Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

3+1 επιλογές για το πιο νόστιμο φαγητό στην Ηλιούπολη

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει!

21 Σεπτεμβρίου 2021 08:13
3+1 επιλογές για το πιο νόστιμο φαγητό στην Ηλιούπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ηλιούπολη ή πόλη του ήλιου είναι μια περιοχή που απέχει ελάχιστα από το κέντρο της πόλης αλλά οι ανοιχτοί της δρόμοι και το καταπράσινο τοπίο της σε κάνουν να νιώθεις λες και σε βρίσκεσαι σε ένα πανέμορφο χωριό. Όμως, δεν είναι και τόσο... έρημη. Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να φάτε το πιο νόστιμο φαγητό. Παράλληλα σας προτείνουμε και 5 hot spots του Κολωνακίου.

Λιάτικο

Μια εκθαμβωτική μελαχρινή «γυναίκα», με μοβ ένδυμα και ένα εκκεντρικό μαντίλι με ουρές σε «υποδέχεται» στον εντυπωσιακό χώρο του Λιάτικου. Καθαροί χώροι, μάρμαρο και ξύλο και άπλετο φως με στρογγυλά και τετράγωνα τραπέζια, τοιχογραφίες, καθρέφτες, αυλή με τζαμαρίες για θέα χωρίς εμπόδια, αυτή είναι εν συντομία η περιγραφή του φιλόξενο χώρου του wine bar στην Ηλιούπολη που δε περιμένεις να προσφέρει τίποτα λιγότερο από το εκλεκτότερο.

Εξαιρετικής ποιότητας κρέατα και μοναδικές κοπές, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών και ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις αλλά και brunch μενού με συνοδεία καφέ Taf που απογειώνει τα πρωινά. Wine pairing πιάτα, ζουμερά μπέργκερ, smoothies, κρέατα με πικάντικες σάλτσες, λουκάνικα, κυνήγι και πλούσια τυριά. Cheers!

Info: Ανδρέα Παπανδρέου 10, Ηλιούπολη

Λιάτικο, Ηλιούπολη

Trivoli Vegan

Λίγο πιο κάτω από τη κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στη Μαρίνου Αντύπα 107 βρίσκεται ένα εστιατόριο-καφενείο διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει. Μπορεί στο μενού να βλέπουμε γνώριμα πιάτα και ροφήματα όμως η διαφορά κρύβεται στη προέλευσή τους. Burger με μπιφτέκι λαχανικών, σουτζουκάκια σμυρνέικα από φακή, κεφτέδες από καρότο, μανιτάρια σνίτσελ κ.α.

Όπως καταλάβατε πρόκειται για το πρώτο vegan προορισμό στην Ηλιούπολη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κλασσικά κρεατοφαγικά στέκια. Σε έναν φιλόξενο και πολύ ζεστό χώρο, το ευγενέστατο προσωπικό σας περιμένει να σας ξεναγήσει στις γεύσεις αλλά και στη στάση ζωής των χορτοφάγων.

Info: Μαρίνου Αντύπα 107, Ηλιούπολη

Trivoli vegan, Ηλιούπολη

Μικρές Κυκλάδες

Μικρές Κυκλάδες είναι το όνομα μια απλής, αλλά φτιαγμένης με αυτό που λέμε σπιτική φροντίδα ταβέρνας σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης. Βρίσκεται μακριά από πιάτσες και στέκια, κάτι που δεν την εμποδίζει να γεμίζει με το φανατικό κοινό της. Άνετα τραπέζια, που το καλοκαίρι βγαίνουν έξω, με θέα στο παρκάκι και τη δροσιά των πεύκων.

Στις "Μικρές Κυκλάδες" προμηθεύεται την καλύτερη πρώτη ύλη και οι σεφ στην κουζίνα φροντίζουν να δίνουν πνοή στο φαγητό. Τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει ο Γιάννης Καρακατσάνης και ο Σταύρος Σπανέλης -νησιώτες κι αυτοί, με καταγωγή από την Αλόννησο και την Λέσβο αντίστοιχα- και τα καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα πιάτα που γεύεσαι αισθάνεσαι τη φροντίδα του καλού σεφ, χωρίς να διαπιστώνεις ότι έχουν καταπιέσει την πρώτη ύλη.

Info: Πανταζή 56, Ηλιούπολη

Μικρές Κυκλάδες, Ηλιούπολη

Mind The Pub

Το Mind the Pub δεν είναι άλλη μια μπυραρία. Ανοιχτό από το πρωί, σε υποδέχεται με καλοψημένο καφέ, αφράτα bagels, λαχταριστές ομελέτες και pancakes, για να στηλωθείς με ένα καλό πρωινό, ροφήματα και homemade γλυκά ημέρας (τα οποία είναι μια αποκάλυψη!)

Την κρίσιμη ώρα που που θα θελήσεις να συνοδεύσεις το αλκοόλ (ή που θα λιμπιστείς κάτι πιο “μπαμπάτσικο” σε φαγητό) στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μοναδικά appetizers για τη “μέση”, όπως τα πεντανόστιμα χειροποίητα chicken nuggets, τα γεμιστά μανιτάρια με cream cheese και παρμεζάνα, τα τραγανά onion rings που φτιάχνονται in-house, ή τα φαλάφελ με σάλτσα γιαουρτιού και ταχίνι.

Το grill του διαπρέπει, με εκπληκτικά burgers (απείρως well-priced), πιάτα όπως το butcher’s steak, βοδινή σπαλομπριζόλα 550 γρ. με μαρμελάδα ντομάτας και ψητά λαχανικά (αν δεν σου τρέχουν ήδη τα σάλια είσαι ήρωας), τα οποία μπορείς να “σετάρεις” με δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες (σε γενναίες μερίδες).

Info: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη

Mind The Pub, Ηλιούπολη

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share