Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Quarter Italian Piano Restaurant: Ένα αγαπημένο μαγαζί στο Χαϊδάρι

3 λόγοι για να έρθεις στο Χαϊδάρι! Και αφορούν όλοι έναν και μοναδικό προορισμό

10 Ιουλίου 2021 19:35
Quarter Italian Piano Restaurant: Ένα αγαπημένο μαγαζί στο Χαϊδάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 2019, διεξήχθη μια έρευνα για το ποια χώρα έχει τη καλύτερη κουζίνα στο κόσμο. Στο δείγμα συμμετείχαν 24 χώρες με την Ιταλική κουζίνα να καταλαμβάνει τη πρώτη θέση με ποσοστό που άγγιζε το 84%! Και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε;

Ποιος δεν έχει συνδέσει τη παιδική του ηλικία με τη μακαρονάδα της γιαγιάς όταν περνούσαμε τα καλοκαίρια με τους παππούδες ή της μαμάς όταν γυρνούσαμε τα μεσημέρια από το σχολείο; Αλλά και αργότερα φυσικά, δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει απολαύσει μια τραγανή πίτσα βλέποντας με φίλους ένα αθλητικό γεγονός ή μια καλή ταινία για τους πιο ρομαντικούς.

O καιρός περνάει όμως, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και μετά από κουραστική ημέρα, είμαστε εμείς εδώ γιατί ξέρουμε που θα σου πούμε να φας. Στο Χαϊδάρι λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στο Quarter piano restaurant, ένα εστιατόριο ωδή στην Ιταλική κουζίνα που εδώ και 30 και πλέον χρόνια κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να ταξιδεύει τον ουρανίσκο σου, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη έχοντας μοναδικό "αντίπαλο" τον εαυτό του. Κάθε φορά που θα νοσταλγείς μια λαχταριστή μακαρονάδα ή πίτσα (και όχι μόνο) αν το επισκεφθείς το μόνο που θα έχεις στο μυαλό σου θα είναι πότε θα βρεις χρόνο να ξαναπάς.

Quarter-Italian-Piano-Restaurant Χαϊδάρι φαγητό

Και αυτό συμβαίνει για 3 βασικούς λόγους:

Ο χώρος

Μια παροιμία λέει πως, πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι. Εδώ συμβαίνει ακριβώς αυτό διότι, το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό με έναν κυριολεκτικά εκθαμβωτικό κήπο που είναι το δεύτερο αρχαιότερο κτίριο στη περιοχή μετά τον ιστορικό πύργο Παλατάκι που ανήκε στον Βασιλιά Όθωνα. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα με καλή παρέα, καλό κρασί σε ένα μέρος που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς;

Quarter-Italian-Piano-Restaurant Χαϊδάρι μαγαζί

Το φαγητό

Το σίγουρο χαρτί κατά την επίσκεψη σου βέβαια είναι η ποιότητα της κουζίνας. Μαγευτική παραδοσιακή πίτσα σε ξυλόφουρνο, ποικιλία σε παραδοσιακές αλλά και ευφάνταστες μακαρονάδες, πλούσιες σαλάτες και μια σειρά από πιάτα όπως οι κροκέτες τυριού (chutney τριαντάφυλλο), πίτσα Tartufata Cream (κρέμας τυριού, μανιτάρια, πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρελα, μπεικον και παρμεζάνα), Μακαρονάδα Pancetta di Funghi (μπέικον, καπνιστή πανσέτα, μανιτάρια, demi glasse και κενέλ κρέμα τυριού), Risotto Funghi Porcini (άγρια μανιτάρια, κρέμα τρούφας και παρμεζάνα), Κοτοπουλο γεμιστό (λιαστη ντομάτα και καπνιστό τυρί, σάλτσα μουστάρδας και ρύζι basmati), T-bone steak γάλακτος (πατάτες mini και σάλτσα chimichurri) που πραγματικά δυσκολεύεσαι να διαλέξεις πιο πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σου. Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται, στη δουλειά των 2 δημιουργικών σεφ Γιάννη Παπαδάνη και Σταύρου Ραπτάκη - Πέππα που με απόλυτη προσήλωση φροντίζουν να ανανεώνουν το μενού χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η ταυτότητα του εστιατορίου.

Quarter-Italian-Piano-Restaurant Χαϊδάρι

Η μουσική

Και τι είναι αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί το τρίπτυχο της επιτυχίας; Αφού κάλυψε την αίσθηση της όρασης και της γεύσης το Quarter piano restaurant έχει φροντίσει και για την ακοή σου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει live μουσική όπου με τις μελωδίες του Πάνου Σέρεσλη και την μαγική φωνή της Ελένης Νόνη το βράδυ σου θα απογειωθεί. Το Quarter piano restaurant είναι ο χώρος που περίμενες να ανακαλύψεις.

Info: Quarter Italian piano restaurant (ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 75 & ΣΑΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙ)

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210- 5810 850 , 210- 5321 125

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share