Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3 μέρη μία ανάσα από την Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε

Θα περάσετε υπέροχα!

25 Ιουνίου 2022 22:27
3 μέρη μία ανάσα από την Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά για αποδράσεις, ιδανικά για αποσυμφόρηση και ιδανικά για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Ευτυχώς κοντά στην Αθήνα υπάρχουν μέρη τα οποία είναι ιδανικά για να χαλαρώσετε στη φύση και δεν απέχουν πάνω από 40 λεπτά.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 5 + 1 πλαζ στην Αττική για ατελείωτες βουτιές.

Ο χρήστης KDEXPLORER, Karvelis Dimitris, στο You Tube με 11,5 χιλ. εγγεγραμμένους προτείνει 3 μέρη μία ανάσα από την Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε.

Ο λόγος για:

  • την Λίμνη Μπελέτσι
  • τον καταρράκτη στο Ντραφι
  • τη Σπηλιά Νταβέλη

Δείτε το βίντεο

Αυτή είναι η κρυφή παραλία της Αττικής με τα καταγάλανα νερά που θυμίζει εξωτερικό

Η Αθήνα είναι γεμάτη κρυμμένα διαμαντάκια και τώρα που καλοκαιριάζει ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τις κρυφές και παραμυθένιες παραλίες της Αττικής, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα μπάνια μας ακόμα και χωρίς να έχουμε φύγει για διακοπές.

Παράλληλα, αυτή είναι η παραλία μία ανάσα από την Αθήνα, που έχει πράσινα με τιρκουάζ νερά.

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μία πολύ ωραία παραλία που θα σας ταξιδέψει.

Ο λόγος για την παραλία Μεγάλο Σέσι.

Ψιλό βοτσαλάκι, αρμυρίκια που παρέχουν απλόχερα τον ίσκιο τους και ωραία, διάφανα νερά.

Το Μεγάλο Σέσι απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και για να το ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ελπίζετε σε πλήρη απομόνωση: το Σέσι είναι ένα ακόμα μυστικό που διέρρευσε, οπότε τα Σαββατοκύριακα μαζεύει κάμποσο κόσμο.

Δείτε το βίντεο

Το μαγευτικό νησί που απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και γνωρίζουν πολύ λίγοι

Στα Νέα Στύρα Ευβοίας, βρίσκεται μία ακατοίκητη νησίδα, η οποία είναι πραγματικά μαγευτική.

Ο λόγος για το νησάκι Αιγιλεία, που παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την κατάληψη της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η περίφημη μάχη.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το ελληνικό νησί με τα πιο βαθιά νερά στη Μεσόγειο.

Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται "Άγιος Ανδρέας" και σ' αυτό το σημείο σχηματίζονται αβαθή τιρκουάζ νερά μεταξύ των δύο νησιών.

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, ωστόσο δεν μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά παρά μόνο μέσα από το πλοιράκι. Εκτός βέβαια αν διαθέτεις κάποιο δικό σου σκάφος και μπορέσεις να πλησιάσεις περισσότερο.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό νησάκι μέσα από ένα υπέροχο βίντεο και ας ταξιδέψουμε μέχρι εκεί με το μυαλό μας, προκειμένου να αποφορτίσουμε και αδειάσουμε από σκέψεις.

Δείτε το βίντεο

Ούτε 10 ευρώ την μέρα: Το πιο φθηνό νησί στην Ελλάδα για αξέχαστες διακοπές!

Βρήκαμε το φθηνότερο νησί στην Ελλάδα. Είναι ένα πανέμορφο μέρος και είναι το ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας. Οι μαγευτικοί Φούρνοι της Ικαρίας σας περιμένουν!

Οι Φούρνοι είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Με 250 ευρώ μπορείτε να περάσετε 5 ημέρες στο νησί. Υπάρχουν όμορφες παραλίες κοντά και νόστιμο φαγητό. Τι άλλο χρειάζεστε;

Μπορείτε να φτάσετε στο νησί από τον Πειραιά με 58 ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει το ταξίδι με επιστροφή. Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, μπορείτε να φάτε νόστιμο ψάρι στο πανηγύρι της Παναγίας στο λιμάνι με μόλις 10 ευρώ. Και με 5 ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες.

Η Φούρνοι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά. Το φαγητό είναι εξαιρετικό και το νερό είναι καθαρό. Επίσης, θα εξοικονομήσετε χρήματα όσο βρίσκεστε εδώ.

Το πιο φθηνό νησί στην Ελλάδα για αξέχαστες διακοπές!

Ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης και είναι...ελληνικό!

Η Μήλος, ένα ελληνικό νησί, ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα νησιά στον κόσμο από τους αναγνώστες ενός δημοφιλούς αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού. Τρία ακόμη ελληνικά νησιά κατέλαβαν επίσης υψηλές θέσεις στη λίστα, με την Κρήτη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, την Πάρο την τέταρτη και τη Σαντορίνη την πέμπτη.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή», ενώ ειδικότερα για τη Μήλο αναφέρει: «Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς […]. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού «παραμένει πολύ προσιτό”».

undefined

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών του περιοδικού, τα τέσσερα αυτά ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται επίσης στα δημοφιλέστερα παγκοσμίως (Best Islands in the World), με τη Μήλο να καταλαμβάνει την 4η θέση, η Κρήτη την 7η θέση, η Πάρος την 11η θέση και η Σαντορίνη την 14η θέση. «Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή» σχολιάζει σχετικά η ιστοσελίδα του περιοδικού.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share