Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1 ψαγμένα μαγαζιά στο Μεταξουργείο

Σας έχουμε τις καλύτερες επιλογές

9 Οκτωβρίου 2023 07:16
5+1 ψαγμένα μαγαζιά στο Μεταξουργείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μεταξουργείο γαστρονομικά ίσως να είναι ο καλύτερος προορισμός της Αθήνας γιατί απλά τα έχει όλα. Από τίμιους καφενέδες, σε όμορφα ταβερνάκια, φθηνά εστιατόρια και gourmet καταστάσεις. Φαγητό και ποτό για να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μερικές αγαπημένες επιλογές. Παράλληλα δείτε και 4 αγαπημένα στέκια για παγωτό στην Αθήνα.

Στέκι Πινόκλης

Το μεζεδοπωλείο Στέκι Πινόκλης στον Κεραμεικό είναι το νέο σημείο συνάντησης για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Πρόκειται για ένα μουσικό μεζεδοπωλείο στην Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου στις βραδιές με ζωντανή μουσική θα ακούσετε ελληνική μουσική, παραδοσιακή και ρεμπέτικη με παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Στο μενού θα βρείτε ελληνικές σπεσιαλιτέ, παραδοσιακές συνταγές από τη Μυτιλήνη, πάντα από προσεγμένα ελληνικά προϊόντα. Στα πιο αγαπημένα πιάτα του κοινού βρίσκονται τα ζουμερά και καλοψημένα μπιφτέκια του και η τηγανιά κοτόπουλο με καταΐφι. Το Στέκι Πινόκλης είναι το ιδανικό μέρος για όμορφες στιγμές με την παρέα σας αλλά έχει και ένα αρνητικό.

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 102, Αθήνα 104 35

πινοκλης μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

Σεϋχέλλες

Ακριβώς απέναντι από την Πλατεία Αυδή, το πάλαι ποτέ καφενείο που λεγόταν Μπαχάμες, διατήρησε την διακόσμηση και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, άλλαξε όνομα, και μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα και οικονομικότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας.

Στα… γκραν σουξέ των μεζέδων περιλαμβάνονται οι παπαρδέλες με καβουρμά, τα μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα και τα μανιτάρια με απάκι. Συνοδεύουμε με μια από τις πολλές ποικιλίες χύμα κρασιού, τσίπουρο ή ουζάκι. Τακτικά διοργανώνονται και sessions ζωντανής μουσικής, συνήθως χωρίς μικρόφωνα. Αποφύγετέ το τις ώρες αιχμής (ειδικά μεσημέρια Κυριακής και βράδια Παρασκευής και Σαββάτου) εκτός αν είστε είτε πολύ υπομονετικοί είτε λίγο πεινασμένοι.

Info: Κεραμεικού 49, Αθήνα 104 36

σευχελες μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

Rakor

Το μεζεδοπωλείο Rakor είναι ένα νεο-μαγειρείο με έμπνευση, που «πειράζει» τις ελληνικές συνταγές, και σερβίρει μεζέδες όπως πατάτες τηγανιτές με σως φέτας και σύγκλινο Μάνης, μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα κάππαρης και σταφίδες, λαχταριστές σαλάτες και τουλάχιστον μία επιλογή κάθε μέρα για τους αδικημένους σε αυτή την πόλη χορτοφάγους. Μας αρέσει ιδιαίτερα και το περιβάλλον, με τον τεράστιο μαυροπίνακα που γράφει τις προτάσεις και τις… θυμοσοφίες της ημέρας.

Info: Πλαταιών 10, Αθήνα 104 35

rakor μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

Μυκηνών Γωνία

Στη θέση όπου βρισκόταν παλιά ο Αιγύπτιος, το Μυκηνών Γωνία κατάφερε με τα λαχταριστά του μεζεδάκια να κατακτήσει τις καρδιές ακόμα κι εκείνων των Αθηναίων που δεν είχαν περάσει ποτέ τα σύνορα του Μεταξουργείου.

Το μενού είναι μικρό αλλά θαυματουργό, ενώ στα πιάτα-θρύλους του περιλαμβάνονται τα αφράτα σπιτικά του μπιφτεκάκια («απίστευτα», όπως αναφέρονται στον κατάλογο, και έτσι θα τα ζητήσετε), η χοιρινή τηγανιά και οι ζουμεροί ντοματοκεφτέδες. Σημειώστε ότι απλώνει και τραπεζάκια στον όμορφο μικρό πεζόδρομο μπροστά του. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, μαζί με ωραίο κρασάκι ή παγωμένες μπύρες.

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 97, Αθήνα 104 35

μηκυνων γωνια μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

Πυρολίκι

Μια πέτρινη αυλή με αναρριχώμενα φυτά, ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες βραδιές, μας σερβίρει δημιουργικούς ελληνικούς μεζέδες – σκεφτείτε πειραγμένα κρητικά ζυμαρικά, φάβα, νόστιμη πατατοσαλάτα αλλά και κλασικά πιάτα. Μαζί με ουζάκι ή κρασί και άφθονους… ρεμπέτικους σκοπούς στο μεζεδοπωλείο Πυρολίκι θα περάσετε μια ωραία βραδιά.

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 117, Αθήνα 104 35

πυρολικι μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

Τσουλήθρα

Στο μεζεδοπωλείο τσουλήθρα άλλη μια κρυμμένη αυλίτσα μας περιμένει στην καρδιά του Μεταξουργείου: Η πίσω αυλή της Τσουλήθρας μοσχομυρίζει κρεατομεζέδες, από κεμπαπάκια και πανσέτες μέχρι μερακλίδικα λουκάνικα. Εδώ η μεζέδες και τα τσίπουρα ρέουν άφθονα και τα τσιμπολογήματα δεν σταματάνε.

Info: Σαλαμίνος 64, Αθήνα 104 35

τσουληθρα μεταξουργειο μεζεδοπωλεια

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share