Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

5+1: Υπέροχες ερημικές παραλίες στην Αττική

Ανακαλύψτε τες!

31 Μαΐου 2021 09:15
5+1: Υπέροχες ερημικές παραλίες στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες "κρυφές" παραλίες της Αττικής για να απολαύσετε το μπανάκι σας με την παρέα σας. Ανακαλύψτε τες από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς το καλοκαίρι είναι εδώ και με τη βούλα από αύριο. Παράλληλα δείτε και 10 υπέροχες παραλίες στην Αττική χωρίς είσοδο.

Οι καλύτερες ερημικές παραλίες στην Αττική

Πόρτο Εννιά

Αν και δεν πρόκειται για μια από τις πιο δυσπρόσιτες παραλίες εντός Αττικής, το Πόρτο Εννιά στην Κερατέα είναι ο ορισμός του ανοργάνωτου και από τις ελάχιστες παραλίες που μπορεί κανείς να πει ότι είναι πιο “ερημικές” και μυστικές.

Πόρτο Εννιά

Βρωμοπούσι

Μόλις 53 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, στα ανατολικά της Κερατέας, θα βρεις το Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο. Γενικώς η Κερατέα φημίζεται για την ακτογραμμή της και στον εν λόγω οικισμό θα βρεις τα καλύτερα νερά που μπορείς να βρεις στην Αττική μαζί με ψιλή άμμο.

Θυμάρι

Το Θυμάρι είναι αυτό που λέμε “ινκόγκνιτο παραλία”, καθώς για να την βρεις θα πρέπει να πας 55 χλμ. νοτιοανατολικά, να περάσεις την Παλαιά Φώκαια και να προσέξεις μη χάσεις το δρομάκι που οδηγεί προς τα εκεί.

Έχει μεν ταμπέλα, αλλά δεν τη λες και ευδιάκριτη πέρα από τα 2-3 μέτρα, για αυτό από ένα σημείο και μετά πήγαινέ το σημειωτόν. Μόλις φτάσεις, θα αντικρίσεις έναν κολπίσκο με βότσαλο κι έναν με ψιλή άμμο. Μες στο νερό υπάρχουν βράχια για αυτό κολύμπα σχετικά στα βαθιά.

Μικρό και Μεγάλο Σέσι

Χάρακας

Βάζεις πλώρη για Σούνιο, φτάνεις Λαύριο και Κερατέα κι εκεί στα όρια θα βρεις τον οικισμό του Χάρακα. Μια μεγάλη παραλία σε περιμένει, με την ψιλή της άμμο και τα φύκια της, ενώ έχει και μερικές ξαπλώστρες σε ένα σημείο της.

ΚΑΠΕ

Η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Δεδομένων των φετινών συνθηκών, όμως και του ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα την ψυχολογία της τόσο μακρινής εκδρομής, το ΚΑΠΕ ίσως έχει λιγότερο κόσμο από ποτέ τα τελευταία 5-6 χρόνια, ιδίως για την εποχή. Θα το βρεις λίγο πριν τα Λεγραινά, έχει κι αυτό έναν χωματόδρομο πριν και κάτι σκαλάκια κι εξυπακούεται πως θα πρέπει να έχεις τα απαραίτητα μαζί σου, γιατί δεν θα τα βρεις εκεί.

Μικρό και Μεγάλο Σέσι

Η πιο μακρινή απόσταση που θα χρειαστεί να κάνεις. Μπορείς να βρεθείς είτε στο Μεγάλο που έχει αρμυρίκια, βότσαλο κι ένα γραφικό εκκλησάκι “Μεταμορφώσεως” ως θέα, είτε στο Μικρό που το προστατεύουν ένα λιβάδι κι ένα δασάκι.

Θυμάρι παραλία

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share