Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η παραλία μία ανάσα από την Αθήνα, που έχει πράσινα με τιρκουάζ νερά

Ο λόγος για...

13 Μαΐου 2022 12:02
Αυτή είναι η παραλία μία ανάσα από την Αθήνα, που έχει πράσινα με τιρκουάζ νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και το καλοκαίρι πλησιάζει. Μάλιστα, για κάποιους έχουν ήδη ξεκινήσει τα μπάνια, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και για τους υπόλοιπους.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5 νησιά της Ελλάδας ιδανικά για παρέες.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και μέρες του καλοκαιριού που θα βρίσκεσαι στην Αθήνα και θα θέλεις σίγουρα να αρπάξεις την πρώτη ευκαιρία και να βρεθείς σε μία παραλία που θα σε μαγέψει.

Ευτυχώς, υπάρχουν παραλίες στην Αττική, μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας... που θα σου θυμίσουν ότι βρίσκεσαι κάπου από πολύ μακριά.

Μία από αυτές τις παραλίες είναι η παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα, η οποία μάλιστα κρύβει και έναν αρχαίο οικισμό.

Η παραλία Μαρίκες, γνωστή κι ως “παραλία του Νηρέα” βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο έξω από τη Ραφήνα. χρωστά το όνομά της στη Μαρίκα Χίλμπερτ, μια Αυστριακή που έφτασε στη Ραφήνα με την οικογένειά της μετά το 1920 και στην οποία ανήκει το σπίτι στην άκρη της παραλίας.

Ο αρχαίος οικισμός

Αυτό που κάνει την παραλία Μαρίκες να ξεχωρίζει από πολλές άλλες είναι το ότι δίπλα στην παραλία βρίσκεται το Ασκηταριό, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο μεταλλουργίας από την προϊστορική εποχή. Ο οικισμός δημιουργήθηκε από ασκητές το 3.000 π.Χ. και έμοιαζε μορφολογικά με το Άγιο Όρος. Πρόκειται για ακρωτήριο στη δυτική πλευρά της παραλίας όπου πάνω βρίσκεται μια επίπεδη κορυφή σε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου. οι δυο πλευρές του τριγώνου μπαίνουν στη θάλασσα, ενώ η τρίτη διαχωρίζεται με αυχένα.

Δείτε το βίντεο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share