Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 μαγαζιά στην Αθήνα με vegetarian κατάλογο, ιδανικά για τη νηστεία

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

22 Απριλίου 2022 08:05
4 μαγαζιά στην Αθήνα με vegetarian κατάλογο, ιδανικά για τη νηστεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για όσους έχουν ασπαστεί την vegetarian ή vegan διατροφή, μπορεί να τους είναι γνωστά τα στέκια της Αθήνας με χορτοφαγικές επιλογές. Ωστόσο, τώρα που είναι περίοδος νηστείας είναι ευκαιρία να επισκεφτείς κάποια από τα χορτοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας, τα οποία προσφέρουν πιάτα με εξαιρετικές γεύσεις και ποιότητα.

Το Athensmagazine.gr έκανε την έρευνα του και σου προτείνει 4 εστιατόρια της Αθήνας ιδανικά για vegan και για όσους νηστεύουν. Και που ξέρετε... ίσως αποκτήσετε ένα νέο στέκι!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας.

Peas

Φαλήρου 40, Αθήνα

Το χορτοφαγικό στέκι στο Κουκάκι ειδικεύεται στην υγιεινή και cruelty free διατροφή. Προσφέρει γρήγορο και νόστιμο, σπιτικό χορτοφαγικὀ φαγητό, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, σε προσιτές τιμές.

Στον κατάλογό του θα βρείτε γεύσεις που δύσκολα μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας, όπως γύρο σειτάν με ψητά λαχανικά σε αραβική πίτα, μπέργκερ με λευκά μανιτάρια σβησμένα με σάλτσα σόγιας, αλμυρές τάρτες με κρέμα κάσιους, λιαστές ντομάτες και βασιλικό και πιάτα με ποικιλία από φιλετάκια σειτάν και τέμπε με κινόα και σαλάτα.

Επίσης, φροντίζουν να ελαχιστοποιούν το ενεργειακό τους αποτὐπωμα, αποφεύγοντας το πλαστικό, επιλἐγοντας συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον και προωθώντας την ιδέα του “επαναχρησιμοποιὠ”.

Μama Tierra

Ακαδημίας 84, Αθήνα

Στα ισπανικά Mama Tierra, σημαίνει Μητέρα Γη και πρόκειται για ένα χορτοφαγικό εστιατόριο του κέντρου που μάλιστα έχει τιμηθεί και διάκριση «The MICHELIN Plate» από τον οδηγό Michelin.

Δοκιμάστε τα φουρνιστά σουτζουκάκια μελιτζάνας, αρωματισμένα με μπαχαρικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας, linguine με μανιτάρια champignon και πιπεριές μαγειρεμένα με τη δική του συνταγή ραγού και σως πέστο, που συνοδεύονται, αν θέλετε, με τριμμένο φυτικό τυρί και για γλυκό επιλέξτε raw τρουφάκια με κρέμα κάσιους και φυστίκια.

Cookoomela Grill

Πέτρου Καλλιγά 6, Γκύζη

Στο Cookoomela Grill θα βρεις εναλλακτική πίτα γύρο με τριών ειδών μανιτάρι. Το μανιτάρι είναι το κύριο υλικό της κουζίνας του μαγαζιού, η οποία στηρίζεται στην Μεσογειακή φυτική διατροφή. Μάλιστα, χρησιμοποιούν επιλεγμένα υλικά από μικρούς παραγωγούς, με κριτήριο την ποιότητα και τη γεύση της πρώτης ύλης.

Winners Vegan

Νίκης 27, Αθήνα

Το εστιατόριο του Niki Athens Hotel είναι αποκλειστικά vegan με ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες και τις χειροποίητες παρασκευές.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share