Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

12+1 "in" στέκια για δροσιστικά cocktails της Αθήνας

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

25 Μαρτίου 2024 09:44
12+1
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είστε στην Αθήνα, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσετε το πιο δροσιστικό cocktail. Δείτε την παρακάτω λίστα με τα πιο "in" στέκια και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε μερικά αγαπημένα μαγαζιά για γλυκό στο κέντρο της πόλης.

Τ5

Πολυσυζητημένο hot spot, που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαμώνες του απολαμβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του μυρωδάτους καφέδες το πρωί, after office ποτά, αλλά και sushi ή άλλες γκουρμέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγματικά cocktails και mainstream ακούσματα.

Info: Τσακάλωφ 5, Κολωνάκι

Τ5

Μinnie the Moocher

Αυθεντικό κλασικό bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Με "συνωμοτικό" σκηνικό που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη στοά και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από το comfort μενού μέχρι την ενημερωμένη κάβα με premium ποτά και την classic cocktail list του, γράφει τη δική του ιστορία στον mainstream πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, εδώ θα ακούσετε πολύ ψαγμένες εκτελέσεις και σπάνιες διασκευές σε jazz, swing, soul και classic rock ακούσματα... που ξυπνούν αναμνήσεις!

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι

Μinnie the Moocher

Mayor

Από τις πιο πολυσυζητημένες downtown αφίξεις. Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του. Η classy αισθητική, με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν, οι κρυφοί φωτισμοί και τα «διαστημικά» φωτιστικά στην οροφή εντυπωσιάζουν, ενώ τα βλέμματα τραβάει αναπόφευκτα πάνω της η επιβλητική μπάρα, που δημιουργεί ένα glamour σκηνικό, ιδανικό τόσο για after office drinks όσο και για casual dining!

Αναπάντεχη έκπληξη, δίχως άλλο, το καταπράσινο αίθριό του στο βάθος, σπάνιο για το Κολωνάκι, που έχει κερδίσει ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο!

Info: Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 19, Κολωνάκι

Mayor

Gin Joint

Η φιλοσοφία, το όνομα, η διακόσμηση, η μουσική, τα ποτά που σερβίρει, όλα φέρνουν εικόνες από την αντίστοιχη εποχή, ενισχύοντάς μας την άποψη ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη μπαράκι που έρχεται απλώς να προστεθεί σ' αυτά της συγκεκριμένης δημοφιλούς πιάτσας στο κέντρο της Αθήνας.

Info: Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα 105 61

GIN JOINT

Holy Spirit

Στο cocktail bar της Λαοδίκης στη Γλυφάδα, αφού χαζέψεις τις παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες και το mini cooper που κρέμεται στον τοίχο, θα απολαύσεις εξαιρετικά cocktails (από τον Xavier Μισαϊλίδη) στα χαρακτηριστικά πλαστικά ποτήρια!

Info: Λαοδίκης 41, Γλυφάδα 166 74

HOLY SPIRIT

Noel

Ένας από τους πιο γνωστούς μπαρτέντερς, ο Γιάννης Κοροβέσης, μας υποδέχεται μαζί με την ομάδα του στην στοά Κουρτάκη, σε ένα bar όπου κάθε μέρα είναι... γιορτή και συγκεκριμένα Χριστούγεννα. Signature cocktails και πολύ φιλική ατμόσφαιρα είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Noel.

Info: Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα 105 62

NOEL

The Clumsies

Βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα 50 cocktail bars του πλανήτη και talk of the town. Στην Πραξιτέλους λοιπόν, το bar που έχει στήσει ο Λέλος Γεωργόπουλος και η ομάδα εγγυάται σούπερ βραδιές στο κέντρο με τις απαραίτητες... μεθυστικές πινελιές του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση.

Info: Πραξιτέλους 30, Αθήνα 105 61

THE CLUMSIES

Beauty Killed the Beast

Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου (που έχει πολλούς, αν δεν το έχεις προσέξει, δεν το έχεις περπατήσει αρκετά) το Beauty Killed the Beast απλώνει τραπεζάκια από νωρίς για λαχταριστό brunch και λοιπά τσιμπολογήματα.

Το δυνατότερο χαρτί του, όμως, ήταν πάντα και παραμένουν τα κοκτέιλ του, κι αν δεν πιστεύεις εμάς θα σε πείσει μια δοκιμή ενός Cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, ή ενός Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας.

Info: Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο

undefined

Pop Up

Πάμε Πλατεία, που έλεγε και ο Τζίμης, γιατί στην Πλατεία απλώνει τα τραπεζάκια του το καλύτερο κοκτεϊλάδικο της Νέας Σμύρνης, που μας σερβίρει εδώ και χρόνια τα ξακουστά και κοσμαγάπητα κοκτέιλ του. Δυσκολευόμαστε κάθε φορά να διαλέξουμε από τις τόσες πολλές επιλογές που έχουμε.

Info: 25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη

undefined

Kika

Ξακουστή για μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της άγριας αθηναϊκής δύσης, η Kika απλώνει τα τραπεζάκια της στον πολύβουο πεζόδρομο της Βεάκη και μας κακομαθαίνει με προτάσεις. Oι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€, ενώ να τονίσουμε ότι πολλά από τα κοκτέιλ της κυκλοφορούν και συσκευασμένα, σε φιάλες των 500 ml, για να τα απολαμβάνεις και σπίτι.

Info: Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι

undefined

Bookali

Λίγα μόλις βήματα από τη στάση του μετρό στο Χολαργό, το Bookali είναι από τα καθιερωμένα στέκια της περιοχής για ποτό και cocktails μετά την δουλειά ή νωρίς το βράδυ. Αγαπημένο μπαρ στις επιλογές του κοινού για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τα εξαιρετικά cocktails και την party διάθεση.

Info: Λεωφ. Μεσογείων 236, Χολαργός 155 61

bookali στον χολαργο για ποτο

Bootleg

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe- cocktail μπαρ που έχει όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης –Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ.

Η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.

Info: Φανερωμένης 8, Χολαργός 155 61

bootleg στον χολαργο για ποτο

H.o.s.t Cocktail Bar

Από τα μαγαζιά του Νέου Ηρακλείου που σίγουρα χαρακτηρίζονται ως στέκια, το H.o.s.t Cocktail Bar αποτελεί αγαπημένη επιλογή των κατοίκων της περιοχής -και όχι μόνο. Σας υποδέχεται στο φιλικό του χώρο, που διακρίνεται για το industrial decor, για να σας ενσωματώσει στην παρέα του και να σας πείσει (δεν θα χρειαστεί και μεγάλη προσπάθεια) πως αξίζει να το επισκέπτεστε ξανά και ξανά.

Αν και είχε καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τον αρωματικό καφέ και τα εξαιρετικά cocktails του, τον τελευταίο καιρό δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην κουζίνα του. Ο κατάλογός του έχει τη λογική του street food τιμώντας τις μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις. Εσείς θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε σαλάτες, burgers, pizza και γλυκά. Στα συν το γευστικό του brunch.

Info: Ελπίδος 1, Ηράκλειο 141 21

host cocktail conkaloo νέο ηράκλειο μπαρ ποτο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share