Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 + 1 μέρη στην Αθήνα για να διασκεδάσουν τα σκυλάκια σας

Θα τα λατρέψουν

16 Αυγούστου 2022 07:57
4 + 1 μέρη στην Αθήνα για να διασκεδάσουν τα σκυλάκια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αγαπημένα μας σκυλάκια, οι πιστοί μας τετράποδοι φίλοι, απολαμβάνουν πολύ τις δραστηριότητες και το παιχνίδι και ειδικά όταν αυτά γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για την κοινωνικοποίησή τους να συναναστρέφονται και με άλλα σκυλάκια.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ 3 + 1 λόγους για να αποκτήσεις σκύλο.

Η Αθήνα γεμάτη με κρυμμένους θησαυρούς και μέρη ιδανικά και για τα σκυλάκια μας. Στο Athensmagazine.gr εντοπίσαμε μερικά ενδιαφέροντα μέρη, τα οποία θα λατρέψουν οι τετράποδοι φίλοι μας.

Πάρκο Σκύλων Αγίων Αναργύρων

301 ΕΡΓ.ΒΑΣΕΩΣ, Άγιοι Ανάργυροι

Το Πάρκο Σκύλων – Φιλοζωικής Ευαισθητοποίησης αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με στόχο να παρέχει στα κατοικίδια ζώα των δημοτών του τη δυνατότητα όχι μόνο να αθλούνται εύκολα και με ασφάλεια αλλά και να κοινωνικοποιούνται.

Πρόκειται για ένα δημοτικό πάρκο αποκλειστικά για σκύλους, με περιφραγμένο χώρο ειδικά διαμορφωμένος για τους τετράποδους φίλους μας. Παράλληλα, υπάρχουν παγκάκια για τους ιδιοκτήτες ώστε να ”ξεκουράζονται” όσο ο σκύλος τους κοινωνικοποιείται και αθλείται.

Πάρκο κοινωνικοποίησης & άσκησης σκύλων

Άλσος Βεΐκου

Ένα πρότυπο πάρκο κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων θα βρεις στο Άλσος Βεΐκου.

Σημειώνεται ότι το πάρκο διαμορφώνεται σε δύο ανεξάρτητους χώρους, ένας για τα μεγαλόσωμα σκυλιά και ένα για τα μικρόσωμα και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά σχετικά πρότυπα. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • διαδρόμους,
  • παιχνίδια άσκησης,
  • χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων,
  • τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων,
  • παρτέρια φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα,
  • μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους,
  • φωτισμό και προβολείς.

Υπενθυμίζεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η εγγραφή και η έκδοση κάρτα μέλους, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36€ τον χρόνο.

Το Πάρκο λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο. Εννοείται ότι για τις βραδινές ώρες υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός.

Πάρκα Σκύλων Άλσος Παπάγου & Χολαργού

Ευρυπίδου 1, Χολαργός

Δύο χώροι γεμάτοι παιχνίδια για τα σκυλιά κοντά στα βόρεια προάστια και σε ένα από τα ομορφότερα άλση της Αττικής με δεντράκια, παγκάκια και βρύση με πόσιμο νερό. Το πρώτο είναι στο Άλσος Παπάγου, ή αλλιώς Μεγάλο Πάρκο Παπάγου και το δεύτερο είναι στο Άλσος Χολαργού στην Πλατεία Κύπρου με υψηλή περίφραξη 2 μέτρων για να μην φοβάστε ότι ο τετράποδος φίλος σας θα φύγει από την προσοχή σας για να επισκεφτεί άλλες γειτονιές.

Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε τον σκύλο σας χωρίς λουρί, για να τρέξει ελεύθερα. Είναι περιφραγμένο, διαθέτει παιχνίδια agility και παρέχει στους τετράποδους φίλους μας φρέσκο νερό με μεγάλο μπολ.

Dog Time Club

To Dog Time Club είναι ο πιο διασκεδαστικός πολυχώρος σε φυσικό τοπίο 6000τ.μ. για εκπαίδευση, άθληση και περιποίηση σκύλων σε απόσταση μόλις 15′ από το κέντρο της Αθήνας.

Στο club θα βρεις 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε έκταση 3000 τ.μ., με δραστηριότητες για να εκτονωθεί ο σκύλος σου και να γυρίσει σπίτι χορτασμένος από παιχνίδι και ανεμελιά! Μπορείς επίσης να διοργανώσεις πάρτυ γενεθλίων και συναντήσεις για παιχνίδι μεταξύ σκυλοφίλων.

Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις μία πολύ ωραία δραστηριότητα με τον σκύλο σου, το agility.

Το Agility είναι ένα κυνάθλημα εμπνευσμένο από τους αγώνες ιππασίας. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1977 και από τότε, ενθουσιάζοντας ιδιοκτήτες και σκύλους, έχει εξελιχθεί στο πιο αγαπημένο κυνάθλημα παγκοσμίως! Πρόκειται για αγώνες ταχύτητας και ευκινησίας, σε μια προκαθορισμένη διαδρομή με εμπόδια προσαρμοσμένα για τους σκύλους, όπου ο χειριστής καλείται να γίνει ομάδα με τον σκύλο του και να τον καθοδηγήσει σωστά σε όλα τα εμπόδια της διαδρομής!!

Σκοπός της κάθε διαδρομής είναι χειριστής και σκύλος να την ολοκληρώσουν με τα λιγότερα δυνατά λάθη στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Το agility είναι ένα άθλημα για όλους! Μικροί και μεγάλοι, δίποδοι και τετράποδοι! Το agility δεν κοιτάει ηλικία ή φυλή, αρκεί ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος να το απολαμβάνουν. Το agility εκτονώνει σωματικά και πνευματικά τους σκύλους μας, αλλά αποτελεί και μια ευκαιρία για εσάς τους ίδιους να δραστηριοποιηθείτε και να συνδεθείτε με τον αθλητισμό και την φύση!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share