Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6+1 αγαπημένες πιτσαρίες που θα λατρέψετε!

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές

6 Σεπτεμβρίου 2023 07:06
6+1 αγαπημένες πιτσαρίες που θα λατρέψετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει μερικά αγαπημένα μαγαζιά με την πιο λαχταριστή πίτσα της Αθήνας που θα σας κάνουν να πείτε "mamma mia" με τις υπέροχες γεύσεις τους. Παράλληλα σας προτείνουμε και 6 τέλεια παγωτατζίδικα για να δροσιστείτε!

Pizza Dal Professore

Η αυθεντική ιταλική κυψελωτή ζύμη μας με τα αγνότερα υλικά σας περιμένει να την απολαύσετε στο κέντρο της Αθήνας. Αχνιστή και λαχταριστή, όπως πάντα!

Info: Βουλής 7 10562 Αθήνα

Pizza Dal Professore

Granello

Σε ένα λιτό και εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο η αυθεντική Ναπολιτάνικη φιλοσοφία της πίτσας συνδυάζεται με παραδοσιακά ολόφρεσκα υλικά και το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστο. Ο custom ξυλόφουρνος μας ήρθε από τη Νάπολη και καθημερινά παρασκευάζουμε με φυσικό προζύμι το ζυμάρι μας, το οποίο ωριμάζει για 48 ώρες πριν γίνει μια από τις 11 ιδιαίτερες αλλά και παραδοσιακές πίτσες μας.

Info: Περικλέους 18, Αθήνα 105 62

Granello πιτσαρία

Masters Bar

Ένας καινούργιος, ζεστός, και φιλόξενος χώρος στην καρδιά της Αθήνας που συνδυάζει αρμονικά την Ιταλική και την Ελληνική κουζίνα. Επισκεφτείτε το Master bar για να διαπιστώσετε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, την άψογη εξυπηρέτηση καθώς το εστιατόριο μας διαθέτει ανοικτή κουζίνα, γνήσιο Napolitano ξυλόφουρνο και υψηλά καταρτισμένο προσωπικό.

Το Masters Bar είναι δίπλα σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και έτοιμο να σας προσφέρει της υπηρεσίας του και τα πιο αγνά υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Στο εστιατόριό μας μπορείτε να περάσετε όμορφες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές, να πραγματοποιήσετε τα επαγγελματικά σας ραντεβού και να διοργανώσετε το πάρτι σας αφού το κατάστημα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 120 άτομα.

Info: Ναυάρχου Αποστόλη 11, Αθήνα 10554 Ελλάδα

Masters Bar

School Pizza Bar

Αγαπηµένο στέκι στην πολυσύχναστη Αγίας Ειρήνης και καθόλου τυχαία, αφού πρόκειται για ένα καινοτόµο θεµατικό µπαρ που παραδίδει... µαθήµατα µεσογειακών γεύσεων µε έµφαση στην ιταλική κουζίνα. Το concept παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο τεσσάρων επιπέδων, όπου τα πάντα θυµίζουν, φυσικά, σχολείο...

To ευφάνταστο decor µε αµερικανικά θρανία, καθίσµατα-«ξύστρες», σχολικές καρέκλες, έναν µαυροπίνακα, αναλόγιο, ένα µεγάλο τραπέζι-«βιβλίο» και άλλα ακόµα αποτελούν ένα άκρως καλαίσθητο περιβάλλον που ξυπνάει µνήµες στους µεγαλύτερους και οικεία αίσθηση στους µικρότερους!

Εδώ από το πρωί απολαµβάνουµε αρωµατικά ροφήµατα και καφέ και αργότερα τις προτάσεις του εξαιρετικού εποχιακού µενού, επιµέλειας της οµάδας Food Gang, µε ορεκτικά, σαλάτες, pasta, κριθαρότο - δοκιµάστε οπωσδήποτε αυτό µε τα θαλασσινά σε αφρό αστακού µε άρωµα ούζου - και, φυσικά, pizza, για την οποία άλλωστε φηµίζεται!

Info: Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα 105 60

School Pizza Bar

Pizzeria Dei Fratelli

Ένα ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο -με μακρόχρονη όμως παράδοση από τις προηγούμενες γενιές- συναντά κάποιος μια ανάσα από τη λεωφόρο Συγγρού. Το Pizzeria Dei Fratelli μπορεί να μετρά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, οι άνθρωποί του όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της πεντανόστιμης κουζίνας της γειτονικής χώρας.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας το Pizzeria Dei Fratelli. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από τον πατέρα τους, Αλκιβιάδη, το 1965, όπου με ελάχιστα περισσότερα από τις οικογενειακές του συνταγές, φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α.

Εκεί, αρχικά μοιράστηκε τις συνταγές του με τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας το πρώτο από τα τρία εστιατόρια του.

Info: Κράτητος 10 &, Σπάθαρη, Νέα Σμύρνη 171 21

Pizzeria Dei Fratelli

Tοny Bonanno

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Info: Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 61, Πειραιάς 185 33

Tοny Bonanno

Napolitivo

Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω!

Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου. Το Napolitivo λοιπόν μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης το καλοκαίρι, δίνοντας την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όσους αρέσκονται να κάνουν τη βόλτα τους στο Φάληρο: Πού θα φάω καλά στην Μαρίνα Φλοίσβου;

Info: Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Παλαιό Φάληρο 175 61

Napolitivo

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share