Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Τρένο στο Ρουφ σας περιμένει να επιβιβαστείτε για ένα ταξίδι γεύσης και πολιτισμού

Το μοναδικό στον κόσμο εστιατόριο και θέατρο μέσα σε τρένο βρίσκεται στην Αθήνα!

27 Μαΐου 2021 13:21
Το Τρένο στο Ρουφ σας περιμένει να επιβιβαστείτε για ένα ταξίδι γεύσης και πολιτισμού

Το Τρένο στο Ρουφ σας περιμένει να επιβιβαστείτε στο πιο πολυταξιδεμένο restaurant της Αθήνας, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το πολύβουο Γκάζι, πάνω στις ράγες του Σιδηροδρομικού και Προαστιακού Σταθμού Ρουφ, για ένα ταξίδι γεύσης και πολιτισμού.

Πρόκειται για το «Τρένο στο Ρουφ», τη μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση, να πάρεις ένα ρομαντικό δείπνο ή να παρακολουθήσεις μια λογοτεχνική βραδιά. Παράλληλα δείτε και τις προτάσεις του Athensmagazine.gr για την Κυριακάτικη βόλτα σας στην Αθήνα!

Wagon Βar

Το ταξίδι σας συνεχίζεται στη διπλανή φορτάμαξα του Wagon - Bar με δυνατά ποτά, ψαγμένα ακούσματα και κουβεντούλα με τους καλλιτέχνες.

Λίγα λόγια για το Wagon-Bar

Tο Wagon - Bar είναι ένα παλιό, ξύλινο, φορτηγό βαγόνι, που στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μετέφερε «ίππους 8 και άνδρες 20». Τώρα λειτουργεί ως bar μέχρι αργά τη νύχτα με μουσική, DJs, ποτό και ελαφρύ φαγητό. Συχνά φιλοξενεί και site-specific performances.

Στο ατμοσφαιρικό και ζεστό αυτό βαγόνι με το χαμηλό φωτισμό και το ιδιαίτερο ντεκόρ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες των παραστάσεων και να οργανώσουν τα πάρτυ τους. Τους θερινούς μήνες το βαγόνι μεταφέρεται στο υπαίθριο Bar της «Αποβάθρας».

Wagon Βar

Wagon Restaurant

Το γευστικό ταξίδι αρχίζει στο Wagon - Restaurant, την προπολεμική ιταλική εστιάμαξα, για ρομαντικό δείπνο σε αυθεντική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Δοκιμάστε τα ζεστά και κρύα πιάτα από άριστες πρώτες ύλες, τις χορταστικές σαλάτες, τα ζουμερά «φευγάτα» μπιφτεκάκια, τα νόστιμα ζυμαρικά, την παραδοσιακή χειροποίητη πίτα της Χρυσούλας και άλλες νοστιμιές.

Λίγα λόγια για το Wagon-Restaurant

Tο Wagon-Restaurant είναι μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί ως εστιατόριο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο στην αυθεντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής ή και να παρακολουθήσουν στον ίδιο χώρο, ανάλογα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της κάθε περιόδου, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωντανή μουσική, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Wagon Restaurant Ρουφ

Μουσικό Βαγόνι

Για αξέχαστες μουσικές παραστάσεις συνοδεία ποτού και φαγητού, επιλέξτε το διπλανό Μουσικό Βαγόνι Orient Express, το μουσειακό, διατηρητέο βαγόνι του θρυλικού Orient Express.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Το κόσμημα της Αμαξοστοιχίας, με αξία ιστορική και αισθητική, κατασκευής 1924, γνωστό και ως «το Ελληνικό Βαγόνι», ήταν τμήμα του μυθικού τρένου Orient Express. Στο σπάνιο, μουσειακό αυτό wagon restaurant, που έχει ανακαινιστεί, διατηρώντας όλα τα παλαιά στοιχεία του, που ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα και το ύφος της θρυλικής αυτής εποχής, λειτουργεί η μουσική σκηνή του Τρένου.

Στο μαγικό ντεκόρ του ιστορικού αυτού οχήματος, 33 μόνο θεατές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία: πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις με ποτό και φαγητό, εικαστικές performances και θεματικά δείπνα.

Μουσικό Βαγόνι Ρουφ

Θεατρικό Βαγόνι

Το Θεατρικό Βαγόνι είναι μία ανακατασκευασμένη ιταλική επιβατάμαξα του 1950 διαμορφωμένη σε μία κομψή, πλήρως εξοπλισμένη, θεατρική σκηνή, όπου παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις κ.α. Διαθέτει μηχανισμό προσομοίωσης κίνησης του τρένου, κάτι που προσδίδει ακόμη πιο ρεαλιστική αίσθηση στα "θεατρικά σας ταξίδια".

Θεατρικό Βαγόνι

New Wagon

Το New Wagon είναι το νεότερο βαγόνι της Αμαξοστοιχίας. Διαθέτει 12 κουπέ, στα οποία πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών, εικαστικές performances και το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού το Φθινόπωρο.

New Wagon

Αποβάθρα

Αποδράστε στην καταπράσινη, δροσερή, open-air «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ, με décor τα φωτισμένα βαγόνια, τα ελαιόδεντρα και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για cocktails, ελαφρύ φαγητό, προβολές θερινού κινηματογράφου και αναπάντεχα μουσικά lives.

Λίγα λόγια για την Αποβάθρα

Μόλις 10΄ με τα πόδια από το πολύβουο Γκάζι ανακαλύψτε την «Αποβάθρα», το υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ και απολαύστε εξωτικά cocktails, νόστιμα πιάτα, ψαγμένα ακούσματα από τον DJ, εκθέσεις, video προβολές, stand up comedy, performances και αναπάντεχα μουσικά live.

Δραπετεύστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της πόλης με θέα τον αττικό ουρανό και τα φωτισμένα βαγόνια της μοναδικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου. Κι αν ψιλοβρέξει και φυσήξει, ομπρέλες, θερμάστρες και κουβερτούλες είναι στη διάθεσή σας για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον ανοιχτό, φιλόξενο και καλλιτεχνικό χώρο της «Αποβάθρας» μέχρι... να μπει ο χειμώνας!

Αποβάθρα: Τρένο στο Ρουφ

Πληροφορίες:

  • Ανοιχτά καθημερινά, από τις 19:00 (εκτός Δευτέρας)
  • Πληροφορίες & κρατήσεις: 210 5298922 – 6937604988
  • Ο χώρος διαθέτει δωρεάν υπαίθριο parking
  • Το Wagon – Bar, το Wagon – Restaurant και το υπαίθριο Bar-Restaurant «Αποβάθρα» είναι προσβάσιμα με αναπηρικό αμαξίδιο
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share