Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 επιλογές για το πιο λαχταριστό γλυκό της πόλης

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

12 Νοεμβρίου 2023 07:51
4+1 επιλογές για το πιο λαχταριστό γλυκό της πόλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το είστε φαν των γλυκών τότε το Athensmagazine.gr σας έχει μερικές αγαπημένες διευθύνσεις για τα πιο "in" μαγαζιά που θα απολαύσετε το πιο λαχταριστό και ποιοτικό γλυκό στην Αθήνα. Οι πρωτότυπες γεύσεις τους θα σας ιντριγκάρουν και σίγουρα θα αποτελέσουν το επόμενο στέκι σας. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και 5 υπέροχες επιλογές για να απολαύσετε το ποτό σας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Little KooΚ

Πάνω στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στην καρδιά του Ψυρρή βρίσκεται ένα καφέ που θυμίζει παραμύθι κυριολεκτικά. Ο λόγος για το Little Kook. Το όνομά του το έχει δανειστεί από έναν καλικάτζαρο, που πρωταγωνιστούσε στην παιδική φαντασία του κύριου Τζώρτζη.

Ένα ξωτικό που λατρεύει τα γλυκά και μόλις κλείσουν τα φώτα και φύγουν όλοι από το μαγαζί, βγαίνει από την κρυψώνα του και τρέχει κατευθείαν στις προθήκες με τα λαχταριστά κέικ. Τα παιδιά του μαγαζιού είναι ντυμένα με στολές, σαν ήρωες κινηματογραφικής ταινίας της Ντίσνεϊ, ενώ η διακόσμηση του διώροφου αυτού νεοκλασικού αρχοντικού θυμίζει σκηνικό. Ωστόσο για να ζήσεις την μαγεία πρέπει να πιστέψεις σε αυτή!

Info: Καραϊσκάκη 17, Αθήνα 105 54

Little KooΚ

Cap Cap

Λίγο πιο μακριά από την πολύβουη αγορά του Αιγάλεω βρίσκεται μια νεοπατισερί βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια. Ο Δημήτρης Βεργούλης δημιούργησε το επάγγελμα των ονείρων του δίνοντας σάρκα και οστά στον φανταστικό κόσμο των παιδικών ηρώων. Το Cap Cap είναι ένας χώρος που δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα και διαφέρει απ' ό,τι έχεις δει μέχρι σήμερα.

Στις προθήκες του θα δεις φιγούρες από το Λαγό της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι τους 7 Νάνους. Στο... παραμυθοπωλείο που «ταΐζει» τις αισθήσεις δύσκολα θα βρεις κάτι που να μην αξίζει να το γευτείς, ενώ η ανοιχτή κουζίνα σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις τη διαδικασία παρασκευής όλων των γευστικών πειρασμών.

Info: Πανόρμου 26, Αθήνα 122 42

Cap Cap

Γιασεμί

Από τα δημοφιλέστερα στέκια της Πλάκας, για τις ηλιόλουστες μέρες ή τα ανέμελα απογεύματα παρέα µε φίλους. Στα τραπεζάκια του μέσα, ή ακόμα καλύτερα έξω, στα σκαλοπάτια, µε φόντο την γραφικότητα της Πλάκας, οι ορδές από τουρίστες και αμετανόητους εραστές της περιοχής απολαμβάνουν τον καφέ τους μαζί µε cakes και σπιτικές πίτες δια χειρός της οικοδέσποινας Μαρίζας.

Eυωδιάζει από φρεσκοψημένο χειροποίητο ψωμί, λεμονόπιτα και τσάι γιασεμιού. Απόλαυσε επίσης ελαφριά πιάτα, το ποτό ή τον το καφέ σας στα cozy τραπέζια του, πάνω στα πλακόστρωτα και διάσημα πλέον σκαλιά.

Info: Μνησικλέους 23, Αθήνα 105 55

Γιασεμί: Καφέ

Ντεμοντέ

Γίνεται έρωτας µε την πρώτη ματιά γιατί το Ντεμοντέ από πέρυσι τον Δεκέμβρη που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κολωνακιώτικο χάρτη παρέμεινε πιστό στην old fashioned προσωπικότητά του, τις ντελικάτες απολαύσεις, τις οποίες μάλιστα ετοιμάζουν μπροστά µας οι οικοδεσπότες, τη non smoking πολιτική του και την pet friendly φιλοσοφία του!

Info: Ιπποκράτους 146, Αθήνα 114 72

Ντεμοντέ: Καφέ

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Τι να πρωτοπεί κανείς για τις γεύσεις του... Πάρα πολλές, εξαιρετικές και µοναδικές! Το... ζαχαρένιο αυτό σηµείο στου Ψυρρή, σεβίρει υπέροχα γλυκίσµατα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ζουµερές σοκολατόπιτες, κολασµένες φραουλόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιπί, σιροπιαστά, µαστιχωτές κρέµες και σερµπέτια βρήκαν το στέκι τους στο πιο γλυκό γλυκοπωλείο! Άλλωστε το κάθε γλυκό "κρύβει" πίσω του και μια ιστορία, όπως η µπισκοτόπιτα µε κρόκο Κοζάνης ή αλλιώς το «γαµογλυκό».

Info: Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα 105 54

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share