Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3+1 μαγαζιά της Αθήνας για να φας τις πιο νόστιμες κρέπες

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

12 Σεπτεμβρίου 2023 07:17
3+1 μαγαζιά της Αθήνας για να φας τις πιο νόστιμες κρέπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κρέπα, το εθνικό γλυκό της πανέμορφης Γαλλίας, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων. Το λαχταριστό φύλλο σε οδηγεί σε ένα ταξίδι γεύσης και η μεγάλη γκάμα υλικών που μπορείς να επιλέξεις για την κρέπα σου την κάνει ευπροσάρμοστη σε κάθε γούστο.

Στην Αθήνα, την πόλη γεμάτη με κρυμμένους θησαυρούς, θα ανακαλύψεις πολλά μαγαζιά με νόστιμες κρέπες που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 7+1 ψαγμένα μαγαζιά στο Μεταξουργείο.

Οι φημισμένες κρέπες Κηφισιάς, Ανδριανού 4 και Κηφισίας

Οι Κρέπες Κηφισιάς, βρίσκεται εδώ και 27 χρόνια στην πιάτσα της Κηφισιάς και πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια για τους λάτρεις του διάσημου γλυκού που προέρχεται από τη Γαλλία.

Η μαγεία της κρέπας βρίσκεται στη μυστική συνταγή της ζύμης, που είναι πραγματικά πεντανόστιμη και λαχταριστή.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το στέκι είναι ανοιχτό για 24 ώρες.

Souzana Café - Creperie, Μιχαήλ Κόρακα 39, Αθήνα

H Souzana, έχει μια ιστορία 30 χρόνων, όταν ξεκίνησε σερβίροντας ένα άλλο είδος ζυμαριού – χρυσαφένιους λουκουμάδες – μετά έκανε στροφή στην κρέπα, και τα τελευταία 8 χρόνια, τα ηνία της ανέλαβε η Μαρία Γκίνη κι ο σύζυγός της Γιώργος Γιάννου, που κυριολεκτικά την απογείωσαν.

Η θέση της κομβική – βρίσκεται σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο, κοντά σε σχολεία, υπηρεσίες και γυμναστήρια, έτσι όποια ώρα της ημέρας κι αν την επισκεφθείς, σφίζει από ζωή και χαμόγελα ικανοποιημένων επισκεπτών.

Βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια, μια ανάσα από το Μετρό Αγίου Νικολάου.

Chalet de Crepes, Αγίας Λαύρας 11, Αιγάλεω

Το Chalet de Crepes είναι ένα χαριτωμένο, μικροσκοπικό μαγαζί, μόλις 40 τετραγωνικών, με τραπεζάκια στον πεζόδρομο, που όμως όσο μικρό είναι σαν χώρος, τόσο γενναιόδωρες σε μέγεθος και γεύση, είναι οι δημιουργίες που σερβίρει!

Τα πάντα εδώ σερβίρονται με έναν αριστουργηματικό και πρωτότυπο τρόπο, κάνοντας το Chalet de Crepes να κερδίζει στα σημεία τις προτιμήσεις των Αιγαλεωτών και όχι μόνο.

Cafe - Creperie Framboise, Κωλλέτη 33, Εξάρχεια

Tο κατάστημα Cafe - Creperie Framboise μπορεί να σου ετοιμάσει τις κρέπες που λαχταράς, με γέμιση γλυκιά ή αλμυρή και το αποτέλεσμα θα σου μείνει αξέχαστο!

Bρίσκεται στη Κωλλέτη 33 στην περιοχή Εξάρχεια αλλά κάνει παραδόσεις με delivery και στις περιοχές Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Λουκάς, Άγιος Παντελεήμονας, Άνω Κυψέλη, Άνω Πατήσια . Στον κατάλογό του, θα βρεις κρέπες κλασικές και special.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share