Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 αγαπημένα μαγαζιά για να απολαύσετε το ποτό σας στο κέντρο

Σίγουρα θα γίνουν το επόμενο στέκι σας!

28 Αυγούστου 2023 07:59
4+1 αγαπημένα μαγαζιά για να απολαύσετε το ποτό σας στο κέντρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μερικά αγαπημένα μπαρ στην Αθήνα για να απολαύσετε το πιο δροσιστικό ποτό αλλά και να περάστε όμορφα με την υπέροχη ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα μαγαζιά. Ενώ εδώ σας έχουμε και μερικά αγαπημένα μαγαζιά στην Γλυφάδα.

Nikkei

Πρόκειται δίχως δεύτερη σκέψη για μια από τις πιο δυνατές αφίξεις της σεζόν και μας υποδέχεται στο Κολωνάκι. Το νέο εστιατόριο των Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη, Nikkei, μας προϊδεάζει ευχάριστα μόνο και μόνο με το όνομά του. Εδώ, η περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές έχει την τιμητική της, με τον chef Θάνο Στασινό να ηγείται -με θητεία στο περίφημο Pakta της Βαρκελώνης πλάι στα αδέρφια Adria-.

O χώρος έχει διαμορφωθεί θαυμάσια με λιτές γραμμές που κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να επικοινωνούν, από τον Γιώργο Παντελούκα (GJP design & construction). Φυσικά στο Nikkei πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το ποτό, με τα άκρως ευφάνταστα cocktails του Σπύρου Κερκύρα να κλέβουν την παράσταση.

Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι

Nikkei Peruvian Restaurant

Μinnie the Moocher

Αυθεντικό κλασικό bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Με "συνωμοτικό" σκηνικό που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη στοά και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από το comfort μενού μέχρι την ενημερωμένη κάβα με premium ποτά και την classic cocktail list του, γράφει τη δική του ιστορία στον mainstream πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, εδώ θα ακούσετε πολύ ψαγμένες εκτελέσεις και σπάνιες διασκευές σε jazz, swing, soul και classic rock ακούσματα... που ξυπνούν αναμνήσεις!

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι

Minnie The Moocher, Κολωνάκι

Mai - Tai ΑΘΕΝS

Το ιστορικό μπαρ στο Κολωνάκι αναβιώνει... Το MAI TAI ΑΘENS, στο νούμερο 18 της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, καλωσορίζοντας παλιούς φίλους και νέους θαμώνες της γνώριμης αθηναϊκής μπάρας. Tο σκηνικό που στήσανε oι ευρηματικοί Ξαβιέ Μισαηλίδης (κληρονομιά του το bar, Holy Spirit) και Γιάννης Σαμαράς (κληρονομιά του το The Trap, στη στοά Όθωνος) φλερτάρει με μια ζωηρή παλέτα εξωτικής ρίζας ενώ δείγματα art nouveau οριοθετούν την επιβλητική, κυρίαρχη μπάρα.

Έξυπνα twist και κλασικές αξίες καθορίζουν τη δυναμική του χώρου στην all day λειτουργία του με καφέ-φαγητό & ποτό. Πίσω από το μπαρ, το στιβαρό old-fashioned συναντά το δημιουργικό φρουτώδες, ενώ ο γνωστός σεφ Γιώργος Ηλιού, επιμελείται και προτείνει ένα new style bar food με ιδανικές προτάσεις για να συνοδεύσουν ευχάριστα το διάλειμμα και το ποτό σας.

Info: Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι

Mai Tai Athens

Κόκκινος Λωτός

Το μπαρ που έκανε τάση το self service παραμένει ένας από τους καλύτερους προορισμούς σε όλη την πόλη για ωραίες μουσικές, φτηνό ποτό και εξίσου φτηνά κοκτέιλ. Στο εσωτερικό του εμφανείς οι επιρροές από την Πολυνησία με tiki λεπτομέρειες, κόκκινα χρώματα στους τοίχους και ένα «κρυφό» Ιαπωνικό δωμάτιο στο τέρμα του ιδανικό για παρέες που θέλουν να αράξουν.

Info: Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα 106 78

undefined

Santarosa

Το νέο καθαρόαιμο μπαρ της Ασκληπιού έχει μια μπάρα που φτάνει τα 14 μέτρα – και αναμφίβολα πρωταγωνιστεί. Το σκηνικό του παραπέμπει σε ανατολίτικο φιλμ νουάρ, με στοιχεία, όμως, που περισσότερο παραπέμπουν στην αντίληψη των δυτικών για την Ανατολή, παρά σε μια αυθεντική oriental προσέγγιση.

Μακρόστενος χώρος, όπου όλη η δράση μεταφέρεται στην μπάρα του και το κάνει ιδανικό spot για να απολαύσει το ποτό σου και να γνωρίσεις κόσμο. Στα δυνατά του σημεία είναι η προσεγμένη κάβα, αλλά και η μουσική του με DJs που εναλλάσσονται καθημερινά.

Info: Ασκληπιού 69, Αθήνα 106 80

Santarosa Ασκληπιού

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share