Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4 + 1 αξιοθέατα στο Κέντρο της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Αξέχαστες εμπειρίες!

15 Οκτωβρίου 2022 12:05
4 + 1 αξιοθέατα στο Κέντρο της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως μένεις στην Αθήνα, αλλά παρόλα αυτά έχεις παραμελήσει να την γνωρίσεις καλύτερα μέσα από τα αξιοθέατα της; Πλήθος τουριστών επισκέπτεται την Αθήνα, για την ιστορία της και τα αξιοθέατα της. Γίνε και εσύ "τουρίστας" για μία ημέρα και ανακάλυψε τα αξιοθέατα της Αθήνας!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5 + 1 πλαζ στην Αττική για ατελείωτες βουτιές.

Ακρόπολη

Ναι... μπορεί να την έχεις δει αμέτρητες φορές από μακριά ή να έχεις κάτσει σε ένα μαγαζί με θέα Ακρόπολη... την έχεις όμως επισκεφτεί από κοντά; Έχεις ανέβει τον λόφο; Έχεις ακολουθήσει την υπέροχη διαδρομή, μέχρι να φτάσεις στην Ακρόπολη;

Βάλε άνετα παπούτσια, πάρε νερό και φωτογραφική μηχανή και ξεκίνα την εξερεύνηση.

Αρχαία Αγορά Αθηνών

Διεύθυνση: Αδριανού 24, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0321 0185

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας είναι ο ανοικτός χώρος που βρίσκεται εγγύτατα και βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Στην αρχαιότητα αποτελούσε διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως το οικονομικό κέντρο της πόλης.

Ώρες:

Τρίτη 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Τετάρτη 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Πέμπτη 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Παρασκευή 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Σάββατο 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Κυριακή 8:00π.μ.–8:00μ.μ.
Δευτέρα 8:00π.μ.–8:00μ.μ.

Ναός του Ηφαίστου

Εκτός από το συγκλονιστικό σκηνικό που δημιουργεί η θέα της Ακρόπολης, ένα πυκνό δίκτυο από δρομάκια και πεζόδρομους περιβάλλει τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής αγοράς, που δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι σε αυτό το μέρος έκαναν τις αγορές τους και οι αρχαίοι.

Ήταν αφιερωμένος στο θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Βρίσκεται στην περιοχή του Θησείου, που πήρε το όνομά του λόγω της παλιάς, σήμερα αναθεωρημένης απόδοσης του ναού στο Θησέα. Ο ναός του Ηφαίστου είναι προσβάσιμος για το κοινό, καθώς αποτελεί τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της Αγοράς και τον καλύτερα σωζόμενο ναό δωρικού ρυθμού στον Ελλαδικό χώρο.

Θέατρο Διονύσου

Μιτσαίων 25, Αθήνα

Το Θέατρο του Διονύσου ή Θέατρο Διονύσου Ελευθερέως είναι ο σημαντικότερος γνωστός υπαίθριος θεατρικός χώρος στην αρχαία Αθήνα και θεωρείται το πρώτο θέατρο του κόσμου. Βρισκόταν 3 περίπου μέτρα πάνω από το ναό και αποτελούσε μέρος του ιερού του Ελευθερέως Διονύσου που βρισκόταν στις νοτιοανατολικές παρυφές της Ακρόπολης και υπήρξε ο βασικός τόπος παράστασης του αττικού δράματος, αφού φιλοξενούσε τα Μεγάλα Διονύσια, τη μεγαλύτερη θεατρική γιορτή της πόλης των Αθηνών.

Ναός της Αθηνάς Νίκης

Acropolis, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0321 4172

Ο Ναός της Αθηνάς Νίκης ή (όπως ονομάστηκε επί ρωμαϊκής εποχής) Ναός της Απτέρου Νίκης είναι μικρός αμφιπρόστυλος ιωνικός ναός στην Ακρόπολη των Αθηνών. Εκεί φυλασσόταν το ξόανο της θεάς Αθηνάς Νίκης, της «απτέρου», δηλαδή χωρίς πτερά, για να μη φύγει ποτέ από την πόλη της Αθήνας.

Ο ναός της Αθηνάς Νίκης βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Ιερού Βράχου, στη θέση όπου στα μυκηναϊκά χρόνια υπήρχε ο πύργος του τείχους, που προστάτευε την είσοδο στην ακρόπολη. Ο κλασικός ναός κτίστηκε μεταξύ των ετών 426-421 π.Χ. σε σχέδια του αρχιτέκτονα Καλλικράτη και αποτελεί το διάδοχο πρωιμότερων ναών, επίσης αφιερωμένων στην Αθηνά Νίκη.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share