Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η μαγική παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με Κυκλάδες

Ο λόγος για...

27 Ιουλίου 2022 08:16
Η μαγική παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με Κυκλάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας μικρός παράδεισος που θα σε ταξιδέψει με το τοπίο της στις όμορφες Κυκλάδες, βρίσκεται στην Αττική και είναι έτοιμος να σε υποδεχτεί.

Ο λόγος για την παραλία ΚΑΠΕ, όπως είναι γνωστή και βρίσκεται στο δρόμο προς το Σούνιο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε την παραλία με τα τιρκουάζ νερά που απέχει μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα.

Λίγο πριν από τα Λεγραινά, στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο, υπάρχει, λοιπόν μια πινακίδα που αναφέρει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας. Μια παραλία που ίσως έχεις ακούσει ότι ξεχωρίζει στο Σούνιο. Και είναι αυτή ακριβώς. Βρίσκεται στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου, αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας.

Ένας χωματόδρομος σε περιμένει να αφήσεις το αυτοκίνητό σου και μετά μένει μια κατάβαση περίπου… 100 σκαλιών. Ωστόσο, η υπέροχη θέα θα σε αποζημιώσει.

Για να πας για κολύμπι στο ΚΑΠΕ Σούνιο καλό θα ήταν να ξεκινήσεις νωρίς, ενώ απαραίτητο κρίνεται να έχεις πάρει μαζί σου προμήθειες. Μια καντίνα πριν τα σκαλιά θα σου παρέχει τα απαραίτητα, όμως βεβαιώσου πως έχεις όλα όσα θα χρειαστείς πριν ξεκινήσεις την κατάβαση.

8 μυστικές και φανερές παραλίες στην Αττική για απίθανες βουτιές

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήδη έχουμε αρχίσει τις βουτιές μας, ενώ όποιοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, σίγουρα ονειρεύονται μπάνιο στη θάλασσα και χαλάρωση σε ατέλειωτες παραλίες.

Ποιος δεν αγαπά το καλοκαίρι και δεν αναζητά συνεχώς να ανακαλύψει νέα μέρη για μπάνιο;

Για τους Αθηναίους η απόδραση στη θάλασσα είναι μια όαση δροσιάς στην καυτή πόλη και οι παραλίες τα Σαββατοκύριακα μοιάζουν πολλές φορές με κόλαση.

Το Athensmagazine.gr, ανακάλυψε μια μυστική παραλία στη Ραφήνα που μάλιστα κρύβει κι έναν αρχαίο οικισμό και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί μας! Ο λόγος για την παραλία Μαρίκες, μια όμορφη αμμουδιά λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

Πού βρίσκεται η παραλία Μαρίκες;

Η μυστική παραλία στη Ραφήνα

Η παραλία Μαρίκες, γνωστή κι ως “παραλία του Νηρέα” βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο έξω από τη Ραφήνα. χρωστά το όνομά της στη Μαρίκα Χίλμπερτ, μια Αυστριακή που έφτασε στη Ραφήνα με την οικογένειά της μετά το 1920 και στην οποία ανήκει το σπίτι στην άκρη της παραλίας.

Η παραλία Μαρίκες έχει μήκος 700 περίπου μέτρων. Έχει άμμο και περιβάλλεται από βράχια. Είναι γνωστή μόνο στους κατοίκους της Ραφήνας και των γύρω περιοχών γι’ αυτό δεν είναι τόσο πολυσύχναστη από τους περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.

Ο αρχαίος οικισμός

Αυτό που κάνει την παραλία Μαρίκες να ξεχωρίζει από πολλές άλλες είναι το ότι δίπλα στην παραλία βρίσκεται το Ασκηταριό, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο μεταλλουργίας από την προϊστορική εποχή. Ο οικισμός δημιουργήθηκε από ασκητές το 3.000 π.Χ. και έμοιαζε μορφολογικά με το Άγιο Όρος. Πρόκειται για ακρωτήριο στη δυτική πλευρά της παραλίας όπου πάνω βρίσκεται μια επίπεδη κορυφή σε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου. οι δυο πλευρές του τριγώνου μπαίνουν στη θάλασσα, ενώ η τρίτη διαχωρίζεται με αυχένα.

Οι άνθρωποι έφτασαν στην περιοχή μάλλον από τις Κυκλάδες και έχτισαν τον πρώτο Πρωτοελλαδικό οικισμό. Τον προϊστορικό οικισμό ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Δημήτρης Θεοχάρης από τη Σκύρο το 1954.

Φανερές παραλίες στην Αττική για να κάνετε το μπάνιο σας

Πόρτο Ράφτη

Οι προτάσεις μας για το Πόρτο Ράφτη είναι: Ερωτοσπηλιά, Αγ. Μαρίνα, Άγ. Σπυρίδωνας, Αυλάκι. Όλες οι παραλίες είναι κατάλληλες και καθαρές. Θα συναντήσετε ένα μικρός κόλπο με σπηλιές και αμμουδιά. Κυρίως στην Αγία Μαρίνα είναι εξαιρετικά τα νερά.

Για τους φαν των σπορ στο Αυλάκι έχει γήπεδα μπάσκετ, beach volley και ποδοσφαίρου. Θα βρείτε, επίσης, αρκετές καντίνες, και beach bar με σνακ, ενώ στις ταβέρνες θα φάτε καλό ψάρι. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, επισκεφτείτε την αρχαία Δρίβλια και το γραφικό λιμανάκι.

Πόρτο Ράφτη με τέλειες παραλίες

Σχινιάς

H Παραλία Σχινιά είναι ιδιαίτερα γνωστή στους Αθηναίους. Προτιμήστε το Καράβι και το Del Mar για το μπάνιο σας. Μόνο παραλία δεν είναι το Καράβι. Φοίνικες, ξαπλώστρες, παρτέρια και πέργκολες. Στο Del Mar είναι πιο χαλαρά και με άμμο. Προσοχή, να αποφύγετε να βουτήξετε στο κωπηλατοδρόμιο.

Στο Σχινιά θα βρείτε και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες. Για φαγητό φυσικά συνιστούμε τον Μαραθώνα, όπου θα φάτε από καλό ψάρι μέχρι τις τρομερές αργεντίνικες μπριζόλες. Μην ξεχάσετε να κάνετε και μια επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα.

Η παραλία του Σχινιά

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Μία παραλία με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, κατάλληλη και αρκετά καθαρή. Προσοχή, όμως, όταν έχει Βοριά, έχει πολλά σκουπίδια. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και ένα κυλικείο. Αν πεινάσετε ψάξτε τον «Γιωργάκη» για φαγητό, όπου τον συστήνουν οι ντόπιοι. Οι αθλητικοί τύποι μπορούν να παίξουν ρακέτες ή μπάσκετ στα διπλανά γήπεδα. Αν πάλι ψάχνετε για αξιοθέατα, θα βρείτε τα πολλά αρχαία που έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου.

Κακιά θάλασσα Κερατέα

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια έχουν καθαρά νερά και είναι κατάλληλα για μπάνιο. Σαν παραλία δεν είναι οργανωμένη. Εδώ δεν θα βρείτε άμμο, αλλά μόνο βράχια και πολλοί Αθηναίοι τα προτιμούν γιατί είναι κοντά. Στο τέλος, μπορείτε να πάτε και για υδροθεραπεία στη μυθική λίμνη της Βουλιαγμένης.

Παραλία Λιμανάκια

Αστέρας Βουλιαγμένης

Παραμένουμε στη Βουλιαγμένη, αλλά αυτή τη φορά πάμε στον Αστέρα, όπου εδώ θα βρείτε άμμο. Δεν είναι τόσο για μπάνιο όσο για socializing. Είναι η ακριβότερη ίσως αθηναϊκή παραλία με €25 είσοδο, τιμές Μυκόνου δηλαδή… Από σπορ μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο σκι, τζετ-σκι, ιστιοπλοΐα και windsurfing.

Αστέρας Βουλιαγμένης - παραλία

Ψάθα

Μία καθαρή παραλία με βότσαλο μέσα και έξω. Ναι μεν από τις πιο μακρινές, αλλά με αρκετές προτιμήσεις. Γύρω-γύρω θα βρείτε πολλά ουζερί και ψαράδικα στην παραλία. Αν σας αρέσει το κρέας, μια βόλτα στα Βίλια δεν θα σας κάνει κακό. Αν έχετε χρόνο δοκιμάστε και να μείνετε και με ελεύθερο κάμπινγκ στις γύρω παραλίες. Πολύ καλή και εύκολη απόδραση για το σαββατοκύριακο.

Παραλία Ψάθα

Καβούρι

Η παραλία Καβούρι, είναι μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας που μπορείτε να λιαστείτε ελεύθερα! Αρκετοί είναι η Αθηναίοι που την προτιμούν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους και όχι μόνο. Είτε προτιμάτε το χαλίκι στην παραλία είτε την άμμου, η χερσόνησος «Καβούρι» μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Παραλία Καβούρι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share