Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 αγαπημένα σουβλατζίδικα στην Αθήνα που θα σας συνεπάρουν!

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογες

30 Νοεμβρίου 2023 08:09
4+1 αγαπημένα σουβλατζίδικα στην Αθήνα που θα σας συνεπάρουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα καλύτερα σουβλατζίδικα τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα προάστια για να σας απολαύσετε το πιο λαχταριστό πιτόγυρο. Μια δοκιμή θα σας πείσει και σίγουρα θα γίνουν το επόμενο στέκι σας. Παράλληλα σας προτείνουμε και μερικά από τα πιο ωραία wine bars για τους μετρ τους είδους.

Hi Φαϊ Grill House

Εξωτερικά δεν μοιάζει με τα παραδοσιακά ψητοπωλεία, το αντίθετο μάλιστα. Eναρμονίζεται πλήρως με το στιλ και την αισθητική άποψη της περιοχής του Κολωνακίου. Βιομηχανική, λιτή διακόσμηση με την κουζίνα να καταλαμβάνει τον περισσότερο εσωτερικό χώρο (δεν υπάρχουν τραπέζια μέσα) και τη μεγάλη βιτρίνα να σου επιτρέπει να βλέπεις πως ετοιμάζουν την παραγγελία σου.

Ο κατάλογος του πλούσιος και περιεκτικός. Καλύπτει όλα τα γούστα, χωρίς να γίνεται κουραστικός. Κυριαρχούν φυσικά τα ψητά κρέατα και τα τυλιχτά εδέσματα, δηλαδή τα γνωστά μας σουβλάκια. Θα τα απολαύσεις μαζί με αφράτους κολοκυθοκεφτέδες, καραμελωμένη φέτα (ψητή σε φύλλο με αρκετό μέλι και σουσάμι από πάνω), τυροκαυτερή και χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

Info: Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι

Σουβλάκι

Λευτέρης

Η ιστορία ξεκινάει κάπου το 1953 όταν ένας Αρμένιος έδειξε στον Λευτέρη το μυστικό για καλό σουβλάκι. Ξεκίνησα να τα πουλάει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σε ένα παιδικό καρότσι - αυτοσχέδια ψησταριά και σύντομα βρέθηκε με το δικό του μαγαζί και φανατικούς πελάτες σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο.

Σήμερα συνεχίζει ως οικογενειακή επιχείρηση με τους γιους του να δουλεύουν και τις ίδιες αξίες ποιότητας να συνεχίζουν να προσελκύουν φανατικούς οπαδούς. Καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ, χωριάτικο λουκάνικο με μόνη συνοδεία ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Info: Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη

Σουβλάκι

Κώστας

Με ιστορία από το 1950 και μια νέα διάσταση στο καλύτερο ελληνικό πρωινό, ο Κώστας ανοίγει κατά τις 9 και κλείνει μεσημεράκι μόλις ξεπουλήσει. Πεντακάθαρος και λιγότερο αγχωμένος και από Ικαριώτη, ο Κώστας σιγοψήνει τα χοιρινά σουβλάκια που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή τυλιγμένα σε μια αφράτη πιτούλα με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και γιαούρτι. Ξεχάστε τις πατάτες, όχι επειδή δεν έχει ή επειδή σας το είπα. Δεν θα σας χρειαστούν.

Info: Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα

Σουβλάκι

Πάπιγκο

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη του Χολαργού (η πρώτη, τα burgers του Juicy Grill), φημίζεται για το χοιρινό σουβλάκι του και το κεμπάπ του, αλλά φτιάχνει και πολύ δυνατό κοτόπουλο. Επιμένει δυναμικά να φέρνει τους φανατικούς του στο μαγαζί και δεν κάνει delivery. Τίμιο και νόστιμο σουβλάκι στα καλύτερά του.

Info: 25ης Μαρτίου 9, Χολαργός

Σουβλάκι το Πάπιγκο

Το Τέλειον

Μου το έμαθε ο φίλος μου ο Δημήτρης που μένει εκεί κοντά, και έγινε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια. Λειτουργεί μόνο απόγευμα, κάνει εξαιρετικό καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο και βάζει και δύο σούβλες, μία με κοτόπουλα και μία με χοιρινό κοντοσούβλι. Οικογενειακή κατάσταση, λίγα τραπεζάκια, υπομονή και πολλή πολλή γεύση.

Info: Πλαπούτα 24, Νέο Ηράκλειο

Σουβλάκι το Τέλειον

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share