Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Cheeselovers: Οι 3 καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας

Που θα φας τη καλύτερη τυρόπιτα στη πόλη

16 Οκτωβρίου 2023 07:16
Cheeselovers: Οι 3 καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας
Από Ανθή Κουρεντζή

Μπορεί τα street food να αναβαθμίζονται συνεχώς με νέες γεύσεις και νέες τάσεις, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το παραδοσιακό street food, που δεν είναι άλλο από τη παραδοσιακή ζεστή φουρνιστή τυρόπιτα.

Μπορεί να είναι ένα βασικό φαγητό που θα βρεις εύκολα σε όλους τους φούρνους μέχρι και στα coffee shops, αλλά εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ποιότητα και αυτή πρέπει να είναι η καλύτερη.

To Athensmagazine δοκίμασε και σας προτείνει τις 3 καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας, για γευστικές βόλτες στο κέντρο της πόλης.

1. Μαμ

μαμ-1

Οι πίτες του Μαμ με το που βγαίνουν από το φούρνο γίνονται αμέσως άφαντες, ιδίως, οι τυρόπιτες του που είναι και η σπεσιαλιτέ του, αφού, αν και μικρές προσφέρουν τεράστια γεύση και απόλαυση με ένα φύλλο, που όμοιό του δεν έχεις ξαναγευτεί. Το ακόμα πιο δελεαστικό στην υπόθεση είναι η εξαιρετικά χαμηλή τιμή της.

Τ: Πανεπιστημίου 34 και Ιπποκράτους

2. Άριστον

άριστον-1

Με ιστορία από το 1906 η τυροπιτούλα του Άριστον αποτελεί ίσως την πιο διάσημη πίτα της πόλης, ένα κλασικό σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της τυρόπιτας. Αν και το μενού ανανεώνεται συνεχώς με νέες πρωτότυπες πίτες, η τυρόπιτα του αποτελεί τη διαχρονική σπεσιαλιτέ της οδού Βουλής δικαιώνοντας και το όνομα του μαγαζιού "Άριστον"

Τ: Βουλής 10, Σύνταγμα

3. Πνύκα

πνύκα-1

Το χειροποίητο φύλλο σφολιάτας είναι βουτυράτο και φίνο. Από τον γνωστό φούρνο, όμως, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Η έκπληξη είναι στη γέμιση: πλούσια κρέμα μπεσαμέλ με μπόλικη βαρελίσια φέτα Φιγαλείας (κωμόπολη του νομού Ηλείας με ξακουστά τυροκομικά).

Τ: Πρατίνου 13, Παγκράτι

Καλή απόλαυση!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share