Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 μαγαζιά στην Αθήνα που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και σειρές

Γλυκιά νοσταλγία...

16 Αυγούστου 2022 07:58
4 μαγαζιά στην Αθήνα που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και σειρές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές διάσημες ελληνικές ταινίες και σειρές γυρίστηκαν σε μπαρ και ταβέρνες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σκηνοθετικές και σκηνογραφικές απαιτήσεις. Κάποια μαγαζιά μάλιστα, έγινα ιδιαίτερα δημοφιλή μετά την προβολή τους σε ταινία ή σειρά, ενώ πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται ποια μαγαζιά κρύβονται στην πραγματικότητα πίσω από τα τηλεοπτικά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε ποια είναι τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα.

Διόνυσος

Ιθάκης 12, Κυψέλη

Στην θρυλική ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο και σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, το μαγαζί Διόνυσος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο άνεργος σερβιτόρο Ηλίας ψάχνει για δουλειά και ζητά βοήθεια από τον φίλο του Βαγγέλη που δουλεύει σε ένα καφενείο... το μαγαζί αυτό είναι ο Διόνυσος και υπάρχει ακόμα και μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις από ψητά και μαγειρευτά. Παράλληλα, η διακόσμηση του μαγαζιού φέρνει αναμνήσεις εκείνης της εποχής.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα

Μετά την προβολή της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Αν", το Γιασεμί, που βρίσκεται στην Πλάκα, απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα. Όλοι ήθελαν να πιούν έναν καφέ ή να φάνε μια τάρτα.

Το μαγαζί έγινε το τέλειο φόντο στο love story των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Μαρίνας Καλογήρου.

Sui Generis

Κων/νου Βεντήρη 7, Αθήνα

Θυμάστε την ελληνική σειρά "Υπέροχα Πλάσματα"; Ήταν μία ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 2007-2008, που δημιουργήθηκε από τη Μυρτώ Κοντοβά και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2007 μέχρι την 1η Ιουλίου του 2008.

Κύριο θέμα της σειράς η ζωή και η φιλία τριών 35αρηδων, δύο γυναικών και ενός άνδρα, στην Αθήνα του σήμερα. Τα Υπέροχα Πλάσματα προβλήθηκαν για μία τηλεοπτική σεζόν και αποτελούνται συνολικά από 26 επεισόδια.

Ένα από τα μαγαζιά που σύχναζαν οι πρωταγωνιστές ήταν το "Sui Generis", ένα all time κλασσικό μπαρ.

TAF - The Art Foundation, Μοναστηράκι

Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Το TAF, που βρίσκεται μέσα σε ένα στενό στο Μοναστηράκι και ίσως δυσκολευτείς λίγο να το εντοπίσεις, μοιάζει να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή.

Ένα παλιό αρχοντικό, με πολλά δωμάτια και εσωτερική αυλή, παραπέμπει σε σκηνές από τον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο.

Για πολλούς εδώ είχαν γυριστεί «Οι κυρίες της αυλής» και άλλες ασπρόμαυρες ταινίες εκείνης της εποχής.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share