόσο η ζέστη γίνεται ανυπόφορη κάποιες φορές και ψάχνουμε απεγνωσμένα λύσεις για να δροσιστούμε.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει παρακάτω μερικούς πρωτότυπους τρόπους για να δροσιστείς το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Allou Fun Park

Δροσίσου στο Allou Fun Park, απολαμβάνοντας μία μοναδική εμπειρία στο super ανανεωμένο La Isla. Οι αγαπημένες μας βαρκούλες που περνάνε μέσα από το νερό και ανεβοκατεβαίνουν τα απότομα δρομάκια σου χαρίζουν πέρα από δροσιά και αδρεναλίνη.

Διασκέδαση και δροσιά μαζί!

Νεροτσουλήθρες

Δροσίσου με έναν πρωτότυπο τρόπο και νιώσε και πάλι παιδί, στο Aquapolis Athens, που βρίσκεται στη Θέση Γιαλού, στα Σπάτα.

Το Aquapolis Athens, είναι το πιο συναρπαστικό water park. 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενα στα ζώα τσουλήθρες, πισίνες και δεκάδες ακόμα παιχνίδια με το νερό θα προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Φέτος το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Σπάτα για ατελείωτη διασκέδαση που δεν πρέπει να χάσετε.

Στον μυστικό καταρράκτη της Αττικής

Σε απόσταση αναπνοής από την Αττική, 30-40 λεπτά απ’ το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ένας καταρράκτης που λίγοι ξέρουν.

Ο λόγος για τον καταρράκτη της Πεντέλης, γνωστός και ως καταρράκτης Βαλανάρη.

Το ρέμα ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων. Στο μέσο της διαδρομής του, στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, ύψους 6 μέτρων, από τους ελάχιστους της Αττικής. Το ρέμα έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή.

Για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, το μέρος είναι περισσότερο γνωστό με τα ονόματα «Λυκόρεμα», «Μεγάλο Ρέμα» ή «Βαθύρεμα». Τα ορμητικά νερά του καταρράκτη κυλούν και ενώνονται με τα νερά άλλων ρεμάτων, τα οποία όλα μαζί καταλήγουν τελικά στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας.

Πρόκειται για μια δροσερή όαση, ένα μικρό παράδεισο, που βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα. Ιδανικός για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Εσύ θα τολμούσες μία βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του;

Για cocktail στο TYCO

Αν περπατάς στον δρόμο και βρεις κοντά σου ένα από τα μαγαζιά TYCO, τότε βρήκες την όαση που έψαχνες. Δροσίσου απολαμβάνοντας ένα από τα πολλά cocktails που θα βρεις στη λίστα του μαγαζιού.

Που έχει TYCO;

  • Ρόμβης 11, Αθήνα
  • 2ας Μαΐου 5, Νέα Σμύρνη
  • Ηρακλείου 3, Χαλάνδρι
  • Αγίας Τριάδος 3, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share