Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Με ηλεκτρικά ποδήλατα εφοδιάζεται και ο Δήμος Χαϊδαρίου

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

30 Μαΐου 2022 16:46
Με ηλεκτρικά ποδήλατα εφοδιάζεται και ο Δήμος Χαϊδαρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλος ένας δήμος της Αττικής στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Ο Δήμος Χαϊδαρίου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η χρηματοδότηση για την απόκτηση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε την παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αν βρεθείς στη Μεσσηνία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης.
  • Τη δημιουργία θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου.
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης των πολιτών μέσω κινητού τηλεφώνου.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης των υπηρεσιών που θα παρέχει το σύστημα στους κατοίκους.

Το δίκτυο κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα δημιουργηθεί στο Χαϊδάρι, εντάσσεται στον σχεδιασμό της Βιώσιμης Κινητικότητας στην πόλη και της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση των φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η παραλία με τα τιρκουάζ νερά που απέχει μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα

Το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο θα μείνεις στην Αθήνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην θάλασσα.

Ευτυχώς, η Αττική έχει πληθώρα παραλιών, με μερικές από αυτές μάλιστα, να ξεχωρίζουν για τα απίθανα νερά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η παραλία Αλθέα στην Αγία Μαρίνα, η οποία απέχει 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και τα νερά της θυμίζουν κάτι από Ιόνιο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 8 μυστικές και φανερές παραλίες στην Αττική για απίθανες βουτιές.

Ένας μικρός γραφικός κολπίσκος με ψιλό βότσαλο και υπέροχα πεντακάθαρα νερά στον οποίο θα απολαύσεις βουτιές, ηλιοθεραπεία αλλά και το διάβασμα ενός βιβλίου στην ακτή.

Μόλις, το 1993 “βαφτίστηκε” Αλθέα, από το αλς (νερό) και θέα που σημαίνει με θέα προς τη θάλασσα – όνομα και πράγμα δηλαδή αφού η θέα του Σαρωνικού από το βουνό είναι απλά μαγευτική.

Αυτό είναι το νησί της Ελλάδας με τις καλύτερες παραλίες

Η Ελλάδα σαφώς και φημίζεται για τα νησιά της και τις υπέροχες παραλίες της. Υπάρχει ωστόσο ένα νησί το οποίο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Ο λόγος για την Κεφαλονιά, ή αλλιώς Κεφαλληνία, είναι νησί του Ιονίου πελάγους που ανήκει στα Επτάνησα.

Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου γνωστός και ως Κουτάβου. Κυριότερα ακρωτήρια είναι (αρχίζοντας από το νότο και προχωρώντας με ανατολική κατεύθυνση) η Μούντα, η Κάπρος, το Σαρακήνικο, ο Μύτικας, το Κεντρί, το βορεινό Δαφνούδι, στα βορειοδυτικά ο Αθέρας, στα δυτικά τα Ορθολίθια, η Σκίζα και ο Γερόγομπος και νοτιότερα το Ακρωτήρι και η Αγία Πελαγία, ο Λιάκας, ο Καστανάς κ.ά. Οι ακτές είναι γενικά βραχώδεις και απότομες προς το Ιόνιο, ενώ έχουν ηπιότερους σχηματισμούς προς την ανατολική πλευρά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, Αγίων Θεοδώρων, Ζερβάτη, η Σπηλιά Δρογκαράτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά.

Η παραλία Μύρτος

Η παραλία Μύρτος στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Στη δυτική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στην Παλική μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις παραλίες των Πετανών και της Πλατιάς Άμμου, στην οποία όμως η πρόσβαση είναι επικίνδυνη, καθώς μετά τους τελευταίους σεισμούς στο νησί καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην παραλία και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Φυσικά, εκτός από την παραλία Μύρτος υπάρχουν και άλλες πανέμορφες παραλίες.

Παραλίες στην Κεφαλονιά

Σκάλα: Με μήκος πάνω από 5 χλμ., είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο οικισμό, που είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο του νησιού. Παρόλο που είναι πολυσύχναστη, δεν δίνει την αίσθηση του συνωστισμού λόγω του μεγάλου μήκους της. Έχει καταγάλανα νερά, χοντρή ξανθή άμμο και πανύψηλα πεύκα.

Πετανοί: Μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο και πυκνή βλάστηση συνθέτουν το ονειρεμένο σκηνικό. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ταβέρνες και καφετέριες. Από εδώ μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Φώκι: Πανέμορφος απάνεμος κόλπος γεμάτος με κυπαρρίσια και ελιές. Έχει βότσαλα και αρκετά ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Κοντά στην παραλία λειτουργούν και ταβέρνες.

Ξι: Ξεχωριστή παραλία με κόκκινη άμμο και αργιλώδη βράχια. Μπορείς να κάνεις δωρεάν spa με τον γκρίζο άργιλο και να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα! Η παραλία είναι απάνεμη με ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνα, καφέ, εστιατόρια και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Μακρύς Γιαλός: Η πλέον πολυσύχναστη παραλία της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για μεγάλη, αμμουδερή παραλία με ρηχά, πεντακάθαρα, γαλάζια νερά. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, beach bar και θαλάσσια σπορ.

Πλατιά Άμμος: Για να φτάσεις θα χρειαστεί να κατεβείς γύρω στα 400 σκαλοπάτια! Αξίζει, όμως, τον κόπο για να κολυμπήσεις σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς. Η ήσυχη αυτή παραλία έχει καταγάλανα διαυγή νερά, βότσαλα, επιβλητικούς βράχους και πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα.

Λαγκαδάκια: Ήσυχος, κλειστός κόλπος με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και πανέμορφο βυθό, ιδανικός για καταδύσεις και εξερεύνηση με τη μάσκα. Έχει άσπρα βότσαλα και δροσερά, βαθιά γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν διαθέτει σκιά.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share