Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

8+1 μέρη για να περπατήσεις και να τρέξεις στην Αττική

Το μόνο που μένει είναι να τα επισκεφτείτε!

14 Μαΐου 2022 08:03
8+1 μέρη για να περπατήσεις και να τρέξεις στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι τέλεια ιδέα για ραντεβού, για μοναχική βόλτα, αλλά και για να τα πεις με την παρέα χωρίς να ανησυχείς για ωράρια στα μπαρ και για συνωστισμούς σε πλατείες. Ακόμη μπορείς να επιλέξεις αυτά τα μέρη για περπάτημα ή τρέξιμο. Σου μαζέψαμε 9 ιδέες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Παράλληλα δείτε και 5+2 μέρη για family friendly μονοήμερες στην Αττική.

Ξεκινάμε...

Υμηττός

Ένας παράδεισος για εξορμήσεις που βρίσκεται μέσα στην Αθήνα. Ο Υμηττός είναι το ιδανικό μέρος για μεγάλη πεζοπορία, ποδηλασία, τρέξιμο και διάφορες άλλες δραστηριότητες που για την ώρα δεν πραγματοποιούνται, κι όλα αυτά σε συνδυασμό με μία φανταστική ινσταγκραμική θέα και πολλές κρυμμένες φυσικές ομορφιές να ανακαλύψετε. Σαν συμβουλή, πριν προγραμματίσετε την άφιξή σας στο βουνό, δείτε πρώτα τις περιπατητικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε, γιατί η καθεμιά είναι διαφορετική.

Πάρνηθα

Το βουνό της Αττικής που έχουμε χιλιοπερπατήσει. Πολύ όμορφο το τοπίο για περπάτημα, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε στο δρόμο σας ελάφια, τα οποία δε φοβούνται πλέον τόσο και επιτρέπουν ένα κάποιο interaction. Η Πάρνηθα, ακόμη, είναι ιδανική και για ορεινό τρέξιμο, αναρρίχηση και ποδηλασία, ενώ το γεγονός ότι προσφέρει πολλές και διάφορες διαδρομές (έχει το πλουσιότερο πεζοπορικό δίκτυο από όλα τα βουνά της Αττικής), δίνει την ευκαιρία για τακτικές επισκέψεις τα Σαββατοκύριακα ώστε να ανακαλύπτετε κάθε φορά και μία άλλη.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να έχετε συνδέσει το πολιτιστικό μέρος με τα Χριστούγεννα, μιας και όλοι γνωρίζουμε πόσο μαγικό είναι και μια βόλτα ανάμεσα στα στολισμένα δέντρα σε βάζει απευθείας στο mood. Ωστόσο, το ΚΠΙΣΝ είναι ιδανικό για περπάτημα όλες τις μέρες του χρόνου, αφού διαθέτει 210 στρέμματα Πάρκου, γεμάτο από κυπαρίσσια και δάφνες κάνοντας τη διαδρομή απολαυστική. Επίσης μπαίνοντας στο snfcc.org μπορείτε να ενημερώνεστε (πάνω αριστερά) για τη συγκέντρωση των επισκεπτών ανά πάσα στιγμή.

Μαρίνα Φλοίσβου

Όσο κι αν μας έχει λείψει ένας ωραίος καφές στη Μαρίνα Φλοίσβου, δίπλα στη θάλασσα κι αγναντεύοντας τα αξιοζήλευτα κότερα που βρίσκονται παρκαρισμένα εκεί, για την ώρα μπορούμε απλά να τα απολαμβάνουμε όλα αυτά όσο περπατάμε ή τρέχουμε. Είναι κατάλληλο μέρος και για τα δύο. Η διαδρομή είναι περίπου 2,5 χλμ. και αρκετά ευχάριστη.

Άλσος Βεΐκου

Στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Γαλάτσι, υπάρχει το υπέροχο και οργανωμένο Άλσος Βεΐκου, με υποδομές που τώρα παραμένουν κλειστές, αλλά υπό κανονικές συνθήκες χαρίζουν ψυχαγωγία και άθληση σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Η διαδρομή για τρέξιμο και περπάτημα μπορεί να γίνει σε 256 στρέμματα με πολύ πράσινο και οξυγόνο, για να ξεφύγουμε και λίγο από το καυσαέριο της πόλης.

Mέρη για να περπατήσεις

Κτήμα Συγγρού

Γνωστό κι ως «Άλσος Συγγρού», πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αττικής, πλούσιο από πεύκα, κυπαρίσσια και δεκάδες ακόμα φυτά. Η έκτασή του υπολογίζεται περίπου στα 750 στρέμματα, από τα οποία τα 200 είναι διαμορφωμένα για γεωργική χρήση. Είναι ιδανικό για περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις. Note to remember: Στο Κτήμα Συγγρού υπάρχει και Μουσείο Μελισσοκομίας, που φιλοξενεί σπάνιες κυψέλες από όλη τη χώρα, επομένως αξίζει μια επίσκεψη στο μέλλον.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Με πλούσια βλάστηση στο εσωτερικό του, με χαλέπιο πεύκη, κυπαρίσσια, χαρουπιές, πλατάνια, καθώς και τη λίμνη του, το Άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι επίσης ένα από τα πιο ωραία για περπάτημα τούτες τις ημέρες, αλλά και γενικότερα όλο το χρόνο σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Διαθέτει επίσης όργανα γυμναστικής στην είσοδο του, που πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με προσοχή κι αφού πρώτα έχουν καθαριστεί, καθώς επίσης λωρίδες αποκλειστικά για ποδήλατα.

Αττικό Άλσος

Είναι σίγουρα ένα μέρος που λίγο-πολύ όλοι έχουμε βρεθεί προς τα εκεί, ειδικά προς τις απογευματινές ώρες και μετά, μιας και έχει υπέροχη θέα. Η διαδρομή δε χαρακτηρίζεται καθόλου μικρή, μιας και τα στρέμματα υπολογίζονται στα 550, ενώ σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τις εικόνες της πόλης που απλώνονται μπροστά σου, το περπάτημα εντός του Αττικού Άλσους γίνεται καθόλα απολαυστικό.

Αττικό Άλσος

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Κλείνουμε με την όαση πρασίνου στα Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα το Πάρκο Τρίτση, που εκτείνεται στα 1.000 στρέμματα και το κάνουν εξίσου ιδανικό για περπάτημα, ποδηλασία και τρέξιμο. Στο εσωτερικό του υπάρχει η λίμνη Αχελωίδα με τις πάπιες της – έτσι για να νιώσουμε λίγο σαν να είμαστε μακριά από την Αθήνα – , γεφυράκια και πολλά σημεία για να αράξεις με το/τη φίλο/η σου και να πιείτε το καφεδάκι σας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share