Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ώρα... γραμμής 4: Έκλεισε το Κολωνάκι και ξεκινούν τα έργα για το Μετρό

Πού θα βρίσκεται κάθε σταθμός;

19 Οκτωβρίου 2021 20:05
Ώρα... γραμμής 4: Έκλεισε το Κολωνάκι και ξεκινούν τα έργα για το Μετρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας φαίνεται πως δεν αργεί να ξεκινήσει ως προς τα έργα της, με την περίφραξη να γίνεται ήδη στο Κολωνάκι, ώστε να προχωρήσουν και να προσφέρουν ανάσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας παλαιότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σημείωσε πως η γραμμή 4 «είναι ένα έργο που ξεκίνησε και ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια. Θα δώσει πραγματικά λύση και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει η Αθήνα, αλλά είναι και ένα καθαρά φιλοπεριβαλλοντικό έργο. Η κατασκευαστική περίοδος θα είναι επτά χρόνια», είπε ο κ. Καραμανλής, που ανέφερε και πότε τελειώνει η επέκταση προς Πειραιά για τη γραμμή 3.

Πού θα βρίσκεται κάθε σταθμός

1. Άλσος Βεΐκου

Ο σταθμός Βεΐκου χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) στο ύψος της οδού Τράλλεων και αποτελεί τερματικό σταθμό.

2. Γαλάτσι

Ο σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας.

3. Ελικώνος

Ο σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος κάτω από το λόφο Ελικώνος, σε χώρο πρασίνου - παιδική χαρά.

4. Κυψέλη

Ο σταθμός Κυψέλη χωροθετείται στην νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

5. Δικαστήρια

Ο σταθμός Δικαστήρια χωροθετείται στα δυτικά του συμπλέγματος των Δικαστηρίων, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

6. Αλεξάνδρας

Ο σταθμός Αλεξάνδρας χωροθετείται υπόγεια, διαγώνια στον άξονα της Λεωφ. Αλεξάνδρας, στο ύψος της οδού Μουστοξύδη.

7. Εξάρχεια

Ο σταθμός Εξάρχεια χωροθετείται επί της πλατείας Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη.

8. Ακαδημία

Ο σταθμός «Ακαδημία» χωροθετείται κάτω από την οδό Ακαδημίας, στο ύψος μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Σίνα, στην περιοχή των κτιρίων της «Τριλογίας», μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Είναι σημαντικός σταθμός ανταπόκρισης με άμεση υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» στην Γραμμή 2.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share