Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ουρανοξύστης «Marina Tower» - Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση - Οι τιμές των διαμερισμάτων

Τιμές που προκαλούν «εγκεφαλικά»

25 Ιουλίου 2021 15:37
Ουρανοξύστης «Marina Tower» - Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση - Οι τιμές των διαμερισμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower», στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, στο Ελληνικό, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία, θα πωληθούν έως τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει ο Οδυσσέας Αθανασίου η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές, με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης. «Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, είπε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του. Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας. Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025».

marina tower ελληνικό διαμερίσματα

Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου, η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα ήδη εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88 % που είναι τώρα.

Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δις ευρώ. «Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. «Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

Marina Galleria: Η κορωνίδα των έργων στο Ελληνικό που θα αλλάξει το παράκτιο μέτωπο της Αθήνας

Η Lamda Development παρουσιάζει διαρκώς τα έργα, που όχι απλά θα αλλάξουν την εικόνα του Ελληνικού, αλλά θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μέσω της Marina Galleria που θα βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση της Lamda Development για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοποριακής παρουσίασής του στους πολίτες. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τη μελέτη της Marina Galleria ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, που εδρεύει στην Ιαπωνία, τη στιγμή που υπάρχει σπουδαίο ενδιαφέρον για τη Marina Tower.

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Τι θα προσφέρει η Marina Galleria

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Marina Galleria στο Ελληνικό

«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη.

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Οι θέσεις εργασίας για το τεράστιο έργο

Ένα τεράστιο έργο, σήμα κατατεθέν του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» που επιθυμεί η τωρινή κυβέρνηση να υλοποιήσει, είναι και αυτό της Lamda Development στο Ελληνικό, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να ανοίγουν σύντομα.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας την εβδομάδα που μας πέρασε αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ καθώς εκδόθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ και διευθετήθηκαν με το ΤΑΙΠΕΔ τα θέματα που σχετίζονται με την αναβλητική αίρεση που αφορά την άδεια λειτουργίας του Καζίνο.

Όπως αναφέρθηκε από την εταιρία, η στιγμή είναι ιστορική καθώς συμπίπτει με την περίοδο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, όπως τονίσθηκε, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στόχος είναι η δημιουργία, όπως έχει αναφερθεί από την Lamda Development, μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Στο πλαίσιο της επιθυμίας της εταιρίας για σταθερή επικοινωνία, ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Οι δύο πρώτες θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί τα έργα που ξεκινούν είναι:

- Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου

- Αθλητικές εγκαταστάσεις

- Το παράκτιο μέτωπο.

- Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

- Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

- Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,

- Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη

- Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)

- Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Σε κάθε του παρέμβαση τα τελευταία χρόνια ο Οδυσσέας Αθανασίου έδινε έμφαση στο κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης που, σύμφωνα με την εταιρία, είναι «η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τμ, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση».

Με την έναρξη του έργου, που ήδη έχει ξεκινήσει μήνες πριν με τις πρόδρομες εργασίες, δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000 και στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

«Η ευθύνη είναι μεγάλη γιατί το όραμα μας είναι το έργο του Ελληνικού να γυρίσει σελίδα για τη χώρα, να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών για αυτό δουλεύουμε τόσο καιρό και επεξεργαζόμαστε σχέδια και εναλλακτικές λύσεις ακόμα και για την πιο μικρή δυσκολία που μπορεί να προκύψει» λένε τα στελέχη της διοίκησης της Lamda.

Η ανάπλαση του Ελληνικού σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, μεταξύ άλλων, θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρώ έσοδα σε φόρους στο κράτος στον χρονικό ορίζοντα υλοποίησής του.

Είκοσι και πλέον ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία απογείωση από τον αεροδιάδρομο του Ελληνικού, και επτά χρόνια μετά την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή, οι επιβάτες των αεροπλάνων που θα πετούν πάνω από το Ελληνικό θα βλέπουν ένα εργοτάξιο μέσα από το οποίο η Lamda Development φιλοδοξεί να δημιουργήσει την πρώτη «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη της χώρα μας, με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share