Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Θα την κάνεις την αμαρτία: 4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας τα πιο νόστιμα γλυκά

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

1 Οκτωβρίου 2023 07:23
Θα την κάνεις την αμαρτία: 4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας τα πιο νόστιμα γλυκά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Ποιος μπορεί να λέει συνέχεια "όχι" σε μία μπουκιά που έχει τη δύναμη να κάνει τον ουρανίσκο σου να αισθάνεται μία υπέροχη έκρηξη γεύσης. Οι μυρωδιές, η σοκολάτα, τα σιροπιαστά και κάθε λογής γλυκό, σε περιμένουν στο κέντρο της Αθήνας, για να τα απολαύσεις και το Athensmagazine.gr σου προτείνει τα ιδανικά μαγαζιά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα 4+1 καλύτερα Μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας.

Oggi Athens, Βουλής 17

Η ιδέα του Oggi, που στα ιταλικά σημαίνει «σήμερα», ανήκει στον Ιταλό Καρμέλο Κιαραμίντα, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με το gelato σε νεαρή ηλικία. Εργάστηκε σε γνωστή εταιρεία πρώτων υλών παγωτού, μελέτησε εντατικά την τέχνη της παραγωγής του και πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand και εργαστήριο με φιλοσοφία βασισμένη στην εποχικότητα και στην υψηλή ποιότητα των υλικών.

Το κατάστημά του επεκτάθηκε στη Μπολόνια, στη Βενετία, στο Μιλάνο και στην Τεργέστη και στη συνέχεια τη Βαρκελώνη και το Σαντιάγο ενώ πριν λίγες μέρες, έφτασε και στην Αθήνα.

Το εργαστήριό τους βρίσκεται στο υπόγειο του μαγαζιού ωστόσο η μεγάλη παγωτομηχανή στον μαρμάρινο πάγκο που δεσπόζει στην είσοδο είναι σε λειτουργία επίσης από τις πρώτες πρωινές ώρες παράγοντας ποικιλία καλοφτιαγμένων gelato. Φτιάχνουν περισσότερες από 15 γεύσεις gelato και σορμπέ ενώ θα βρείτε και αρκετές vegan επιλογές.

Things in Jars, Πετράκη 30, Αθήνα

Το Things in Jars, που σημαίνει «πράγματα που χωράνε σε βάζα», είναι ένα παραμυθένιο μαγαζί γεμάτο γλυκά και μυρωδιές που σε ταξιδεύουν.

Η πρόσοψη του μαγαζιού, θυμίζει σοκολατερί στη Βικτωριανή Εποχή και το εσωτερικό του σε κάνει να σαστίσεις από τις υπέροχες επιλογές του σε γλυκά.

Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται –φυσικά- στην ποιότητα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι διαλεγμένες μία και μία ενώ τα πάντα παρασκευάζονται εδώ καθημερινά από την αρχή, κι ανάλογα την έμπνευση της μέρας.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς, Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς, είναι ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσεις το γλυκό σου.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες... σοκολατόπιτα, προφιτερόλ, τα αφράτα κέικ, το ανατολίτικο καζάν ντιπί και το παραδοσιακό ρεβανί, είναι μόνο μερικές από αυτές.

Μάλιστα, όταν θα έρθει η στιγμή να διαλέξεις γλυκό θα στέκεσαι μπροστά από την λαχταριστή βιτρίνα, γεμάτος απορίες για το τι είναι το κάθε γλυκό και ποιο να επιλέξεις.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Αισχύλου 3, Αθήνα

Ήταν Ιανουάριος του 1997 όταν ένα μικρό μαγαζάκι στην οδό Αισχύλου 3 άνοιξε τις πόρτες του για να προσφέρει γλυκό και καφέ στους θαμώνες της περιοχής.

Το μικρό γλυκοπωλείο της οδού Αισχύλου που ονομάσαμε «Σερμπέτια» άρχισε να γίνεται στέκι.

«Σερμπέτια» από την λέξη «serbet» που σημαίνει σιρόπι, είδος αρωματικού ποτού και μεταφορικά τα ερωτικά γλυκόλογα και φιλιά.

Κάθε μέρα και μια διαφορετική δημιουργία, μια καινούρια γεύση. Πολλές οι συνταγές, κάποιες από τη γιαγιά με καταγωγή από την πόλη , και άλλες από τη μαμά… πολλές όμως εμπνευσμένες από τους ίδιους τους πελάτες ή και δημιουργίες της φαντασίας… όπως το γνωστό πια σε όλους «μπανανάτο» μια συνταγή που γεννήθηκε πειραματιζομένοι…

In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα

Το In Love Again, εκτός από τον ποιοτικό καφέ που προσφέρει και τα φυτά εσωτερικού (κυρίως) χώρου που διαθέτει προς πώληση, λειτουργεί και ως pastry shop, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μια σειρά πρωτότυπων γλυκών.

Μάλιστα, παρόλο που κάποια από τα γλυκά έχουν γνώριμα ονόματα, κανένα δεν μοιάζει με άλλο καθώς βασίζονται σε συνταγές από την αλκοολούχα λίστα ενός από τα πενήντα καλύτερα μπαρ στον κόσμο.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share