Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1: Τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσετε το πιο λαχταριστό brunch!

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα...

30 Αυγούστου 2023 07:59
5+1: Τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσετε το πιο λαχταριστό brunch!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε τα 6 καλύτερα παρεΐστικα μαγαζιά στην Αθήνα για να απολαύσετε το πιο λαχταριστό brunch. Αν είστε φαν του είδους τότε σίγουρα πρέπει να πάτε και θα μας θυμηθείτε, καθώς θα γίνουν τα επόμενα στέκια σας. Παράλληλα δείτε τα top παγωτατζίδικα της Αθήνας για να απολαύσετε το παγωτό σας.

Zambri

Ένα από τα οµορφότερα και παλαιότερα αρχοντικά της Κηφισιάς (Beau Brummel, Pacific Monte Carlo, Château) άνοιξε στις αρχές Μαΐου τις επιβλητικές του πόρτες για να µας µεταφέρει σε έναν παραδεισένιο κόσµο.

Τα εξωτερικά εκκεντρικά σκίαστρα –σε στυλ Baobab δέντρα της Μαδαγασκάρης– προδιαθέτουν ότι αυτό που θα αντικρίσουµε εντός σίγουρα δεν έχει καµία σχέση µε ό,τι έχουµε δει µέχρι τώρα…

Info: Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά 145 62

Zambri

Different Beast

Θυµίζει κάτι από τη λονδρέζικη γειτονιά του Shoreditch µε τούβλινους τοίχους, vintage έπιπλα, open cuisine, παλιά σερβίτσια. Αγαπά τα fair trade προϊόντα µε έναν healthy προσανατολισµό, όπως τα morning fuels (χυµοί εµπλουτισµένοι µε ρίζες από Περού, smoothies µε maca κ.ά.), οι προτάσεις για brunch και τα cakes.

Το τηγανητό αβγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha bacon σε ξινό προζύμι είναι εξαιρετικό και must taste σίγουρα το “Dutch Baby”(pancake με φρούτα, salted caramel, τριμμένο αμύγδαλο και κρέμα γάλακτος).

Info: Κασσαβέτη 19, Αθήνα 145 61

Different Beast

Artisanal

Το brunch έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο Artisanal. Χωρίς καμία υπερβολή, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα brunch που σερβίρονται στην πόλη. Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει δημιουργήσει ένα μενού στο οποίο έχουν θέση οι ποιοτικότερες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, βάζοντας στο επίκεντρο την παράδοση με ένα σύγχρονο twist.

Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά 145 62

Artisanal: Brunch

Oh mama

Υγιεινές αλλά και μερακλήδικες επιλογές έχει το μενού του Oh mama, ικανοποιώντας τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών. Τα σαββατοκύριακα γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά η αναμονή αξίζει. Η «μαμά» της Γλυφάδας στρώνει τραπέζι και σερβίρει από αυγά μέχρι burgers.

Info: Κύπρου 48, Γλυφάδα 166 74

Oh mama

Darling The Bar

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό Θέατρο, στην καρδιά του Πειραιά, βρίσκουμε το Darling – The Bar. Με παρουσία από το 2015, έχει πλέον αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point του πεζόδροµου της Δραγάτση, που γεμίζει με κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας!

Στον µεγάλο και ντιζαϊνάτο χώρο του οι θαµώνες απολαμβάνουν από νωρίς καφεδάκι, τα µεσηµέρια δοκιµάζουν πιάτα διεθνούς κουζίνας, pizza και pastα, ενώ τα βράδια «ξεσηκώνονται» με cocktails και µουσικές κυρίως 80’s-90’s.

Απόλυτο talk of the town αποτελεί το πλούσιο & γευστικό brunch menu του που γευόμαστε από νωρίς τα Σαββατοκύριακα, με επιλογές όπως avocado toast, αλμυρά και γλυκά pancakes αλλά και vegan προτάσεις για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Info: Δραγάτση 8, T. 210 4101410

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

Rocambolesco

Όταν ένα μαγαζί συνδυάζει handmade Gelato & νόστιμο Brunch μενού, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος! Η αγαπημένη άφιξη στη δημοφιλή περατζάδα της Μαρίνας Ζέας, αν και μετράει λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα στέκια Πειραιωτών και μη, με ατού το χειροποίητο αυθεντικό gelato και το λαχταριστό all day μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γιώργος Μακρής.

Όλα αυτά σε έναν περιποιημένο χώρο, περιτριγυρισμένο από λουλούδια, με τραπεζάκια έξω και θέα στη μαρίνα! Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την χειροποίητη πίτσα και τη σαλάτα με προσούτο, και, φυσικά, μία από τις αμέτρητες γεύσεις gelato!

Info: Μαρίνα Ζέας, Τ. 210 452 3779

Μαγαζιά για brunch στον Πειραιά

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share