Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 +1 μαγαζιά για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

30 Νοεμβρίου 2023 08:11
4 +1 μαγαζιά για ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα διαθέτει πολλούς "θησαυρούς" για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και θέλουν να την απολαύσουν σε ένα ζεστό ρόφημα. Μαγαζιά με ζεστή ατμόσφαιρα και πεντανόστιμες σοκολάτες σε περιμένουν, για να σε ταξιδέψουν και να σε χαλαρώσουν. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 4 + 1 bar για βραδινή έξοδο στο Κουκάκι.

Petite Fleur, Ομήρου 44, Αθήνα

Μια κουκλίστικη chocolaterie που ξεκίνησε από το Κολωνάκι και συνέχισε το ταξίδι της προς το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, το Βόλο και την Κέρκυρα, αναζητώντας συνεχώς νέες στάσεις.

Το Petite Fleur χρησιμοποιεί για όλα τα ροφήματα ζεστής και κρύας σοκολάτας, την premium γαλλική σοκολάτα Valrhona, που παράγεται στη μικρή πόλη Tain L’ Hermitage στη Γαλλία, από το 1922. Αυτή η υψηλής ποιότητας σοκολάτα παράγεται από σπάνιους κόκκους κακάο, που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητες φυτείες κακαόδεντρων στη Βενεζουέλα και στη Δομινικανή Δημοκρατία, επιλεγμένες για το ιδιαίτερο μικροκλίμα τους.

Επιπλέον, όλα τα ζεστά ροφήματα σερβίρονται σε πορσελάνινες τσαγιέρες ασορτί με επιχρυσωμένη κούπα.

Είναι ένα μέρος με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, ικανή να σε ταξιδέψει.

Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49, Αθήνα

Το ισόγειο μιας πολυκατοικίας του 1930 στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ένα ζεστό στέκι για όσους θέλουν να απολαύσουν χειροποίητα αριστουργήματα από σοκολάτα.

Μάλιστα, χρησιμοποιείται μια ειδική σπάνια ποικιλία σοκολάτας που έρχεται από μια μικρή φυτεία στο Περού. Σοκολατάκια που περιέχουν βασιλικό, μπαχάρι, ξύσμα από λάιμ, τσίλι ή ροζ πιπέρι και δεντρολίβανο.

Η ζεστή σοκολάτα που θα δοκιμάσεις σε ταξιδέψει με την γεύση της και η ζεστασιά του μαγαζιού θα σε κάνει να ηρημίσεις.

L’arret du temps, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Αθήνα

Ρομαντικές ταπετσαρίες, vintage χαλιά, πορσελάνινα σερβίτσια, διαχρονικές μπαρόκ πολυθρόνες και δερμάτινοι καναπέδες, συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό μπιστρό, που σίγουρα θα γεμίσει την καρδιά σου ζεστασιά και θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε σου έγνοια.

Σερβίρει εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα, μια γευστική εμπειρία που συνοδεύεται από ένα ταξίδι στο χρόνο. Στην παλιά Βιέννη και την φινέτσα της.

Clemente VIII, Βουκουρεστίου 3, Αθήνα

Το όνομά του είναι δανεισμένο από τον Πάπα Κλεμέντε VIII, λόγω του οποίου ο καφές έπαψε να είναι ένα παράνομο ρόφημα των αλλοθρήσκων.

Με την πρώτη ματιά το μαγαζί θα σε ταξιδέψει μέχρι τη Ρώμη και τη Φλωρεντία, ενώ η ζεστή σοκολάτα θα σε μαγέψει.

Μέντα café, Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά

Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού στην Κηφισιά έχει μεταμορφωθεί σε μία ζεστή, γουστόζικη καφετέρια, ιδανική για να απολαύσεις την ζεστή σοκολάτα σου.

Το εσωτερικό του μαγαζιού διαθέτει μία αριστοκρατική πινελιά, ενώ ο κήπος είναι πραγματικά μαγικός.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share