Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα 4+1 καλύτερα Μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας

Αξίζουν την επίσκεψη σας!

9 Δεκεμβρίου 2023 08:20
Τα 4+1 καλύτερα Μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μεξικάνικο φαγητό, έχει την τιμητική του τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, μιας και το "κοινό" του ολοένα και αυξάνεται. Θες λίγο οι διαφορετικές γεύσεις, λίγο τα ιδιαίτερα κοκτέιλς, λίγο η ατμοσφαιρική διακόσμηση, λίγο η μουσική... τα μεξικάνικα μαγαζιά, προσελκύουν πλήθος ανθρώπων.

Αν θες και εσύ να επισκεφτείς ένα μεξικάνικο εστιατόριο, τότε... ρίξε μία ματιά στα παρακάτω μαγαζιά της Αθήνας. Με την ευκαιρία δες εδώ τις 5+1 επιλογές για το πιο λαχταριστό γλυκό της πόλης.

Agavita Cantina Mexicana, Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια

To Agavita, σε ταξιδεύει από την πρώτη στιγμή στο μακρινό Μεξικό. Από την διακόσμηση μέχρι τα πιάτα, όλα θυμίζουν λατινική Αμερική.

Μια πανδαισία χρωμάτων με μοναδικές ζωγραφιές φτιαγμένες στο χέρι, ακόμα και πάνω στα τραπέζια, κοσμούν το μαγαζί, ενώ η Φρίντα Κάλο εποπτεύει ότι όλοι περνάνε καλά.

Στα παραδοσιακά πιάτα του καταλόγου θα βρείτε μεταξύ άλλων huevo ranchero με λουκάνικο, αλλά και salsa ranchero πάνω σε φωλιά από tortillas και τηγανητό αυγό.

Επίσης το μαγαζί φημίζεται για τα πρωτότυπα κοκτέιλ του.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά

Τα "Δύο Αδέρφια", όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, είναι ένα από τα παλιότερα μεξικάνικα εστιατόρια στην πόλη, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1992. Είναι το μαγαζί που μας έμαθε τι είναι τα fajitas, τα ζουμερά enchiladas, και τα burritos.

Η διακόσμηση στο μαγαζί είναι πραγματικά φαντασμαγορική. Με την είσοδο σας στο "Dos Hermanos", θα νιώσετε αμέσως τα vibes του Μεξικού. Η μουσική, τα φώτα, οι διάσπαρτοι κάκτοι και τα πολλά κεριά, δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, διαθέτει και μία αυλή γεμάτη από δέντρα και εντυπωσιακή διακόσμηση. Τα τραπέζια στο συγκεκριμένο σημείο είναι λίγα και περιζήτητα, για αυτό φροντίστε να κάνετε νωρίς την κράτηση σας, αν θέλετε ένα τραπέζι στην εντυπωσιακή αυλή.

Συνοδεύστε το γεύμα σας με παγωμένες μαργαρίτες με lime, ή μεξικάνικες μπύρες με τσίλι, για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στο μακρινό Μεξικό... έστω και νοητά.

Mamacita, Απόλλωνος 9Β, Πλάκα⁣

Το Mamacita, έγινε μέσα σε λίγο καιρό το πιο hot σημείο της πόλης. Μόλις λίγα λεπτά από την Πλ. Συντάγματος, στον πιο ethnic δρόμο της Αθήνας, την οδό Απόλλωνος, το Mamacita σερβίρει τα πιο υπέροχα tacos, θεϊκές quesedillas και νόστιμα burritos συνοδευόμενα από δροσιστικά cocktails, μπύρες και sangria, σε ένα πολύχρωμο Μεξικάνικο περιβάλλον!

Η αυθεντική μεξικάνικη διακόσμηση θυμίζει παραδοσιακή γειτονιά του Μεξικού με τις χρωματιστές γεωμετρίες, τις επιβλητικές τοιχογραφίες και τα latin vibes.

El Catrin, Φοίβης 15, Γλυφάδα

To El Catrin, βρίσκεται στον πολυσύχναστο δρόμο της Γλυφάδας και είναι αναμφίβολα, ένα από τα πιο ωραία στέκια για μεξικάνικο φαγητό.

Η διακόσμηση του μαγαζιού, ο funky χώρος με κουζίνα από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με έμφαση στη Μεξικάνικη και τα εξωτικά cocktails θα σε μαγέψουν.

Για επιδόρπιο, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τσούρος, το παραδοσιακό γλυκό που θυμίζει λουκουμάδες. Τους κάνουν πεντανόστιμους.

Το concept του μαγαζιού εμπνέεται από την La Calavera Catrina.

Η La Calavera Catrina είναι μια χάραξη σε ψευδάργυρο (1910-1913) από τον διάσημο μεξικανό τυπογράφο, εικονογράφο και λιθογράφος José Guadalupe Posada. Η εικόνα απεικονίζει έναν θηλυκό σκελετό ντυμένο μόνο με ένα καπέλο.

Η La Catrina έχει γίνει η ανατολική εικόνα του Θανάτου στο Μεξικό και είναι συνηθισμένο να την βλέπουμε να ενσωματώνεται ως μέρος των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών σε όλη τη χώρα.

Pancho, Ακτή Θεμιστοκλέους 4, Πειραιάς

Το όνομα του μαγαζιού, είναι εμπνευσμένο από τον επαναστάτη Πάντσο Βίγια, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Χοσέ Αράμπουλα. Ο Πάντσο Βίγια υπήρξεμαζί με τον Εμιλιάνο Ζαπάτα, ένας από τους πρώτους επαναστατημένους Μεξικανούς στρατηγούς κατά την επανάσταση του 1910 στο Μεξικό.

Το πολύχρωμο ντεκόρ με έθνικ επιρροές, θα σε ταξιδέψει στο Μεξικό και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού θα σε χαλαρώσει. Ενώ, η θέα στην θάλασσα θα προσδώσει τον απαραίτητο ρομαντισμό στην έξοδο σου.

Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα Tacos και τις γευστικές τεκίλες.

καλύτερα Μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share