Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

7+1: Τα πιο in στέκια στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημά σας!

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα...

26 Σεπτεμβρίου 2023 10:44
7+1: Τα πιο in στέκια στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημά σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας αλλά και το ποτό σας στο κέντρο της Αθήνας στα πιο in στέκια. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει. Παράλληλα σας προτείνουμε και 10 από τα καλύτερα παγωταζίδικα της Αθήνας για να απολαύσετε το παγωτάκι σας αφού το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ.

Noah

Μια όαση δροσιάς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο κήπος του Noah είναι ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξόδους. Το αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή ότι το Noah είναι κάτι ξεχωριστό αφού το καλωσόρισμα αναλαμβάνει ένα μεγάλο γλυπτό στην είσοδο.

Info: Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Noah μαγαζί

Taf

Όσο περιδιαβαίνεις τα γραφικά στενά στο Μοναστηράκι να εύχεσαι να βρεις μπροστά σου τη Νορμανού. Στον αριθμό 5 της οδού στεγάζεται ένα από τα ωραιότερα μέρη για να πιείς τον καφέ σου στο κέντρο. Ισορροπώντας ανάμεσα στον χώρο τέχνης και το all day café- bar το Taf έχει μια υπέροχη εσωτερική αυλή που σου προσφέρει ίσως την καλύτερη σκιά της πόλης. Μια φορά θα χρειαστεί να πας για να γίνεις θαμώνας.

Info: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55

Taf καφέ

Black Duck Garden

Κανείς δεν περίμενε ότι στην καρδία της Πλατείας Κλαυθμώνος θα φυτρώσει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης προκειμένου να πιείς το καφεδάκι σου σε ένα από τα ωραιότερα all day café bars του κέντρου. Αρχοντικό κι αριστοκρατικό, σού σερβίρει μοσχομυριστό καφέ, μαζί με κολασμένες επιλογές για brunch που θα σε κάνουν να σταματήσεις τη δίαιτα που ξεκίνησες λίγες μέρες πριν.

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 105 61

Black Duck Garden

The Underdog

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο στην hip πλευρά που ξέρουμε ότι κρύβεις μέσα σου και πολύ καλά κάνεις εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ που αναδεικνύει κάθε γωνιά του κτιρίου, την ώρα που ο υπαίθριος χώρος του συγκαταλέγεται ξεκάθαρα στους ωραιότερους της πόλης.

Ιδανικό στέκι για τους κατατρεγμένους της Αθηναϊκής γης το Underdog προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποικιλίες καφέ, οι οποίες καβουρδίζονται στον χώρο μαζί με ένα λαχταριστό brunch menu, που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Info: Ηρακλειδών 8, Αθήνα 118 51

undefined

Upupa Epops

Σε μια γραφική αθηναϊκή γειτονιά που μυρίζει γιασεμί και αναδίδει άρωμα από νερατζιές, ένα σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων σπιτιών του 1930 μετατράπηκε σε ένα all day στέκι που δεν άργησε να γίνει αστικός μύθος…Αποικιακό στυλ, artistic πινελιές, ζεστά χρώματα, vintage πλακάκια, jazz, soul, funk μουσικά ακούσματα και ταξιδιάρικη διάθεση συνθέτουν έναν ιδιαίτερο σκηνικό, κρυμμένο στα Κάτω Πετράλωνα… Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Info: Αλκμήνης 7, Αθήνα 118 54

Garbes

Ένα βήμα από τον λόφο της Δεξαμενής, σε μια ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων, το ολοκαίνουριο Garbes προσελκύει το ενδιαφέρον αρχικά με το όνομά του, που στα λιθουανικά σημαίνει «έντιμος», αλλά και με το ξεχωριστό του στυλ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Info: Κοίλης 33α, Αθήνα 118 52

Alphaville Café Bar

Φτιάχνει τη δική του «αυλή» κάτω από το δέντρο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας και βγάζει τραπεζάκια έξω για χαλαρό ποτάκι και cocktails. Στο Alphaville θα πιείτε καφεδάκι από νωρίς το πρωί, ενώ το βράδυ τα τραπέζια γεμίζουν, οι παρέες συρρέουν και τα ποτά βγαίνουν στη… φόρα, με κόστος 5€, ενώ τα cocktails με βάση τη ρακή ξεκινούν από 4€ και καταναλώνονται σωρηδόν. Τα «κανονικά» cocktails κοστίζουν 6€.

Info: Σαλαμίνος 37, Αθήνα 104 35

Alphaville Café Bar

Dos Gardenias

Έκανε πριν 2 χρόνια το "ντεμπούτο" του, "έφερε" την Κούβα στην Αθήνα, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στου Ψυρρή, μας ταξιδεύει στα ατμοσφαιρικά στέκια της Παλιάς Πόλης της Αβάνας και έγινε στέκι. Το Dos Gardenias εμπνευσμένο από το γνώριμο μπολερό "Dos Gardenias" (γραμμένο το 1945 από την Κουβανή τραγουδοποιό και πιανίστρια Isolina Carrillo), ξεχωρίζει για το αυθεντικό vintage 50's-60's στυλ του και ένα mix & match design από street bars της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι θα περιγράφαμε με λίγα λόγια τον χώρο και την ατμόσφαιρα του. Σε αυτόν το χώρο τώρα, απολαμβάνουμε αυθεντικά βάσκικα pintxos, ισπανικά tapas, όπως και κλασική paella, όμως μόνο οι τυχεροί, καθώς φτιάχνονται καθημερινά σε παραδοσιακή paelleria μόλις 20 μερίδες. Αυτές οι γεύσεις συνδυάζονται άριστα με τα exotique cocktails με άρωμα Βραζιλίας αλλά και με την απίθανη Caipirinha-την καλύτερη της πόλης!

Αυτά... και μαζί αυτοσχέδια lives σε ένα οld fashioned Palcο, πίσω από το bar αλλά και στο δρόμο. Εδώ ζωντανεύουν οι θρύλοι της Καραϊβικής και το ζητούμενο είναι να περνάμε όλοι καλά..

Info: Ήβης 21 &, Ναυάρχου Αποστόλη 17, Αθήνα 105 54

Dos Gardenias

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share