Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα ιδανικά για την Τσικνοπέμπτη

Θα τα λατρέψετε!

24 Φεβρουαρίου 2022 08:47
4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα ιδανικά για την Τσικνοπέμπτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, λόγω του ότι οι ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή είναι "νήστιμοι ημέραι", της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της καλούμενης Κρεατινής.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ το ιστορικό σουβλατζίδικο της Αθήνας που πρωτοπορεί στα κεμπάπ.

Για τον λόγο αυτό παραδοσιακά οικογένειες και φίλο είτε ψήνουν σε κάποιο σπίτι είτε βγαίνουν σε ένα μαγαζί για να φάνε κρέας.

Η Αθήνα είναι γεμάτη με μαγαζιά που φημίζονται για το ποιοτικό τους κρέας και διατηρούν μία παράδοση χρόνων. Το Athensmagazine.gr, ανακάλυψε μερικά ιδανικά μαγαζιά για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Dirty Gourmet, Μεταμορφώσεως 1, Λ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι

To Dirty Courmet είναι μία ιδανική επιλογή για την Τσικνοπέμπτη καθώς θα βρείτε χειροποίητο γύρος και μπιφτέκια, κοντοσουβλιστό, που μαγειρεύεται για 24 ώρες σε κενό αέρος και στο τέλος ψήνεται στα κάρβουνα και σούβλες με black angus tri-tip, που προτείνεται μόνο σε medium ψήσιμο είναι όσα ξεχωρίζουν στο Dirty Gourmet.

Τα ολόφρεσκα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα, συνοδεύονται από δροσερές σαλάτες, γίνονται τυλιχτά και απογειώνονται γευστικά με μοναδικές χειροποίητες sauces.

Spit Jack, Σκούφου 10, Αθήνα

Το Spit Jack, δεν φημίζεται μόνο για το ποιοτικό του κρέας, αλλά και για το υπέροχο περιβάλλον του. Ξύλινα τραπέζια, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και κάδρα διασημοτήτων χαρακτηρίζουν το στυλ του μαγαζιού.

Κατά τα άλλα το concept είναι απλό και ξεκάθαρο: 3-4 κρεατικά να στροβιλίζονται σε αυθεντική rotisserie που έφεραν από τη Γαλλία, συν τις γαρνιτούρες τους, συν κάποια σαλάτα και γλυκό, σε ένα σενάριο καθημερινό αλλά όχι πρόχειρο που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Γίδι, Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

Μία ακόμα ιδανική επιλογή για την Τσικνοπέμπτη είναι το Γίδι, το μαγαζί με το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα.

Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).

Και τι δεν περνά από τις σχάρες και τα τηγάνια του… Αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, συκωταριές, λουκάνικα, κοκορέτσια, φρυγαδέλια, γενικά, ό,τι τραβά η όρεξη του δεινού κρεατοφάγου.

Το Ρεμούτσικο Ταβέρνα, Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος Αττικής

Το κουτούκι που λειτουργεί από το 1982 στην Πεντέλη είναι ιδανική επιλογή για την Τσικνοπέμπτη.

Το Ρεμούτσικο χωρίζεται σε δύο χώρους. Ο εσωτερικός είναι διακοσμημένος με ξύλο, μωσαϊκό και δύο τζάκια, προσδίδοντας στο χώρο μία ζεστασιά και στυλ φολκλόρ φιλοξενίας. Στον εξωτερικό χώρο σάς περιμένει η αυλή μας, της οποίας ένα τμήμα είναι αποκλειστικά για καπνίζοντες, αποτελώντας την τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές σας εξόδους.

Το Στέκι του Ανδρέα, Μεσσηνίας 46, Χαλάνδρι

Το Στέκι του Ανδρέα, είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, που λειτουργεί από το 1975. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με σπιτικές λιχουδιές και προσιτές τιμές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share