Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο Παλαιό Φάληρο

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

11 Νοεμβρίου 2023 07:39
Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο Παλαιό Φάληρο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το Παλαιό Φάληρο είναι αδιαμφησβήτητα μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας. Κοντά στο κέντρο άλλα και δίπλα στη θάλασσα. Η μυρωδιά της αλμύρας σε συντροφεύει σε κάθε σου βήμα, όποια περίοδο και αν επισκεφτείς την περιοχή.

Και κάπου εκεί ανάμεσα.. θα βρεις μερικά ωραία εστιατόρια και μαγαζάκια για φαγητό που θα σε συναρπάσουν. Το Athensmagazine.gr, κατέγραψε μερικά από τα καλύτερα και στα παρουσιάζει παρακάτω.

Ωστόσο με την ευκαιρία ο μετρ του είδους Τάσος Δούσης έχει να κάνει τις δικές του προτάσεις για καλό φαγητό στο Παλαιό Φάληρο! Θέλετε να μάθετε ποια μαγαζιά προτείνει; Δείτε αναλυτικά εδώ...

Τζίτζιρας & Μίτζιρας

Αλκυόνης 77

Τηλέφωνο: 21 0985 1473

Η είσοδος του μαγαζιού με τον πέτρινο τοίχο, τα μεγάλα παράθυρα και τα ζωηρά χρώματα θα σου προσφέρουν την ζεστασιά που νιώθεις όταν βρίσκεσαι σπίτι σου.

Μπαίνεις στο μαγαζί και προχωράς, μέχρι που αντικρίζεις την αυλή. Μία από τις πιο όμορφες αυλές που έχεις δει ποτέ σε μαγαζί, βρίσκεται στον Τζίτζιρα & Μίτζιρα. Παραδοσιακά τραπέζια ταβέρνας, στολισμένα με χρώματα και καταπράσινα φυτά να περιβάλλουν τον χώρο. Μαγικό τοπίο.

Ο κατάλογος είναι γεμάτος παραδοσιακά πιάτα και μεζέδες.

4 + 1: Τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στο Παλαιό Φάληρο

Ακάκιος μακαρονάδικο

Αγίας Τριάδος 1

Τηλέφωνο: 21 0980 3100

Το μαγαζί είναι εμπνευσμένο από τον μοναχό Ακάκιο. Τα βαριά ξύλινα τραπέζια, τα μανουάλια, το προσωπικό με τρέντι περιβολή μοναχού, οι πολυέλαιοι κόσκινα και τα κεριά, κάνουν τον χώρο να θυμίζει μοναστήρι.

Το μενού απαρτίζεται από πελώριες γαβάθες μακαρόνια με κιμά, ζυμαρικά χειροποίητα με ροσμπίφ και πίτσες με σμυρναίικο χαρακτήρα, όπως η πίτσα Καισαρείας και το Ιμάμ.

Alpino Cucina Italiana

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ναϊάδων 4

Τηλέφωνο: 21 0984 4000

Το Alpino είναι ένα από τα πιο ιστορικά ιταλικά εστιατόρια. Το Alpino άνοιξε το 1973 πάνω στη λεωφόρο Αμφιθέας. Ήταν μια κλασική πιτσαρία της εποχής. Το 1981 η οικογενειακή επιχείρηση μεταφέρθηκε κοντά στην παραλιακή. Ώσπου, το 1997 η επιχείρηση πέρασε στη δεύτερη γενιά της και μετακόμισε στην Παραλιακή, στο σημείο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Πεντανόστιμα ιταλικά πιάτα σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο.

SIN burger bar

Αγίου Αλεξάνδρου 26

Τηλέφωνο: 21 0980 2116

Το απόλυτο street food θα το βρεις στο SIN burger bar, σε έναν χώρο με industrial αισθητική, διεθνών προδιαγραφών και με minimal επίπλωση. Στο κατάλογο θα βρεις μία τεράστια ποικιλία με burger, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις άψογα με ένα από τα γευστικά cocktail, του μαγαζιού.

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52

Τηλέφωνο: 21 0941 4888

Οι Ψαράδες, η ταβέρνα που αποτίει φόρο τιμής στους ψαράδες που μοχθούν για να φέρουν στο τραπέζι μας τα φρέσκα ψάρια, σου φτιάχνει τη διάθεση, από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την είσοδο, καθώς είναι γεμάτο χρώματα. Θαλασσινό ντεκόρ, χρώματα και εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share