Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 + 1 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για cocktails

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

5 Οκτωβρίου 2023 07:25
4 + 1 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για cocktails
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τους φίλους της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα... η μέρα μεγάλωσε, ο ήλιος επιτέλους βγήκε και ήρθε στιγμή, για ταράτσες, cocktails και πολλά χαμόγελα.

Τo Athensmagazine.gr ανακάλυψε μερικά από τα πιο ωραία bar της Αθήνας για να απολαύσεις το cocktail σου.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4+1 μαγαζιά για να φας "μαμαδίστικο" φαγητό στην Αθήνα.

Retiré

Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Το Retire, είναι ένας minimal-boho χώρος ο οποίος διαθέτει μία καταπληκτική καντίνα του σερβίρει υπέροχα cocktails και ποτά ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και τις μοναδικές δημιουργίες σε φαγητό.

Μάλιστα, θα απολαύσεις την εκπληκτική θέα στην αρχαία Αθήνα.

Στο Cocktail Bar θα απολαύσεις perfect serves που επιμελείται η ομάδα του πολυβραβευμένου The Clumsies, ενώ το μενού συμπληρώνουν τα επιλεγμένα πιάτα που σερβίρονται από την ομάδα της ERGON.

Ermou 18 Beyond the Horizon

Ερμού 18, Αθήνα

Μέσα στην Αθήνα αλλά κάπου ανάμεσα στα αστέρια θα βρεις το μαγαζί στην Ερμού 18, μία ταράτσα με μαγική θέα, στην Ακρόπολη, τον ουρανό και τη γραφικότητα του κέντρου.

Πρόκειται για μία ταράτσα με μίνιμαλ αισθητική, ξύλινα τραπέζια και ψάθινες λεπτομέρειες που παραπέμπουν φυσικά σε νησί, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στον 7ο όροφο τού χαρίζει μία θέα «beyond the horizon» σε όλη την Αθήνα.

Μάλιστα, θα βρεις στο κατάλογο υπέροχα cocktails που θα σε κάνουν να απολαύσεις ακόμα περισσότερο την έξοδό σου.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

To Clumsies, θεωρείτε ένα από τα καλύτερα bar στον κόσμο. Μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα το 2015, όταν λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του εμφανίστηκε στην 22η θέση. To 2016 ανέβηκε στην 9η θέση, το 2017 στην 6η, το 2018 στην 7η και το 2019 ξανά στην 6η.

Το δημιούργημα του Λέλου Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα, Γιώργου Καίσαρη, Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, όχι μόνο μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο αλλά έχει βάλει για τα καλά την Αθήνα στον παγκόσμιο bar χάρτη.

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, Αθήνα

Ο χώρος είναι μικρός, αλλά κι εδώ, όπως στα περισσότερα μπαρ του κέντρου, η δράση επεκτείνεται στο πεζοδρόμιο – ευτυχώς χωρίς ορατά σημάδια, εκτός από μερικά σκαμπό κατά μήκος της εξωτερικής βιτρίνας

Μωσαϊκό, έπιπλα εποχής 50s και 60s, σερβάντες με κρύσταλλα και σιφόν, αμπαζούρ, ένα παλιό χρηματοκιβώτιο και ένας βελούδινος καναπές συνθέτουν το Mad Men-ian σκηνικό.

Tiki Bar Athens

Φαλήρου 15, Αθήνα

Στον σύμπαν του Tiki Bar Athens, ο χρόνος παγώνει, η διάθεση ανεβαίνει, οι αισθήσεις οξύνονται. Τα έντονα χρώματα, τα ’50s λεοπάρ σαλονάκια, οι σανίδες του σερφ και οι ανεβαστικές μουσικές συνθέτουν ένα μονίμως καλοκαιρινό σκηνικό στην καρδιά της πόλης, που μιξάρει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τροπικά φρούτα και βότανα από κάθε γωνιά της γης με ψαγμένα ρούμια, κοσμοπολίτικες ζεν νότες και μια πάντα feel good αύρα που δηλώνει ότι εδώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share