Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας το πιο νόστιμο παγωτό

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

9 Ιουλίου 2023 07:55
4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας το πιο νόστιμο παγωτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η μέρα μεγαλώνει... τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και γευστικό παγωτό; Η Αθήνα είναι γεμάτη με παγωτατζίδικα και κάποια από αυτά αξίζουν πραγματικά, τουλάχιστον μία σου επίσκεψη, για να δοκιμάσεις το παγωτό τους.

Το Athensmagazine.gr, έψαξε και συγκέντρωσε παρακάτω μία λίστα με 5 από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε πως θα φτιάξεις το πιο νόστιμο και εύκολο παγωτό σοκολάτα με μόνο 2 υλικά.

Caravel

Ερμού 78 και Αθηνάς 2

Αν βρεθείς στο κέντρο πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μία στάση στο Caravel και να πάρεις ένα παγωτό. Το ζαχαροπλαστείο αυτό που ξεκίνησε από την Πάτρα και φημίζεται για τα γλυκά και τα παγωτά του, βρίσκεται και στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια και έτσι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το εξαιρετικό τους παγωτό.

Le Greche Syntagma

Μητροπόλεως 16, Αθήνα

Το Le Greche, που θα πει “Ελληνίδες” στα ιταλικά, έχει ένα από τα καλύτερα παγωτά που έχεις δοκιμάσει. Το παγωτό που παντρεύει τη ιταλική τεχνική του gelato με την ελληνική πρώτη ύλη δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @dunlopspin

Χαρά

Πατησίων 339

Από το 1969 στέκει στην Πατησίων το ζαχαροπλαστείο Χαρά, το οποίο προσφέρει το παλιό, καλό και κλασικό παγωτό. Με το που θα μπεις στο μαγαζί όμορφες μνήμες ανεμελιάς θα ξυπνήσουν στο μυαλό σου.

Η μοναδικά πετυχημένη συνταγή της “Χαράς” είναι τα πολίτικα παγωτά της, η μεγάλη ποικιλία γεύσεων, με τους σέπια γυάλινους τοίχους, τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ο ιδιαίτερος φωτισμός της, οι σομόν τοίχοι, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της “Χαράς” είναι οι καθρέφτες με κοκοφοίνικες.

Dickie Dee

Βουλής 23, Σύνταγμα

Αν σου αρέσει το soft παγωτό τότε στο Dickie Dee θα βρεις το καλύτερο που έχεις φάει ποτέ. Το όνομά του παραπέμπει στους dickie dee της δεκαετίας του 60 όπου μοίραζαν με τρίκυκλα στην Αμερική soft ice cream.

Για την παρασκευή του παγωτού, χρησιμοποιούν εγχώριο γάλα και σοκολάτα, το φιστίκι έρχεται από την Σικελία ενώ όλες οι γεύσεις είναι χαμηλών λιπαρών.

Django

Βεΐκου 15, Κουκάκι

Το Django, το υπέροχο παγωτατζίδικο της Σύρου, που συγκεντρώνεις ουρές κάθε χρόνο, βρίσκεται και στην Αθήνα και έτσι θα έχεις την τύχη να το απολαύσεις.

Το μαγαζί του έγινε γρήγορα γνωστό για τα 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά, σκόνες ή άλλα πρόσθετα gelato και sorbet του.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share