Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1 υπέροχα μαγαζιά με αυλές στο κέντρο της Αθήνας

Δροσιστείτε στις καλύτερες αυλές

25 Νοεμβρίου 2023 09:38
3+1 υπέροχα μαγαζιά με αυλές στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά με αυλές στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ρόφημά σας στην πρωτεύουσα. Παράλληλα δείτε και κάποια αγαπημένα στέκια για brunch στην Αθήνα.

Upopa Epops

Κακά τα ψέματα, μπορεί το Upopa Epops να μην είναι ο ορισμός του πράσινου, αλλά έχει τόσο προσεγμένη και γουστόζικη αυλή που δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά. Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, το μαγαζί στα Πετράλωνα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον πιο όμορφο τρόπο το κενό που έχουν αφήσει οι γύρω πολυκατοικίες, δημιουργώντας μία πέρα για πέρα vintage αυλή.

Παλιά, πολύχρωμα καθίσματα, κίτρινες καρέκλες, απροσδιορίστου σχήματος τραπέζια και γλάστρες με βασιλικό είναι μερικές από τις ιδιαιτερότητες της αυλής. Δοκίμασε τα υπέροχα pancakes του με μπισκότο μαζί με τον καφέ σου, αν και ο κατάλογος έχει πολλές ωραίες επιλογές και για αλμυρό.

Info: Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Upopa Epops

Six d.o.g.s.

Είναι κλασικός προορισμός όταν κάποιος θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό καφέ με αυλή στην καρδιά του κέντρου. Ο κήπος είναι σαν το μαγαζί... εναλλακτικός. Χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, λίγα μέτρα πάνω από το χώμα, τρεις χειροποίητες αιώρες, καθώς και μία κούνια είναι όλη και όλη η διακόσμηση του κήπου.

Όσο για το τι να πάρεις, εκτός από καφέ... να ξέρεις πως το μενού του Six d.o.g.s. επικεντρώνεται στα εποχιακά προϊόντα και έχει από milkshakes και παγωτά μέχρι και σπιτική λεμονάδα, σπιτικό Ice Tea και γλυκά.

Info: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Six d.o.g.s.

Black Duck Garden

H Πλατεία Κλαυθμώνος ήταν κάποτε ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο, με σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη.

Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία. Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836. Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος εκείνου του μεγάλου κήπου.

Παραμένει όμως μία μοναδική μικρή όαση με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία. Το Black Duck έχει δημιουργήσει ακριβώς σε αυτό το σημείο ένα υπέροχο αίθριο -τη σκηνογραφία έχει επιμεληθεί Guy Στεφάνου- για να απολαύσετε ανενόχλητοι από το θόρυβο της πόλης τον καφέ σας ή το ποτό σας.

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 105 61

Black Duck στην Κλαθμώνος

Το Λοκάλι

Στο χώρο της παλιάς “Κουζίνας“ και του εμβληματικού “Cine Ψυρρή“ , η νέα άφιξη της πόλης μεταμορφώθηκε σε μια δροσερή αυλή. Πιάσε τραπεζάκι κάτω από τους σκιερούς πλάτανους και τις μουριές και επίλεξε κάποιο από τα πιάτα “για τη μέση”, τον δικό τους specialty coffee ή κάποιο από τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Στο Λοκάλι, που λειτουργεί από το πρωί ως αργά το βράδυ, θα βρεις οικείες και καλομαγειρεμένες γεύσεις, κάποιες από αυτές “ποτισμένες” με μπόλικη δημιουργικότητα. Οι γίγαντες γίνονται τουρσί, οι λουκουμάδες αλμυροί από μπακαλιάρο, η κρέμα τριαντάφυλλο ψήνεται και η προβατίνα μπαίνει σε χοτ ντογκ. Το Λοκάλι διαθέτει επίσης μια επιλεγμένη λίστα με καλά ελληνικά κρασιά -και όχι μόνο-, ελληνικά και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες.

Info: Σαρρή 44, Ψυρρή

Το Λοκάλι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share