Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 πάρκα στην Αθήνα ιδανικά για πικ νικ

Απόλαυσε την φύση!

26 Ιουνίου 2022 19:40
4 πάρκα στην Αθήνα ιδανικά για πικ νικ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα δεν έχει μόνο καυσαέρια, φασαρία και πολυκατοικίες, αντίθετα αν ξέρει κανείς να κοιτάει καλά, θα εντοπίσει πολλούς κρυμμένους παραδείσους στην πρωτεύουσα. Τα πάρκα της Αθήνας είναι σίγουρα μερικά από τα σημεία της πρωτεύουσας που μοιάζουν παραμυθένια, μία όαση, ένας μικρός παράδεισος.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε 4 πάρκα της Αθήνας, ιδανικά για πικ νικ... ιδανικά για να έρθεις σε επαφή με τη φύση.

Με την ευκαιρία δες εδώ γιατί το Πεδίον του Άρεως έχει γίνει must φέτος το καλοκαίρι.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Το Άλσος Φιλαδέλφειας, καλύπτει μία έκταση 420 στρεμμάτων και μέσα σε αυτό θα συναντήσεις πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, μονοπάτια, ποδηλατόδρομους, χώρους άθλησης αλλά και χώρο για πικ νικ.

Η λίμνη με τον χαρακτηριστικό ανεμόμυλο και τα σιντριβάνια, που θα δείτε στο κεντρικό σημείο του Άλσους, κατασκευάστηκε το 1966, δέκα χρόνια μετά την έγκριση της κατασκευής της, ενώ περιφράχθηκε το 1959. Πρόκειται για ένα σημείο που μαγνητίζει κυριολεκτικά τα βλέμματα.

Άλσος Βεΐκου

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου (256 στρεμμάτων) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο κλπ

Το ατελείωτο γρασίδι του προσφέρετε για πικ νικ.

Μια όαση πρασίνου που μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της πόλης να δούμε από ψηλά όλο το λεκανοπέδιο Αττικής και να απολαύσουμε την ηρεμία της φύσης.

Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας αστικού πρασίνου για την Καισαριανή από άποψη έκτασης και ποιότητας βλάστησης. Αποτελεί ένα χώρο ιστορικής μνήμης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Μέσα στο πάρκο υπάρχουν η πλατεία των 200 κομμουνιστών, το Μνημείο, το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, αθλοπαιδιές, παιδικές χαρές, Σχολεία του Δήμου μας και Παιδικοί Σταθμοί, το Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του πρασίνου του χώρου.

Εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου υπάρχει και το ιστορικό κέντρο «Χάραμα». Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η διαμόρφωσή του σε κέντρο λαϊκής μουσικής, με τη διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων αλλά και τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (επίσημη ονομασία: Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»), γνωστό και ως Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», είναι δημόσιο οικολογικό πάρκο μεγάλης έκτασης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας.

Λιμνούλες με πάπιες, ατελείωτο πράσινο, δέντρα και φυτά διαφόρων ειδών, παγκάκια, κιόσκια και γεφυρούλες κάνουν το πάρκο να μοιάζει με όαση.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share