Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα που θυμίζουν παραμύθι

Μαγικό ταξίδι αισθήσεων

21 Απριλίου 2022 07:23
4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα που θυμίζουν παραμύθι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ποιον δεν άρεσαν τα παραμύθια στην παιδική του ηλικία; Τα παραμύθια μας μεγάλωσαν, μας δίδαξαν και μας έκαναν να αισθανθούμε. Άλλα τα αγαπήσαμε και άλλα όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας ήταν απαραίτητα και σαν παιδιά τα λατρεύαμε.

Αν θες να νιώσεις ξανά λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών και να ξυπνήσεις μέσα σου όλες αυτές τις αισθήσεις που σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μαγικό τότε μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα παρακάτω μαγαζιά που σου προτείνει το Athensmagazine.gr.

Παράλληλα ανακάλυψε εδώ 4 +1 μαγαζιά για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα.

Fairytale, Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια

Το Fairytale είναι ένα μαγικό μέρος. Από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα θα ταξιδέψεις με όλες σου τις αισθήσεις σε έναν τόπο παραμυθένιο. Τα γλυκά, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, η διακόσμηση... κάθε τι μέσα στο μαγαζί συμβάλουν στο παραμυθένιο ταξίδι αισθήσεων.

Fairytale, Λεωκορίου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή

To Fairytale, άνοιξε ένα παράρτημα στο Ψυρρή και πρόκειται για ένα ονειρεμένο χώρο, που έχει διαμορφωθεί από τo αρχιτεκτονικό γραφείο "Delta Architechts" και κυριαρχούν το ροζ βελούδο, οι συνθέσεις λουλουδιών σε παστέλ αποχρώσεις και ένας ανθρωπίνων διαστάσεων ροζ κύκνος που δίνουν την αίσθηση ότι πίνεις τον καφέ σου στη "Χώρα των θαυμάτων".

Little Kook, Καραϊσκάκη 17, Αθήνα

To Little Kook, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό διώροφο αρχοντικό, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις το γλυκό σου. Μάλιστα, ο στολισμός του θυμίζει κάστρο και κάθε γωνιά είναι και μία διαφορετική σελίδα ενός παραμυθιού.

Μέσα στο μαγαζί θα δεις σκηνές και πρωταγωνιστές από παραμύθια. Πανοπλίες, παλιές τραπεζαρίες και πιάνο. Εννοείται πως δε λείπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα φωτάκια. Πίνακες, στολίδια και η μουσική ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα του παραμυθιού. Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι χώροι (αίθουσες) είναι θεματικοί και αφιερωμένοι σε κάποιον ήρωα ή παραμύθι.

Cap Cap, Πανόρμου 26

Το Cap Cap, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα "παραμυθοπωλεία" της Αθήνας. Ροφήματα, γλυκά και αλμυρά εδέσματα που συνεχώς ανανεώνονται βρίσκονται στο κατάλογό του με ευφάνταστα ονόματα, κάνοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς να λυγίσουν μετά από μια γουλιά ή μπουκιά.

Αυτό όμως ξεχωρίζει στο Cap Cap, είναι πως ανά περιόδους η θεματική του μαγαζιού αλλάζει, με αποτέλεσμα να μην το βαριέσαι ποτέ.

Alice Cakewitch, Ηούς 42

Το Alice Cakewitch, είναι ένα από τα πιο παραμυθένια στέκια της πόλης που δημιουργήθηκε από τέσσερα αδέρφια που αγαπούν ιδιαιτέρως τη ζαχαροπλαστική αλλά και τα παραμύθια.

Το μαγαζί εμπνέεται από την ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Παραμυθιών και στο εν λόγω στέκι θα βρείτε ό,τι ποθεί η ψυχή σας σε κέικ, cupcakes και layers cakes εξ ου και το όνομα Cakewitch.Όλες οι δημιουργίες φτιάχνονται με αγνά υλικά δια χειρός έμπειρων ζαχαροπλαστών που εξασφαλίζουν θεσπέσιες γεύσεις.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share